NASTAVAK ASFALTIRANJA NA PEŠTERU – Zukorlić: Nema zahvaljivanja političarima, političari da se zahvaljuju narodu! (Video)

Lider Stranke pravde i pomirenja akademik Muamer Zukorlić u utorak, 2. juna obišao je radove na dionici puta Rasno-Tuzinje. Ni kiša nije utjecala da žitelji iz svih dijelova Pešteri dođu i podrže historijski događaj. Kako i sami kažu, vlasti su se smjenjivale a obećanja da će Pešter dobiti put koji bi omogućio da ovaj bogat, a zapostavljen kraj bude ono što jeste, nikada nisu ispunjena. Poručuju, Muftija što obeća to i ostvari.

DZK 2502

Akademik Zukorlić kazao da je došlo da vrijeme za otvaranje nove stranice, da čovjek bude čovjek, bez ucjena, ponižavanja i zahvale političarima. Zahvala može biti samo Bogu, poručuje.

– Danas ste potvrdili da ste veliki junaci i šampioni. Došao sam da vam izrazom poštovanje zato što ste bajraci Sandžaka i što ste silne decenije izdržali, prkosili vjetrovima, snjegovima, lošim putevima, lošim politikama i izdržali ste zahvaljujući vašem jakom, snažnom, ljudskom pešterskom karakteru. Svevišnji Gospodar vam je zbog toga podario milost i snagu i zahvaljujem se Njemu Uzvišenome ali i vama i da stavim tačku na to da ste vi tužni, da se zahvaljujete političarima.

Nema zahvale političarima, zahvala Bogu od svih nas a mi političari treba da se zahvalimo vama koji ste izdržali sve ove patnje. Došlo je vrijeme da se stavi tačka i kraj ponižavanju naroda. Životinje se dresiraju a ne ljudi. A oni nas decenijama dresiraju, ucjenjuju, malo glasanja pa malo ili nimalo asfalta, pa opet i tako stalno. Tako se dresiraju životinje, malo mrkva malo štap. To nije za ljude. Naša je politika da oslobodimo ljude, da im vratimo dostojanstvo, da se ne osjećaju poniženima.

DZK 2492

Vas na selima ucjenjuju za put i asfalt i sramota je da u 21. vijeku u Evropi da govorimo o asflatu. To treba da bude nešto što se podrazumijeva. Nešto što je država morala davno da uradi. Zato, svaki gradonačelnik, predsjednik opštine, ne treba da dolazi da vi njemu govorite “hvala gradonačelniku, hvala predsjedniku partije”. Ne, oni treba da kažu vama, hvala što ste nas trpjeli tolike godine, hvala vam što plaćate poreze pa gradonačelnik i ostali funkcioneri primaju plate od vas, oni treba vama da kažu hvala a ne obrnuto. Došlo je vrijeme da otvorimo novu stranicu, da čovjek bude čovjek, da mu se poštuje dostojanstvo a da za ono što je obaveza predsjednika opštine i funkcionere da ne traži zahvalu, to je razlika između naše i njihove politike, to je razlika između politike budućnosti i politike prošlosti. I mi smo danas ovdje sa tim ciljem.

Pogledajte video :

Akademik Zukorlić kazao da su pokušaji mešetarenja sa izgradnjom puta Rasno-Tuzinje, od strane političkih oponenata, rezultirali još većom podrškom naroda Stranci pravde i pomirenja.

– Ja sam znao da vi imate snage, da se te posebni, ali ovoliki broj automobila u jednoj koloni nisam vidio ni na snimcima, ali to ste vi, to je zapravo snaga Peštera, to je snaga Sandžaka i poslije toliko decenija pokazali ste odvažnost. Znam zašto ste se i dodatno zainteresovali, jer su pokušali da nešto mešetare, kao biva oni nešto hoće ovdje da grade. Zašto prevara, čemu prevara? Mi smo kazali i dogovorili da se asfaltira. A vi gospodo iz drugih stranaka zašto ste čekali 30 godina, pa sada da se pojavite. Zar niste imali vremena da prije nas ovo davno završite. Ali i pored toga nama nije krivo kada drugi asflatiraju. Nama jesu važni glasovi kao sredstvo, ali ne kao cilj. Nama je cilj dobrobit za ovaj narod. Sjećate se, davno sam vam rekao, realizovat ćemo naše planove ili u akciji ili u rekaciji. Akcija je kada mi nešto radimo, to je ovo što smo započeli ovdje na na relaciji Rasno-Tuzinje, a reakcija je da oni nešto urade da bi uzeli poene, ali sve je to naš hajrat. Nikada njima ne bi pali napamet Ugao, Doliće, Karajukiće da se mi nismo pojavili. Ali to nije prvi puta, kao što nikada ne bi bio osnovan Državni univerzitet, da nismo mi osnovali Internacionalni univerzitet. Zato je veliki bereket postojanje SPP-a. Najbitnije je da se nešto uradi, to je naša ideja i to je razlika između naše i njihovih politika.

Akademik Zukorlić postoje samo dvije politike, SPP i ostale koje sve što rade, rade da bi umanjile broj glasova SPP-u.

Njima je svejedno ko je tamo jači a ko slabiji. Pa ste vidjeli da, pošto te dvije stranke propadaju, cijepaju se, razmišljaju šta da formiraju da bi nama smanjili glasove. Zadnje su se dosjetili da formiraju Grupu građana koja napada bošnjačke birače u džamijama. Formirana je da smanji glasove SPP-a kroz džemat a formirale su ih udbaško-kriminalne grupe. Nakon što to znate odlučite sami za koga ćete glasati.

Akademik Zukorlić kazao da ako Stranka pravde i pomirenja dobije većinu glasova doći će do ukidanja ucjena i ponižavanja naroda. Biće to pravedna vlast koja će podjednako brinuti o svima, bez obzira na stranačku i nacionalnu pripadnost.

– Kada jednom probate pravednu vlast, vlast Stranke pravde i pomirenja, niko vas od nje ne može otjerati. I došlo je vrijeme da to probate. Bereket miriše, pobjeda se viri iznad Pešteri. Ova trasa asfalta samo je malo početak. Mi smo stranka u opoziciji u Sandžaku a nikad niste čuli da opozicija asfaltira. Zato smo željeli pokazati da ljudi mogu dobiti asfalt a da ih niko ne pljačka. Ovo je samo urnek. Kada dođemo na vlast za pet godina sve ulice i putevi imat će asfalt. Ne obećavamo nemoguće. Sve što je dolazilo od prihoda stavljali se u vreću bez dana. Vama će s nama biti vreća s dnom. Da biste vodili grad ili opštinu treba vam domaćin. Okupili smo ljude koji će obrazom i karakterom čuvati obraz ovog naroda.

Zukorlić je privrednicima i biznismenima obećao da će biti “slobodni ljudi” i takmičiti se na tenderima po kvalitetu kada SPP dođe na vlast.

“Poslije 21. juna kraj ucjenama, kraj reketima, kraj da se o nama, našoj djeci, našim školama, našim životima pitaju kriminalci i narkodileri. Jedino vi narode možete da se sa tim izborite, vaš glasački listić je tu. Zato imate snage, znate šta su nam radili godinama”, poručio je on.

Akademik Zukorlić poručio da nema podjela na Sjeničake, Pazarce, Tutince, seljake i građane.

– Ko nas  god dijeli taj je dušmanin, otjerajete ga, ne slušajte ga, ne sjedite sa onim ko nas dijeli. Mi smo braća i sestre, samo jedna podjela postoji na dobre i loše ljude. Ovo je prvi skup SPP-a, i to s Peštera s kojeg, kako kaže, kreće pobjeda.

(Sana)

Komentari  
-55 # Sulta 2020-06-02 21:35
Zukorlić je sve zavadio i podelio ,pa prevarant napravi partiju pomirenja.Koga je to pomirio ,Nikoga.Koristi nevolju za glasove.Asvaltira našim parama.Da je vernik kolko je nevernik dao bi pare i pomogao ne bi se slikavao i klevetao.Nema glasova udbašu ,ostaćeš u blatu da se valjaš.Tvoje ruke su uprljane do guše.Đe si došao napravio si kavgu i svi su te šutnuli.Zukorlić je najveća podvala u istoriji Sandzaka.Objavite koliko mu je bogastvo,kako je stekao bogastvo.koliko para je prošlo kroz njegove porodične fondacije.Pričaj otkud ti pare.Lažni akademik je velika sramota.
Prijavi moderatru
+11 # Salaheddine 2020-06-03 08:50
"NAJVECA PODVALA" .OVOM NARODU SU UHLJEBI I KLEVETNICI KAO TI ! I DOBRO KOJE SE RADI NE MOZE DA PRODJE BEZ OSUDE I KLEVETE SAMO DA BI ZADOVOLJIO SVOJ BOLESNI EGO! JEL VI MUNAFICI STVARNO MISLITE DA PREDSTAVLJATE NESTO DOBRO?! DA SE UVAZENI AKADEMIK MUAMER ZUKORLIC OKRETAO I OBAZIRAO NA LAVEZ ULICNIH DZUKACA VJEROVATNO BI BIO KAO I ONI ALI NIJE JER SU NJEGOVI CILJEVI ,NESTO STO VASE TRULE DUSE NE VIDE PA VAS SAVJETUJEM DA OSTANETE U BLATU TO JE VAS NIVO! PODRSKA ZA PATRIOTU I PRIJE SVEGA VJERNIKA KOJI VOLI UZVISENOG ALLAHA A KO VOLI ALLAHA VOLI I LJUDE!
Prijavi moderatru
-57 # Jašim 2020-06-02 22:14
Sulta potpuno si u pravu gde dodje napravi pometnju. E svi su ga procitali ni u dijasporu ne moze da sakupi par hiljada. A sad je uhvatio ovaj nepismeni narod po pesteri ustvari stare koji se drze prave vere a on im laze da je muftija. I obecava da ce nesto uradit a okupio sve symi šljam koji su izbacili iz dugih partija. Sto ne kaze gde je 300000 i vise koje je sakupio prije par godina kod ferhana sejdovica u hotel. Da ne pricamo Luksemburg ili druge drzave. Sve mora da polovi sa srpskim zlocincima da ga ne diraju dok laje.
Prijavi moderatru
-62 # Jašim 2020-06-02 22:22
muftija lopove muftija lazove muftija munafiku
Prijavi moderatru
-56 # Sulta 2020-06-02 22:48
Nakaćio sebi lažne titule ,fondacije za pranje love,rasturio islamsku zajednicu,pa partiju da bi se zaštitio.On nama ne treba ova sorta ne treba da pomene Bošnjake.Gledali smo svojim očima na tv rts kad kaže da mu partija nije nacionalna jer je izbrisao iz naziva strnke i sandzačko i bošnjačko .Svi znamo da je njemu najveća vrednost lova.Kleveta Bošnjake a šepuri se sa Šešeljempo rijaliti tv i ulizuje se onima u BG da bi zaštitio lažne titule i porodične fondaije.Ništa grđe nema na političkoj sceni od njega.SPP JE razbucana samo ima plaćenih uličara.Narod je ogorčen na zloupotrebu dzamija za širenje političkih laži i ucjena za glasove.
Prijavi moderatru
+56 # Tutinac 2020-06-02 22:53
Sram vas bilo,holštapleri najobicniji,kada možete da kažete za onoliku masu časnih ljudi,ponosnih gorštaka domacina,da su šljam.Živite kao paraziti godinama na račun tih istih ljudi,koji svoje obaveze prema Opštini ispunjavaju časno a za uzvrat ne dobijaju ništa decenijama.Hvata vas panika jer osecate da gubite svoje uhljebljeničke pozicije,godinama primate plate a ni ne dolazite na posao.E,došao je kraj tome,za to vas hvata panika kao zveri pred zemljotres.
Prijavi moderatru
-30 # Safet 2020-06-02 23:45
Al sto je napravio "himnu Sandzaka" dje se on pominje u svakoj strofi :) Pa ni Tito se nije pominjo u "hej sloveni" Tito bio skromniji od muftije.
Prijavi moderatru
+35 # mehmed 2020-06-02 23:48
Bravo , Aferim , i Aferim GORDIM LJUDIMA - PESTARCIMA .
Vi STE HEROJI :

IZDRAZALI STE SVE SNJEGOVE , MECAVE , MRAK , PODLOSTI U ARANZMANU DUSMANA : "kijametske brace "

Pestarci : objavite na internetu : dali su Zukorlic i SPP od VAS trazili pare za Asvalt i Puteve . AKO jesu, e onda birajte "kijametsku bracu " .
Ostariji Bosanac VAM salje poruku : Ne ostavljjte Pestar u AMANET kravatiranoj braci .
Prijavi moderatru
-16 # Safet 2020-06-03 00:18
Dosao muftija sa bjesnim automobilima i obezbjedjenjem (predsjednik Amerike da mu pozavidi) da soli pamet ovoj sirotinji. E kad smo muftija kod kradje, mozes li ti dokazati kako si stekao bogatstvo, nije valjda sa neba palo?
Prijavi moderatru
+22 # mehmed 2020-06-03 00:32
Od ovog VELICANSTVENOG Govora i Skupa , ce zadrhtati dva ikebanska zaledjena srca ...
a ODLEDITI srca i dusu onim Uhljebljenocima koji, grubo receno PROMJENE SMJER...Tj. ISKOCE SA BRODA TITANIK .

Ovo je bio ISTORIJSKI Skup...
jos jednom AFERIM PESTARCIMA , SPP I Zukorlicu .
Prijavi moderatru
+16 # mehmed 2020-06-03 00:56
Sta se to hronicno desava sa nekim oslijepljenim i neslobodnim uhljebljnicima ...pa oni pjene od tmurnih emocionalnih nasrtaja ...

Psiholozi kazu : da se to moze prenjeti i na njihovu familiju...

Savjet : Promjenite Smjer...vasa djeca vas mole.
Prijavi moderatru
-5 # Samir 2020-06-03 10:01
SDP ce proci dobro, jer su opet zakaceni za SNS. Glavno je pitanje kako prolaze SDA i SPP
Prijavi moderatru
-8 # Suad 2020-06-03 13:26
Koje gluposti pise ovaj Muftijin novinar. Kaze ovaj bogat kraj ali nije imao put. Koja je to sirotinja. Raduju se jadnici ko da su im otvorili ogromnu fabriku a ne put u 21 veku. Po ovom clanku ko da ga je Muftija pravio od njegovih para.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click