''Neka nas opet predvodi PAŠA''

Bilo kojeg doktora da pomenem iz Opšte bolnice Novi Pazar, neko će mu pronaći da je član neke od tri bošnjačke sandžačke partije, i ako nije član baš one partije u kojoj smo mi, on automatski ništa ne valja i biva unaprijed eliminiran.

SmartSelect 20190209 085721 Facebook

Mi se moramo pomiriti sa činjenicom da su svi doktori, profesori, inžinjeri, ekonomisti, pravnici i drugi članovi neke od tri vodeće sandžačke političke stranke.

U bajku o političkom čistunstvu naših intelektualaca više ni djeca iz vrtića i predškolskog ne vjeruju.

Kad je već tako, hajde da se svi okupimo oko dobrog insana, plemenitog porijekla i karaktera, prihvatljivog za cijelu čaršiju i šire, kompromisnog profila, koji će nas okupljati, a ne razjedinjavati i dijeliti u rovove i frontove.

Naš narod je jedini narod koji ima plemstvo, koji ima paše, begove i age. U engleskoj plemstvo sačinjava u parlamentu najvišu instancu, Dom lordova. I u
dobru i u zlu na čelu muslimanske vojske, muslimana je bio neki paša ili beg.

Spojimo tradiciju, prošlost i sadašnjost. Probajmo staro oprobano iskustvo i opciju kada je na čelu paša ili beg.

Porodica Ćorović je stara pašalarska i begovska porodica. Bili su naši prvaci i u Slavoniji, branili Osijek, a kasnije prvaci u Bihoru i šire. Toj plemenitoj i poštovanoj porodici pripada i doktor Ervin Ćorović. Svi ga znaju kao izuzetnog stručnjaka i poštenog čovjeka.

Nemojmo ga unaprijed napadati samo zato što možda nije u partiji u kojoj smo mi. Hajde svi zajedno da izaberemo izuzetnog čovjeka i stručnjaka, a ne gledajmo stvari isključivo kroz političku prizmu.

Pozivam sve tri političke sandžačke partije da istaknu i podrže doktora Ervina Ćorovića, kao zajedničkog kandidata za direktora Opšte bolnice u Novom Pazaru.

Njegova ličnost je prihvatljiva za cijelo medicinsko os oblje Opšte bolnice. On će biti čovjek ozdravljenja međuljudskih odnosa u ovoj ustanovi.

A kada do toga dođe, i kada svi ljekari počnu da djeluju i razmišljaju prije svega kao kolege, poslije birajte koga god hoćete.

Doktor Ervin Ćorović je čovjek okupljanja, a ne razdora. Okupimo se oko njega, bez obzira kojoj partiji pripadali. On će izvući Opštu bolnicu iznad svega iz moralne krize u koju je duboko zaglibila.

A kad izliječi ovaj kolektiv od te teške i na sreću izlječive bolesti, poslije je lahko birati sljedećeg direktora.

Znam unaprijed, da mnogi koji su slijepo ograničeni partijskom pripadnošću i harizmom svog vođe, da će me odmah napasti i osuditi zbog ovog prijedloga.

Ako nas je vodio Husrev-beg, Husein-beg, Riza-beg Muratbegović, Mehmed-beg Ćor-paša, pustimo neka kolonu Opšte bolnice u Novom Pazaru povede Ervin-beg Ćor-paša.

Esad Rahić

Komentari  
+24 # Olivera je moje ime 2020-08-09 14:23
Rahiću, i ti kao i dr Ervin ste na istoj političkoj liniji. I glupo je prizivati titule paše i bega, kad čovek ima titulu doktora koja je u ovim vremenima itekako i važnija i potrebnija, od nekakvih istorijskih pojmova pre više od stotine godina. Kaži lepo, da bi šutnuo Đerleka i postavio Ćorovića na njegovo mesto. Poštenije je, a ne od Kulina bana, preko begova i paša do fotelje direktora pazarske bolnice, koja je ponekad i naelektrisanija od onih u kojima se vrši egzekucija zločinaca u najdemokratskijoj državi na svetu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Dr 2020-08-09 15:33
Rahiću ako ti treba Ćorovič da ti nešto završi nadji ga privatno a nas ostavi. Mi dobro znamo ko je Ćorović i kako se ponašao. Ista je to garnitura. Loš čovek i direktor. Sa rukovodjwnjem pojma nema znanje nula. Neka se vrati svom primarnom pozivu. Imamo mi kadar . Humanog čoveka na čelu ustanova u zdravstvu u N. Pazaru. Ovaj je nasilan. Gladan para
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Esko 2020-08-09 18:05
Ne lupaj gluposti.
Od Ervina bolji i časniji nema.
On sa ovom garniturom nema veze.
Ako nije muftijin potrčko, tebi ne valja.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Np 2020-08-09 21:39
Haj molim te objasni zasto je Corovic los?
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # Ensar 2020-08-09 20:11
Hajde Provokatoru ne masiraj.
Šta znaš ti šta je vlastela i plemstvo.
Bošnjaci to imaju vijekovima.
Srbi su od svinjogojca, oceubice i brata ubice pravili vladare Karađorđeviće slični su i Obrenovići preki i nasilni.
Akcenat profesora je na plemstvo, koje naravno ima i sve druge kvalitete.
Mi to imamo i ponosni smo na to a posebno na dr. Erka našega naš ponos.
Pof. Rahićje jasno rekao za koga je i koga smjeniti, a ovo nema veze sa Partijama.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Olivera je moje ime 2020-08-09 20:28
Baš me zabole za vašu vlastelu i plemstvo. Oni su Rahićev posao, ali njegov posao nije i da pazarske lekare koji su mu srcu dragi proglašava pašama i begovima u XXI veku i to u jeku borbe protiv korona pandemije. Pa ako je ovaj Ćorović po njemu Ervin-beg ili Ćor -paša, onda je Mirsad Đerlek sultan lično.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Ensar 2020-08-09 20:39
Znamo mi dobro koje sj begovske i pašalarske porodicu u Sandzaku.
Mi to postujemo i cijenimo.
A tebi ako smeta, napk se hladne vode.
Očito nzn ni šta je porijeklo ni tradicija niti domaće vaspitanje.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Olivera je moje ime 2020-08-09 21:41
Neka znate. A to što bi Rahić svog pajtaša da ustoliči u fotelju direktora bolnice, pa udara baš na to begovsko i pašinsko, nije slučajno. Neko će od slepaca nasesti pa reći da zato što je begovskog porekla to treba da bude Ćorović, a ostali koji nisu "plemenitog" roda nek budu raja. E pa neće moći, XXI je vek, feudalizam i njegovo ustrojstvo je istorija čiji se točak ipak ne okreće unazad. Rahić je očigledno prolupao malo, što je posledica saradnje sa ljiderovskim krilom BNV. Da se u Veću više družio sa Maticom Bošnjačkom sigurno bi njegovi članci bili promišljeniji i pragmatičniji. Ovako izgleda da se samoopredelio da lupa, a tom lupanju vakat nije.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Snjeguljica 2020-08-19 23:58
Dr.Ervin jeste begovskog porijekla tacnije vodi porijeklo od Mehmeda Cor pase.
Djerlek je za nega raja.
Sa porijeklom se radjas,to se.ne kupuje.
Corovic je vrstan dijagnosticar,radiolog.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Np 2020-08-09 21:44
Corovic je nesto drugo u odnosu na ovu garnituru. Corovic je primjer pravog direktora i covjeka. Za svo vrijeme epidemije Corovic je bio uz svoje lekare 24h, vrata Corovica su bila uvjek otvorena za sve lekare DZ. Kod Corovica nije bilo mahinacija sa donacijama. To je razlika izmedju "blizanaca" i Corovica.
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # mikla 2020-08-09 17:59
Esko.nije te davno bilo da palamudiš: :P
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Eu 2020-08-09 21:07
RAHICU MI HOCEMO U EVROPU, NE VRACAJ NAS U ISTORIJU!
SAMO TREBA JOŠ DVA JANIČARA SA SABLJAMA DA NAS ČEKAJU NA ULAZU...
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Olivera je moje ime 2020-08-10 18:21
... BNV.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # mehmed 2020-08-09 23:14
Za bolnicu i za Gradjane . bi bilo najbolje da nisu u vrijeme Korone imali mehu i djerleka....

Narod, Dijaspora, Bosna, Turska, Dobrovoljci .. Inostranstvo , Vojska....

SU SE SAMOORGANIZOVALI I DOKAZALI

da su meho i djerlek

u " NAJMODERNIJOJ BOLNICI U EVROPI "

SAMO PRLJAVA SEKUNDARNA SIROVINA.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Seljak 2020-08-10 14:21
Sramotno je neočekivano od vas da na ovakav način dijelite ljude na neke elitu age i begove i ostale.A bar ti znaš kao istoričar da su baš te porodice beskrupulozno eksploatisali narod i svojim udobnim životom nepismeni i alavi onemogućavali razvoj i promene na bolje jer im je bilo u interesu da narod bude što siromašniji i nepismeniji kako bi apsolutistički njime vladali.Oni su uzroko naše propasti koji se i danas jako oseća.Ono što je potrebno je veaćanje konkursa na nivou države pa ko najbolje zadovolji uslove konkursa toga postaviti.Tako bi bilo poštenije da se zalažeš za otklanjanje ovog državnog defekta nego da se ste stavljaš u ulogu običnog navijača
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Memati Baš 2020-08-10 21:44
Rahiću nemoj ga ti hvalite više, samo ćeš nauditi čoveku. Mnogi će ga zamrznuti zbog tebe, jer će pomisliti da je ko ti, a ti si jedan obični kokošar koji je krao sve i svašta dok je bio direktor.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # wwwwwwww 2020-08-10 22:28
Eto šta napravi coveku
Dali te je ovlastio da ga ovako eliminises
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari