''Toalet papir važniji od jaja, jogurta i dečje hrane. Veća potražnja za brašnom nego tokom bombardovanja…''

Ministar trgovine Rasim Ljajić izjavio je danas da je tržište u Srbiji stabilno i da će snabdevenost tržišta i stabilnost cena biti obezbeđeni, dodavši da je kvasac na listi deficitarnih proizvoda sada zamenio grašak kojeg u prodavnicama ima, ali manje nego ranije.

ljajic arh kPSWJ Beta l047dfnawl 696x489

Ljajić je za RTS rekao da je pik kupovine i prodaje bio 9-15. marta, kada je potražnja bila 61 odsto veća od istog perioda prošle godine.

“Iznenadilo me je da su plastični brijači planuli istog dana kad dođu, imali smo veću potražnju za brašnom nego za vreme bombardovanja. Veća potražnja je za toalet papirom, 208 odsto, nego za dečjom hranom, pelenama, jogurtom, jajima”, naveo je Lajić.

On je istakao da je najvažnije da je bilo robe i da nijednog trenutka nisu prodavnice bile prazne, prenosi N1. Napominje da je sirovinska baza dobra i da domaćom prizvodnjom mogu da se zadovolje potrebe za osnovnim namirnicama.

“To se na ovoj krizi pokazalo. Na globalnom nivou problem može da bude logistika, mnoge zemlje se suočavaju sa problemom preopterećenosti vozača, nedostatkom vozača i to je mnogo veći problem u perspektivi”, navodi Ljajić. (Nedeljnik)

Komentari  
-1 # mehmed 2020-04-04 14:59
Mozda bi se moglo pogresno zakljuciti :

sa su neki gradjani skuzili da je zdravije odrzavati higijenu.... toaletnim papirom nego novinskim STRANiCAMA .

Dali ovaj Ministar sa : bjelim lukom , pranjem ruku , jajima , brasnom ...pokazuje kapacitet Ministra ili nekog projecnog penzionisanog sluzbenika .
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click