Vučić - ''Nadam se ukidanju vanrednog stanja za mesec dana, možda i ranije''

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u utorak uvečer da se nada će u roku od mjesec dana, a možda i ranije, biti ukinuto vanredno stanje i da će Srbija tada nastaviti da radi.

coronavirus no vojska 2 696x469

Predsednik Srbije je govoreći o ekonomskim merama koje je najavila Vlada rekao da mu je cilj da se sačuva što više radnika, ali da se može očekivati otpuštanje u privatnom sektoru.

Ipak, kako je naglasio, Srbija posle epidemije korona virusa neće imati višu stopu nezaposlenosti nego što je prosječna stopa u EU.

On je ocijenio da nas u ekonomiji očekuju teške mjere i da se svijet nalazi u velikoj ekonomskoj krizi koja se može porediti sa onom da početkom 20 veka.

“Želim da sačuvamo što više radnika. Ne bi bio problem da preduzetnicima i paušalcima, isplatimo novac za minimalce, ali bolje je da sačekamo još deset dana, pošto će ako im isplatimo ranije otpustiti još ljdu. Hoću da sačuvamo te ljude i isplatimo im dva minimalca”, naglasio je.

“Gledaćemo da vanredno stanje ukinemo čim to bude moguće a da ne ugrozimo zdravlje ljudi. Prva prilika kada se ukaže da ukinemo vanredno stanje, mi ćemo da ga ukinemo”, dodao je i naglasio da će to biti već za mesec dana ili ranije.

Izvor: Mondo.rs

Komentari  
+1 # mehmed 2020-04-08 21:27
Kako cujem : Vanerdno stanje ne postuju : Banatski i Beogradski Vladika . Vucic suti .

Ali ON u Zatvor posla novinarku Anu Lalic samo zato sto je pisala o katastrofalnom stanju u jednoj bolnici .
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click