Skupština Tutina smijenila direktora Doma zdravlja dr Šerifa Hamzagića

Skupština opštine Tutin na današnjoj sednici razrešila je dužnosti dosadašnjeg direktora Doma zdravlja u Tutinu dr Šerifa Hamzagića i imenovala VD direktora te zdravstvene ustanove dr Samira Derdemeza.

SERIF HAMZAGIC 

Za RTV Novi Pazar je u Ministarstvu zdravlja rečeno da je Dom zdravlja u Tutinu u nadležnosti Ministarstva, shodno novom Zakonu o zdravstvenoj zaštiti, po kome osnivačka prava nad svim domovima zdravlja u Republici Srbiji preuzima Država odnosno nadležno ministarstvo.

Imajući u vidu novi Zakon kao i Uredbu o planu mreža zdravstvenih ustanova od 22.  januara 2020. godine zaključuje se da je odluka Skupštine Tutina ništavna i ne proizvodi pravno dejstvo. Ministarstvo zdravlja će, kako je najavljeno, u toku sledeće nedelje imenovati direktora te ustanove u skladu sa Zakonom. (rtvnp)

Komentari  
+1 # Sandzaklija_ 2020-03-05 19:28
- Nije istina da Republika-Vlada moze sama da preuzme Domove zdravlja. U clanu 262. Zakona o zdravstvenoj zastiti jadno se kaue da se to moze uraditi..."Nakon donesene odluke nadleznog organa jedinice lokalne ssmouprave...". Dakle...,nakon Donosenja te uredbe,potrebno ke da Skupstina lokalne samouprave stavi van snage one odluke kojima je preuzela Domove zdravlja - (jer one su na snazi i dalje),pa tek nakon toga Republika moze da ih preuzme. Tako pise u ovom clanu 262,stav 1.U suprotnom...ako se to ne uradi,to bi bila jos jedna u nizu samovolja ove vlasti.
- Nadajmo se da će Drzava poštovati svoje Zakone...u ovom slučaju...Član 262.stav 1.....Zakona o zdravstvenoj zaštiti.
Prijavi moderatru
+6 # Dijaspora 3 2020-03-05 20:05
A jel Deda u Rasimovu ili Zukorlicevu stranku pošto drugačije nebi došao jer ima jačih i boljih, sitan je on za to.
Prijavi moderatru
+7 # Dijaspora 2020-03-05 22:18
Hamzagic je dobar covek, izbacen je samo sto je u LDP, bolnicu je doveo u red cisto uredno svaka mucast, u pazar interno novo sagradjeno izgeda ko da je od drugog svetskog rata, pazarski doktori sve pokrali i u svoje privatne ordinacije prenijeli, sve dok je rasim na vlast u pazar tako ce se menjat djerlek i mahmutovic najvici lopovi.
Prijavi moderatru
-2 # NP 2020-03-06 00:05
RE Sandzaklija

Iz zakona kojeg si sam naveo pročitaj ovaj član:

1. Dom zdravlja

Član 74

Dom zdravlja je zdravstvena ustanova koja obavlja zdravstvenu delatnost na primarnom nivou zdravstvene zaštite.

Dom zdravlja u javnoj svojini osniva Republika Srbija, a na teritoriji autonomne pokrajine - autonomna pokrajina, u skladu sa zakonom i Planom mreže.

...
Drugim rečima ti si naveo šta tebi odgovara a nećeš da priznaš da ste nelegalno smenili direktora.
Prijavi moderatru
+2 # Sandzaklija_ 2020-03-06 07:23
- NP.....kada se sprovede potrebna zakonska procedura uz clana 262....i kada se nakon donesenih odluka lokalnog parlamenta u APR prebaci vlasnistvo Doma udravlja na Repibliku Srbiju ( a pogledaj u APR da je teenutno na Opstine)...tek tada se smatra da je osnivac Republika.
- Tu je zakon jasan...i ne moze se meni ili bilo kome svidjati ili ne svidjati Zakon...ili mi se svidjati ovaj a ne svidjati onaj član. Dakle...sve dok lokalni parlamet Opstine ne ukine odluke kojima se u APR vodi kao osnivac Opstina,Drzava do tad prema članu 262. ne moze da preuzme Domove zdravlja,bec je to u ingerenciji Opstina.
Prijavi moderatru
+4 # Strsljen 2020-03-05 21:18
Promene su neminovne u svim strukturama vlasti-zalagati se da direktor moze da bude jedan mandat i nikako vise od toga;u suprotnom imacemo i imamo ovakvih serifa na svakom mestu kada je rec o drzavnom preduzecu;prepunom mita i korupcije.
Prijavi moderatru
+4 # Komso 2020-03-05 22:12
Nije bitno koliko je neko obavljao duznost direktora bitno je sta je uradio za svoj mandat. Svi znamo koliko je Šerif uradio za bolnicu. To sto je on uradio nije niko u tutinskoj opstini uradio. Sve sto je vredno u opstini Tutin SDA je resila da unisti. Svaki dan se uveravamo u to.
Prijavi moderatru
+9 # NP 2020-03-05 22:20
SDA puca sama sebi u nogu.
Smenjuju direktora protiv-zakonito i to pred same izbore .
Ali ok
Došlo je valjda vreme da se 30-togodišnja vlast smeni a koja za sve te godine nije u stanju da obezbedi pijaću vodu u tutinskim česmama a kamo li nešto značajnije
Prijavi moderatru
-6 # Pesterac 2020-03-05 23:04
Sramota!! Dr.Serif je Valiki Covek i mnogo je uradio za Bolnicu u Tutinu!!!!
Prijavi moderatru
-3 # Komso 2020-03-05 23:43
Koliko je on samo godina proveo u Tutinu lečeći ljude i pomazuci svim gradjanima. Napravio bolnicu i istu doveo do toga da je medju boljim u drzavi.. E sad SDA ce sigurno poceti da prodaje bolnicke prostorije kao sto su uradili sa domom kulture i drugim zgradama...
Prijavi moderatru
+1 # Nece more bogme 2020-03-06 07:30
Nece more bogme sda da prodaje prostorije koje pripadaju narodu.bolnica u tutin je vakuf kojim se koristi u teskim(zdravstvenim )momentima svaki gradjanin tutina bez obzira na versku,nacionalnu i politicku pripadnodt. Sda nit je kad prodavala nit je kad rusila ono sto pripada njenom narodu.
Prijavi moderatru
+2 # Wien 2020-03-06 08:23
Tuzno i zalosnooo.Dobar covek ,velika steta za Tutin.
Mozda ima nesto da se proda...
Tesko Tutinu i Tutincima
Prijavi moderatru
0 # Reso 2020-03-06 17:08
Mašo i Taksi kroje sudbinu tutina. Najveća 2 retardirana lopova koji postoje.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click