Saopštenje / Potvrđen mandat Andriji Milinkoviću – Vlast u Sjenici stabilna sa 21 odbornikom

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST INFORMATIVNE SLUŽBE OPŠTINE SJENICA

opstina sjenica upravni sud

Poštovani  građani  Sjenice,

Dana 02.12.2020.godine Skupština Opštine Sjenica primila je presudu Upravnog suda , Odeljenje u Kragujevcu broj I-7 Už 4916/20 od 18.11.2020.godine, kojom je  odbijena žalba Pantović Marka, kao neosnovana, a  kojom  je tražio poništaj Odluke o potvrđivanju mandata  odbornika Milinković Andrije u Skupštini Opštine Sjenica.

U obrazloženju ove presude između ostalog stoji da je po oceni Upravnog suda Skupština Opštine Sjenica pravilno odlučila kada je donela odluku o potvrđivanju mandata Milinković Andriji, primenom odredaba Zakona o lokalnim izborima, iz razloga što je Milinković Andrija  prvi sledeći kandidat za odbornika na koalicionoj listi „Aleksandar Vučić-za našu decu“, pripadnik političke stranke SNS, posle Kočović Zdenka, takođe pripadnika političke stranke SNS,  kome je prestao mandat odbornika pre isteka vremena na koji je izabran, imenovanjem na mesto zamenika predsednika Opštine Sjenica.

Ovom presudom Upravni sud potvrdio je  da je rad Skupštine Opštine Sjenica na čelu sa  njenim predsednikom prof.dr. Rejhanom R.Kurtovićem apsolutno legitimna, te da su sve Odluke ove Skupštine zasnovane na zakonit i pravno valjani način.

Shodno ovoj presudi koaliciji okupljenoj oko Kamberović Nermina i Kovačević Momira, jasno je stavljeno do znanja da su svi njihovi  pokušaji svragavanja sa vlasti legitinmo izabranog rukovodstva Opštine Sjenica na čelu sa predsednikom Opštine Mujagić Munibom, nezakoniti, uzaldni i bezuspešni.

Takođe, ovim putem obaveštavamo javnost da su sve ostale predstavke koje su upućene drugim  dražavnim organima od strane Kovačević Momira i Kamberović Nermina koji su se lažno predstavili kao predsednici, odbačene i nisu  pravno tretitane, obzirom da ova lica nikada nisu formalno pravno izabrani kao nosioci funkcija predsednika Opštine Sjenica i predsednika Skupštine Opštine Sjenica i da nikada faktički nisu stupili na iste.

Upravni sud nije tretirao odluke koje su donete nakon prekida sednice Skupštine Opštine Sjenica dana 07.10.2020.godine, kada su Momir Kovačević i Nermin Kamberović  diletantskim preformansom pokušali da nasilno preuzmu vlast u Sjenici.

Takođe, obaveštavamo javnost da je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave svojim dopisom od  24.11.2020.godine uputilo ova lica, koja su se obraćala ovom ministarstvu, na Upravni sud i u istom dopisu navelo da će se poštovati odluke aktulene Skupštine Opštine Sjenica i odluke  donete od strane Upravnog suda.

Iz presude kojom se odbija žalba Marku Pantoviću jasno se vidi da je sud cenio navode Skupštine Opštine Sjenica  i  potvrdio odbornički mandat Miliković Andriji.

Sve buduće odluke koje ovaj sud bude donosio, iste se neće odnositi na pitanje odborničkog mandata,  već se njima mogu uređivati određene tehničke i formalne procedure koje ne mogu bitno uticati na to da se promeni odluka Upravnog suda, koja je u skladu sa Odlukom Skupštine Opštine  Sjenica od 14.10.2020. godine da odbornčki mandata pripada Andriji Milinkoviću.

Skupštinska većina sastavljena od odbornika Stranke Pravde i Pomirenja –  akademik Muamer Zukorlić, Srpske Napredne Stranke – Aleksandar Vučić, Socijalstičke Partije Srbije, zatim odbornika Grupe građana “Bez diskriminacije”Aldin Dino Kurtović i Grupe građana “Zajedno”  dalje će nastaviti sa vršenjem vlasti  sa 21 odbornikom.

Molimo građane da ne shvataju ozbiljno dezinformacije i obmane koje pokušavaju plasirati oni koji su Sjenicu doveli u dužničko ropstvo od sedam miliona eura, koji su godinama unazad uspostavili anarhiju, bezakonje, kriminal i korupciju u Opštinu Sjenica.

(Sana)

Komentari  
-9 # Safet 2020-12-02 15:37
Tako ti je kad sudovi rade po necijem naloga, a ne po zakonu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # NP 2020-12-02 16:53
A da su izabrali vlast kijamet koalicije sigurno bi radili po zakonu?
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # Bice bolje 2020-12-02 16:31
Steta sto oni lopovi nisu nastavili da pustose kasu opstine Sjenica. E Safete glava da vam je zdravo a veceras u kafanu Bosna napijte se zalite malo placite nad sudbinom!!! Hahaha
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Sjenica u ♥ 2020-12-02 18:15
Eto, i ta se saga završi! Sada pustite ljude da rade svoj posao, jer su TRI VELIKA PROJEKTA već u proceduri! Neka nastave svoj posao i neka pokažu šta znaju! Ovi što su pokušavali da ih ruše, neka čekaju 2024 godinu! Ali tada će biti počišćeni sa scene! Ova vlast će raditi na dobrobit svih gradjana, a ne za bogaćenje pojedinih lopova! Neće više nikada Opštinska kasa biti jasla za pojedince! Samo može biti servis gradjana! Tako da, VIDIMO SE NA SLEDEĆIM IZBORIMA!
Odgovori | Prijavi moderatru
+13 # Ekili 2020-12-02 18:49
Ne bih bolje poručio građanima. Neka se gledaju rezultati i na sljedećim izborima ili kazniti ili nagraditi. I tako svuda. Neka rezultati govore, prestanite da se stavljate u tor zvani "stranačka pripadnost".
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # AMAN 2020-12-02 20:41
Da.
Bravo!
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Ma 2020-12-02 21:50
Trebalo ih je pustiti da kradu barem jos 4 godine, kad narodu to paše samo neka uzivaju. Onda bi se oni sami izmedju sebe izdali, vec su bili poceli.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # mehmed 2020-12-02 22:05
rasim , suljo , preuhljebljeni Safet i njima slicni su nervozni , vec osjecaju dah : sudova , policije , resetaka , SPP i Zukorlica .
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Marss 2020-12-02 22:23
Sejtan brigada, Prijepolje ne pominju....
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Ekili 2020-12-03 04:49
Prijatelju, SPP je u Prijepolju bio manjinski partner i imao samo četiri odbornika. Duplo manje nego što sad recimo ima. Za razliku od SDP, koja je godinama tamo bila najveća stranka. Ili ne razumijete razliku ili se pravite glupi da bi napadali, ali suština je da sa četiri odbornika, u koaliciji sa strankom koja vlada cijelom Srbijom ne možeš za puno toga da se pitaš. Daj povjerenje, daj šansu kao ovim drugima 30 godina, pa ako budu isti, mijenjaj za četiri godine.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # mehmed 2020-12-03 20:59
Kijamatska braca su u PANICI... pametni ljudi na vrijeme napustaju TITANIK .
Na kraju balade ce Kijametska braca i njima slicni svirati klavir u zatvorima
a njihovi robovi ce naci mjesto na djubristu sekundarnih sirovina .
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari