Pod kojim uslovima državljani Srbije mogu u Njemačku

Srbijanskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke ulazak u Nemačku biće dozvoljen po pravilu isključivo ako je putovanje u svrhu povratka na mesto stalnog boravka, objavljeno je na sajtu nemačke ambasade u Srbiji.

korona virus kovid 19 nemacka aerodrom

Foto:Tanjug

Kako je navedeno, srbijanskim državljanima sa boravišnom dozvolom ili nacionalnom vizom Savezne Republike Nemačke, druge države EU, Velike Britanije, Islanda, Lihtenštajna, Norveške ili Švajcarske, ulazak u Njemačku će biti dozvoljen isključivo ako je putovanje u svrhu povratka na mjesto stalnog boravka.

Navedeno je da trenutno do najmanje još 15. juna ove godine postoje ograničenja putovanja za sva putovanja iz Srbije i trećih zemalja u Saveznu Republiku Nemačku, koja nisu neophodna.

Zbog toga srbijanski državljani koji poseduju D-vizu i prvi put žele da uđu u Nemačku trenutno ne mogu to da učine. Izuzeci važe za supružnike nemačkih/ EU - državljana, prilikom zajedničkog ulaska u Nemačku, roditelje maloljetne dece koja imaju njemačko državljanstvo, prilikom zajedničkog ulaska u Njemačku i medicinsko osoblje.

Za osobe koje iz Srbije, kao i drugih država koje nisu članice EU, dolaze u Nemačku, važi obavezan dvonedeljnji karantin, navedeno je u obaveštenju.

Izvor:Tanjug

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click