Zdravko Krivokapić, ispod Karadžićeve slike, sa četnicima dočekuje u SAD osuđenog teroristu

1729974faa94b5f1e82eec0725a04717

Piše: Vladimir Jovanović

Podgorica, 1999, periferija grada, kuća Milete Pavićevića, nekadašnjega taksiste i četničkoga vojvode.

Dočekuje se Nikola Kavaja, bivši oficir JNA, osuđeni dezerter, potom emigrant, član četničke organizacije SOPO, a 1978. otmičar američkoga putničkoga aviona – osuđen u SAD zbog terorizma i drugih krivičnih djela na 65 godina zatvora, pušten na slobodu 1997. godine.

Na video-snimku, koji već oko deceniju kruži na raznim internet društvenim mrežama, raspoznaje se da je u Kavajinoj pratnji Vladimir Božović, sada ekselencija ambasador Republike Srbije u Crnoj Gori.

Uz dobrodošlicu i zdravice, sluša se tada nezvanična srpska himna „Bože pravde”, drže se četnički govori i leleče nad srpstvom i Srbijom; zapjevao je i guslar.


Raspoznaju se likovi i drugih prisutnih: protojerej-stavrofor SPC Milun Femić; protojerej SPC Branko Tapušković; Novica Đurić, sada dopisnik srpskoga lista „Politika”; Jovan Dujović (pokojni), nekadašnji novinar „Pobjede”; Ilija Darmanović, advokat i nekadašnji poslanik Srpske radikalne stranke; Rajo Vojinović, guslar i novinar Amfilohijeve „Svetigore”; Aleksandar Stamatović, istoričar i nekad član Srpskog četničkog pokreta; Milutin Mićović, brat Jovana Mićovića – episkopa Joanikija; Goran Bjelanović, novinar...

No, jedan lik na ovoj četničkoj svetkovini, čije je prisustvo takođe zabilježeno okom kamere, tada je za širu javnost anonimni vanredni profesor Univerziteta Crne Gore. A danas opštepoznati nosilac liste ZBCG i kandidat za predsjednika vlade Crne Gore – Zdravko Krivokapić!

Vojvoda Pavićević i Kavaja se srdačno rukuju iznad glave Krivokapića. Riječ uzima pop Tapušković, dok pored njega, a ispod slike Radovana Karadžića – u to vrijeme bjegunca optuženoga za ratne zločine – sa blaženim izrazom sjedi upravo sadašnji kandidat za crnogorskoga premijera: Zdravko Krivokapić.

Pop Tapušković se obraća vojvodama Kavaji i Pavićeviću.

„Draga braćo i sestre, htio bih, ova moja malenkost, da pozdravi srpskoga vojvodu Nikolu Kavaju. I domaćina večeras Miletu Pavićevića, jer mi je učinio veliku čast da budem u društvu sa Nikolom Kavajom. Čovjekom od koga bi ova moja mlada generacija imala štošta da nauči. Kad već nijesam imao prilike da naučim od đeda, koga su zlotvori komunisti ubili 1944. godine, bio je komandir cerovičke čete u bataljonu Vuka Bečkovića, Matijinog oca. Dakle, od čovjeka od koga je ova moja generacija mogla štošta naučiti kako treba srpstvo braniti”.

Na kraju snimka, vidi se i čuje da je veselo društvo po četnički i zapjevalo.

(Antena M)

Komentari  
-5 # Bihor 2020-09-20 20:28
Bio je i Milo nekad cetnik.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Safet 2020-09-20 20:52
Ehhh koliko Milo ima ovakvih slucnih snimkova, pa i izjava, a tek njegovi najblizi saradnici. Pa u CG tih godina nije bilo toga ko nije cetnikovo, osim Slavka Perovica. I nekolicine ljudi oko njega.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Olivera je moje ime 2020-09-20 21:59
Tako je. I to ga nije umanjilo u očima Bošnjaka pa je BS bila uvek u koaliciji sa Milom. Ne razumem šta se želi ovim člankom reći? Krivokapić je barem intelektualac i ekspert za svoju struku, za razliku od Mila koji je bio prvo komunjara, a potom ekspert za državni kriminal.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Malomalox 2020-09-21 19:28
Pfui....jku vam nacisticku..fasisticku..genocidnu....jos se javljate da kpmentarisete
Odgovori | Prijavi moderatru
-10 # mehmed 2020-09-20 21:54
Slusao sam Krivokapicev interviju kod Hadzifeizovica :

Krivokapic kod Hadzifejzovica rece da nije prosrbin vec procrnogorac - ponasao se proevropski...

Pitanje :
dali se ovaj video uklapa u ono Krivokapicevo ponasanje kod Hadzifejzovica i kakvo ce ponasanje prema muslimanima primjeniti kad bude premijer...

Na videu se nije vidio krvai noz -- mozda ge je Safet uklonio ...i predao Mili...onako kao zamjena teza ...kako to on zna i umije .
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Safet 2020-09-20 22:46
Taj krvavi noz niko nije predao Milu, jos manje mu podmetnuo. Svi znamo za njegovu ulogu tokom 90-tih, deportacije Bosnjaka, napadu na Drbrovnik i sl. Bio je jedan od najvecih pomagača vojske RS tokom 90-tih, slao im gorivo i oruzije i za to postoje milioni dokaza. Ne znam kakve je uloga bila ovog Krivokapica tokom 90-tih. Poslusaj govore Slavka Perovica tokom ratnih zbivanja, a poslusaj i njegovih par zadnjih intervijua u kojem govori o MĐ i njegovoj promjeni kursa i sve ce ti biti jasno.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Vukodlak 2020-09-21 19:36
Vuk u jagnjecoj kozi
Odgovori | Prijavi moderatru
-10 # mehmed 2020-09-20 22:17
Pogledao sam i Drtanov interviju kod Hadzifejzovica .

Paralela :

Dritan u kasnoj adolesceniji a Krivokapic zreo covjek

Dritan vidi svijet crno bijelo , pod stresom je , hiperaktivan je , mlatara rukama kao da sa njima hoce kazati da je popio svu srpsku pamet

a Krivokapic , mirno i dostojanstveno ..
pokusava odstraniti svaku pomisao da su SPC i Vucic organizatori i izvodjaci srpsko -pravoslavno -drzavnog terorizma u Crnoj Gori .

Vise mi se svidja Krivokapiceva originalnost nego Dritanova osveta...
Dritan ce brzo sa kokardom u historiju a "SPC -ekspertska vlada"ce nastaviti po svome .
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Nego sto 2020-09-20 22:19
Nas Bosnjake su svi izdali. I Srbi i Crnogorci I Hrvati i Albanci i Evropska unija i Amerika i Na kraju Turska...a krunu izdaje su stavili nasi poltrinski politicari ...Kakva buducnost nas ceka Allah jedini zna ...U svakom slucaju mi se necemo pitati ...cekacemo kao i uvijek sledeceg izdajnika...
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # New World 2020-09-20 22:46
Mi nismo ovce kakve nas ti ovde predstavljaš, mi smo borci. Pogledaj pazar, uprkos svemu raste i cveta, poštuju nas i cene, gde god se pojavimo...

U našoj povesti nismo bili ni razvijeniji ni slobodniji, ni skolovaniji ni hrabriji nego zadnjih 10 godina. Turizam nam cveta, svi pozitivno pričaju i nama i izrazuju želju da jednom dodju u naš grad.

Naravno ne sada, ovo glupo vreme korone, ali i to ce proći, pazar će ipak opet zaći jači iz ove krize nego svi drugi u regionu! Sabur i merhamet...
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Malomalox 2020-09-21 19:31
Ne trtljaj mali kada nist ne znas!sjedi dje si ni za dje si nijesi.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Живојин 2020-09-21 00:45
И са овим и са оним "Ћетницима" ви Јопет у коалицији!?
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Malomalox 2020-09-21 19:32
Sa koljacima svoga naroda.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Живојин 2020-09-21 20:50
Па јесте ли ви нормални кад идете у коалицију "Sa koljacima svoga naroda"? :sad:
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Ipak 2020-09-21 10:25
Bese li ono Zlukorliceva Srpska Pravoslavna Partija(SPP), u C.Gori usla u koaliciju sa ovim za sastav nove vlade?
Pa ako jeste,onda sta zameramo ovom chetniku,kada je i Hasbija „Po-Chetnik.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Marss 2020-09-21 18:57
Nemogu nama nista ovi njihovi bradati cetnici bez ovih nasih muslimanskih cetnika.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Kokarda 2020-09-21 20:03
Svi smo mi manje-vise cetnici. ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-09-21 21:59
Kako povezati Krivokapicevu izjavu :
" iza ucesnika litija stoji ambasada Jezusa Krista " sa LJUBLJENJEM ruke Amfilohiju ...
( Krivokapic je prvi i jedini sto se tice Balkanskih i Evropskih politicara koji je poslije Izbora Amfilohiju ljubio ruku a ovaj mu je CESTITAO ).

Dali je to dokaz da su SPC i Amfilohia kroz srpsko - pravoslavni i drzavni terorizam rusili Crnu Goru !!!?

Dali ce Krivokapic biti procrnogorac i proevropejac
ili ce kao izvrsitelj SPC i Amfiloja u ovim ozivljenim 90-tim godinama ,
poceti ponovo realizovati velikosrpsko - pravoslavni genocid nad muslimanima i RUSENJE drzava : BIH , Crna Gora i Kosovo !!!???
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Живојин 2020-09-22 10:21
Dali ce Ђукановић biti procrnogorac i proevropejac
ili ce kao izvrsitelj НАТО, Ватикана i Тиране u ovim ozivljenim 90-tim godinama ,
poceti ponovo realizovati velikалбанско - катколичко - хисламски genocid nad Србима i RUSENJE drzava : BIH , Crna Gora i Србија, као штоје рушена Југославија u 90-tim godinama !!!???
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # mehmed 2020-09-22 14:07
Da se zna :

Zlocinci iz Srbije i Genocidne rs su bili u PRVOM REDU PREDMETI I OSUDJENICI u Medjunarodnim Sudovima i to zbog GENOCIDA
a NE DJUKANOVIC .

U Svjetskim Historijama se VEC nalze istine ,
da su SRBI POCINIOCI GENOCIDA u Srebrenici i da je Dio Srpskog naroda GENOCIDAN
a NE Djukanovic i NE crnogorski narod.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Живојин 2020-09-22 16:40
Da se zna :

Zlocinci iz БиХ i Genocidne Педерације нису процесуирани за очигледан геноцид да су Срби од половичне већине или мањине сведени на ниво статистичге грешке у Сарајеву и диљем Педерације.

Тамо где нема процесуираних одговорних појединаца, одговоран је већински народ јер је онда геноцид почињен колективно!

Општепознате и јавно доступне чињенице се не доказују, како по међународном, тако и по свим правима у правним државама!

U Svjetskim Historijama se VEC nalze istine ,
da НИСУ SRBI POCINIOCI GENOCIDA u Srebrenici, нити Србија, него ПРОЦЕСУИРАНИ појединци именом и презименом, за разлику од бушњака који појединичано нису процесуирани за очогледан геноцид по дефиницији "убијање и протеривање становништва са одрђене територије".
Дакле, ко о чему, к.рва о поштењу!
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari