Dudić: Bajram je vreme za posebnu ljubav i gostoprimstvo

Predsednik Mešihata Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Mevlud Dudić čestitao je danas svim pripadnicima islama predstojeći Bajram pozivajući ih na istinsku, bratsku, međusobnu i verničku ljubav i humanost i iskrenu islamsku solidarnost.

muftija dudic 2020

On je u bajramskoj poruci naveo da je Bajram vreme kada treba da se pokaže posebna ljubav i gostoprimstvo prema svakome, a naročito prema roditeljima, deci, rodbini, komšijama i prijateljima.

“To su dani humanosti kada ne smemo zaboraviti naše bolesne, moleći Svevišnjeg da im podari zdravlje, potlačenima slobodu i pravdu; našoj omladini i studentima da omili veru i moral; te da svakom čoveku dobrog srca podari lep i moralan život“, rekao je Dudić.

On je poželeo da ovaj Bajram vrati vernicima nadu u bolji i sretniji život, sigurniju budućnost, slogu i zajedništvo, koje će im povratiti samopouzdanje i snagu da čine dobro i da se bore protiv smutnje i nereda.

Dudić je ocenio da su muslimani položili ispit zrelosti i mudrosti u periodu velikog globalnog iskušenja izazvanog pandemijom korona virusa.

“Uspeli smo sačuvati dostojanstvo svakog čovjeka, a posebno pripadnika Islamske zajednice, kroz humanitarne akcije i druge vrste solidarnosti, izlazeći u susret svima onima kojima je pomoć bila neophodna, od Priboja do Subotice, ne gledajući na versku, nacionalnu i drugu pripadnost.Posredstvom Mešihata preko 6.000 porodica dobilo potrebnu pomoć, ne zaboravljajući ni 80 jetima koji su obradovani novčanom hedijom i bajramskim paketićima“, rekao je Dudić.

Muslimanski vernici slave u nedelju Ramazanski bajram, kojim se obeležava kraj jednomesečnog posta, a slede dani veselja.

Izvor:Radio Sto plus

Komentari  
0 # mehmed 2020-05-24 10:34
ISTINSKIM VJERNICIMA ( Zukorlicevog , Dudicevog kova...)

Bajram Serif Mubarek Olsun.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click