Najviše učenika bez računara i internet u Zlatiborskom okrugu u Sjenici

Školska uprava Zlatiborskog okruga obezbedila je tablete i mobilne telefone sa internetom za 91 učenika osmog razreda kako bi mogli da prate nastavu na daljinu i oni su danas stigli u Užice.

tablet

V.d. načelnika Šklolske uprave Milenko Nikolić kaže da je Kancelarija za informacione tehnologije Ministarstva prosvete dobila podatke sa terena da pojedini djaci nemaju računare, internet ili oboje i da ne mogu da prate nastavu pa je nabavka organizovana uz podršku kompanija Comtrade i Huawei, kao i Telenora i VIP koji su obezbedili internet.

- Najviše učenika bez računara i internet u Zlatiborskom okrugu je u Sjenici 28, dok se u ostalim opštinama taj broj kreće od jedan do 11. Svi oni su preko škola i Školske uprave izrazili potrebu za tehničkom podrškom radi polaganja testa i praćenja nastave i to će im na ovaj način biti omogućeno - kaže Nikolić.

Nakon ukidanja vanrednog stanja i završetka ove školske godine svi uredjaji će ostati u vlasništvu škola koje će raspolagati njima i u narednom periodu.

Na području Zlatiborskog okruga ima oko 2.800 učenika koji završavaju osmi razred i već sada se pravi plan upisa u srednje škole koji će biti na nivou prošlogodišnjeg.

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click