SDA Sjenica - Na miran i dostojanstven način da se omogući primopredaja vlasti

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST - SDA Sandžaka (Sjenica)

klguikluikzu

Postupajući po zahtevu dvadeset (20) odbornika Skupštine opštine Sjenica, u predmetu br. 06-00-00128/2020-24, kojim je traženo da se izvrši nadzor nad zakonitošću rada Skupštine opštine Sjenica na sednici održanoj 7. oktobra 2020. godine, i da se dostavi mišljenje o legalnosti i legitimnosti navedene sednice, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave dalo je Mišljenje da je pitanje razrešenja funkcionera Skupštine opštine Sjenica, kao i eventualno oduzimanje mandata odbornicima, u nadležnosti Skupštine opštine Sjenica.

U Mišljenju se dalje navodi da je postupanje po odlukama Skupštine jedinice lokalne samouprave o prestanku mandata odbornika, kao i o potvrđivanju mandata novom odborniku, u nadležnosti Upravnog suda .

Budući da je Upravni sud u predmetu broj Už 4914/20 odbacio žalbu Andrije Milinkovića koju je podneo protiv odluke Skupštine opštine Sjenica o potvrđivanju odborničkog mandata Pantović Marku, to znači da je ta Odluka ostala na pravnoj snazi i da je Pantović Marko odbornik Skupštine opštine Sjenica.

Imajući u vidu ovo Mišljenje i Odluku Upravnog suda jasno je da je sednica Skupštine opštine Sjenica koja je održana 7. oktobra 2020. godine na kojoj su razrešeni dotadašnji predsednik opštine Sjenica Mujagić Munib, te predsednik Skupštine opštine Sjenica Kurtović Rejhan, kao i ostali organi izvršne vlasti u jedinici lokalne samouprave, legalna i legitimna, te da su novi predstavnici lokalne vlasti izabrani na zakonit način.

Pozivamo nezakonite držaoce vlasti da na miran i dostojanstven način omoguće i izvrše primopredaju vlasti sa novoformiranom koalicionom većinom, te omoguće normalan rad i funkcionisanje organa lokalne samouprave u interesu i za dobrobit svih građana i građanki Sjenice.

SDA Sjenica

Komentari  
+10 # NP 2020-12-01 22:37
Ovi iz SDA nikako da ko ima većinu ima i vlast!
Pišu - citiram:
Budući da je Upravni sud u predmetu broj Už "4914/20 odbacio žalbu Andrije Milinkovića koju je podneo protiv odluke Skupštine opštine Sjenica o potvrđivanju odborničkog mandata Pantović Marku, to znači da je ta Odluka ostala na pravnoj snazi"
..
Ako je sud odbacio zalbu ne mora da znači da je druga strana u pravu već da nema dovoljno dokaza ...itd.
Sve da je ovaj diletant SDA, koji je pisao ovo saopštenje u pravu - zaboravlja se jedno:
- U medjuvremenu je odbornica SDA prešla iz redova SDA u redove SPP i tako cementirala vlast koju obnaša SPP.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # NP 2020-12-01 22:38
Ovi iz SDA nikako da SHVATE ko ima većinu ima i vlast!
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Живојин 2020-12-02 00:55
... осим кад је већина релативна категорија са варијабилном ценом, па онда ко више плати има и власт? Шојићу, како оно у народу кажу шта је политика? Па је ли онда нормално да хоџе воде политику? По којим то ајетима може тако? ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Neko 2020-12-02 15:28
Moze moze cetniku, pa kad mogu vasi popovi vijekovima da vode vlast a i dan danas, mogu i hodze. Nigde ne pise da ne moze. Nego prihvati jednog jedinog gosposldara, stvoritelja i Isusa za poslanika, Muhameda takodjer, nadam se da ces vjecno biti u Dzennetu. Ako ne prihvatis, tvoja je odgovornost...
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Realan 2020-12-02 16:59
Vi ste Srbi nasli nasu bolnu tacku, a to je da radite sta hocete preko hodza i muftija, jer nazalost to nas najvise pali u Sandzaku, te verske teme i neki inat vezan za to. Svi koji zele da kontrolisu obicno suzbijaju one pametnije i sposobnije da dodju do izrazaja, a to ide svi znamo kako. Pogledajte ko su najveci profiteri i sve ce vam biti jasno.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Odbornik 2020-12-01 22:40
A u međuvremenu jedan odbornik (lekar iz Duge Poljane) iz Dinove grupe građana što je izašao iz stranke?
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # As 2020-12-02 01:17
Zalba se odbacuje ako je neblagovremena i ako je pravno neosnovana... Ako to sud uradi na snazi ostaje prvobitna pravna stvar.
A sto se tice cementiranja,mogu ti reci da sam video kako "hilti" sa lakocom razbija beton ;)
A nas narod bi rekao "Jos se nesto iza brda valja..."
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sandzaklija_ 2020-12-02 12:41
- Upravni Sud je presudio,na dopis upravo ovih iz SPP,da je Skupstina na kojoj je izabran novi Predsjednik,i odbornik koji je tada glasao za to,koji je cinio 20-og odbornika....potpuno zakonit i legalan. Dakle,tada izabrani funkcioneri su izabrani an potpuno legalan nacin...i to se mora sprovesti. Tako je rekao Sud. A Ministarstvo takodje to potvrdilo.
- Dakle,to se mora sprovjesti...a nakon toga,ako postoji neka druga vecina...onda neka ona ponovo izabere svoje organe. To je jasno kao dan.
- Ukoliko Zukorlicevi sarlatani nece da prihvate ovu odluku Suda,a koju su sami trazili...Onda pozvati Drzavu da reaguje i sprovede tu odluku.,...a ukoliko ni to ne bude...onda pozvati narod,uzeti govljive motke,i istjerati tu balafurdiju iz Opstine,i vratiti legalne organe vlasti. Ako Zukorlicevi sarlatani i hajvancici znaju samo za taj jezik...onda im to treba i pokazati. Nadam se da nece doci do toga,i da ce se odluka Upravnog suda ispostovati.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sandzaklija_ 2020-12-02 12:44
- Ako SPP ima tu vecinu...onda nakon sprovedene odluke Suda,neka SPP na sledecoj sjednici sa tom vecinom izabere novo rukovodstvo....nista nije s[censored]o. A posto su i SPP i svi cekali i trazili odluku Suda,evo dobili su je. To je prvi korak....u suprotnom...napisat cu u sledecem komentaru,sta valja Bosnjacima Sjenice raditi...
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Sjeničak slobodni 2020-12-01 22:44
Ako mislite vi iz SPP da imate većinu zakažite skupštinu i sutra vam je već kasno !!! :lol:
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sjenica u ♥ 2020-12-02 07:15
Sad da se ponove Izbori, SPP najmanje 13 odbornika, SDA 7-8, a SDP plafon 5. Narod je tek sada saznao kakvi su lopovi bili na vlasti i koliko su zadužili Opštinu. 2 miliona Eura jednostavno NEMA! Slile se u nečije dzepove! Treba narod da shvati da su to NAŠE PARE! NE NJIHOVE! Ukapirajte već jednom da su se obogatili od NAŠIH PARA! Sjrnica ne zaslužuje Ktiminalce i Lopove na vlasti
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # roki 2020-12-01 23:25
Ko je SDA u Sjenici, ko je glavni covjek te stranke za Sj?
Sto se potpisuju kolektivno u saopcenju?
Vi ste izigrali povjerenje ljudi koji glasaju SDA 30 GODINA bre dokle vise? Sta ce SDA ponovo na vlast, sta ima novo da ponudi? Sta je to sto ce biti drugacije?
Nema nijedna investicija da ste je vi doveli u grad, samo znate da pisete projekte kod EU i da kradete para.GDJE JE GRADSKA PIJACA KOJU STE OBECALI PA NISTA? Nisu ni ovi sad zlatni, samo kritikuju proslu vlast a nista se ne radi
Ako mislite i dalje da se igrate jebacha kao prosli preCednik onda nema potrebe, dosta smo takve trpjeli, kupili ste dosta stanova djeci, zenama ljubavnicama i bijesnih auta da gaze narod Sjenice koji jedva sastavlja kraj sa krajem. Sjasite vise i pustite ljude da rade svoj posao. Rejhan Kurtovic je izuzetan strucnjak to treba da znate, nema takva 2 u Sj, sto vam je krivo kad se pojavi neko jaci i bolji a vi nepismeni ne mozete nista da uradite
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Snegovi i hladnoće 2020-12-02 06:19
...roki,podosta si u pravu..ovi sadašnji što pokušavaju da uzmu i zadrže vlast u senici po' svaku cenu i ako nijesu bili pobednici izbora(pobednik je bila, sda)prvo šta su uradili,bio je revanšizam. i gde,? dzamiji isključili grejanje,a sami vuku korenje,sa džamijskih sedzada..povelike su to poremećenosti ljudskih karaktera.takvima dati vlast je neodgovorno i opasno,u dužim vremenskim razmacima.pomankanje emocionalno intelektualnog kapaciteta,dovodi do razvodnjavanja ekonomskih tokova i usmeravanje istih u lično egoističnim pravcima.imamo primer izus-a,odakle dolazi najveći dio ovih novopečenih političara.izus je činjenično,podvrgnut porodičnom klanu zukorlic.odakle se napaja i stranka spp,koju su osnovali.pored razvodnjavanja učljivo je i razjedinjavanje naroda.što u moralno etičkom smislu znači slabljenje zajednice.oslabljena zajednica,nema snage da uspešno štiti svoje interse,sto bi moglo da ima kobne posledice u nenaklonjenom okruženju u kojem se nalazi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Sjenica u ♥ 2020-12-02 07:46
Ne pominjite samo vi dzamije, koje ste otimali sa prljavim policijskim čizmama! Ološi jedni bedni
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Kalt drausen 2020-12-02 08:02
Bogati senica u ..nemo se toliko ljutit..nije zdravo za probavu na hladnoću...
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sjenicak uvijek 2020-12-02 13:48
Dragi Nemac
Draussen se pise sa 2 s, cak i ako radis na Baustelle...
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # As 2020-12-02 13:43
Dosta bre vise sa tim prljavim cizmama,postali ste dosadni....
Iste te prljave cizme tvoj lider Zukorlic Muamer sad lize i cisti po Beogrdu,zamalo pa bukvalno da je tako.
Iste te prljave cizme njega voze i obezbedjuju,a sto je naj zalosnije i njegovu zenu...
Tako da ostav,se toga...jasno je narodu sve.
Isti taj Ivica Dacic je bio ministar MUP-a a sad mi Muftija nosi kofer kad Dacic vodi sednice skupstine...
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sjenica u ♥ 2020-12-02 18:30
Pomogao vam je Koštunica da razbijete Islamsku zajednicu, a Jočić je bio ministar policije. Inače je Jočić bio drugi Koštuničin čovek. SPS nije bio u vlasti
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Jah jah jah 2020-12-02 22:29
"Roki" , ti prvo nazad u prvi osnovne, da naucis kada se pise velikim slovom i da se pise Sjenica veliko slovo a ne pogresno "senica" i to malim slovom. E radi takvih jr Sjenica tu gde jeste, jer imaju pravo glasa...
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari