Nestorović otkrio koji je prvi siguran simptom korona virusa: ''Baš je čudan, mi to nismo tako učili''

Poznati pulmolog istakao netipičnosti virusa

tan2020 3 111326384430 830x0

Doktor Branimir Nestorović gostujući u specijalnoj emisiji na TV Pink povodom epidemije korona virusa u Srbiji, govorio je o prvim simptomima ove zaraze.

 Ovo je najvažniji simptom, gubitak mirisa. Ovaj simptom je zajednički svima i to je prvi simptom koji je siguran. Gubitak čula ukusa ređe se događa, ali čulo mirisa prvo nestaje i to znamo zasigurno da je prvi simptom korone.

Razlika između onih koji imaju alergiju i koji, recimo, kijaju dok su napolju i onih sa koronom je taj što će ovi sa alergijom prestati da kijaju kada uđu u kuću.

Ovaj virus napada creva, bubrege, mozak, ima osobine koje nijedan drugi virus nema. Ovaj virus se zadržava i do 14 dana, što obično nije slučaj. Ne napada decu, a oni su obično najugroženiji. Baš je čudan, mi to tako nismo učili - rekao je doktor Nestorović, prenosi Pink.

Takođe, istakao je da je netipično i da virus manje napada decu i trudnice, ali da za to ne postoji pravo objašnjenje.

Danas u Srbiji ima 2.867 zaraženih korona virusom, a 66 naših građana izgubilo je bitku. Hospitalizovano je 1.907 ljudi, a na respiratorima je 127 pacijenata.

Komentari  
+3 # mehmed 2020-04-10 00:09
PREKASNO ti je doktoru - sarlantanu da izvodis neke zakljucke .

Sjecate li se doktore, kad se Vucic treso od smjeha na vasu preporuku, i to u jeku krize u Italiji : "Srpkinje mogu bez bojazni u Italiju u soping " .

Pitanje za vas kvazi doktore . Hoce li smrt i patnje oboljelih doci i na vas Konto ???
Prijavi moderatru
+1 # Mars 2020-04-10 09:49
Ovaj ko i svi U Srbiji..sve zna, lupa gluposti...strucnjak sarlatan..samo sto mu fali jos u svemu ovome normalni ljudski instinkt
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click