Marković: Crna Gora otvara granice početkom juna

Crnogorski premijer je kazao da će prvo otvoriti granice s Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom

thumbs b c 5dcaa4917348ba9dd8364a97e67d5849

Crnogorski premijer Duško Marković kazao je da će Crna Gora u skladu s odgovarajućom procjenom u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje, javlja Anadolu Agency (AA).

Marković je na posebnoj sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela za zarazne bolesti kazao da će Crna Gora prvo otvoriti granice s Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Njemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom, Grrčkom... Pojasnio je da će se granice otvarati za one zemlje u kojima je broj zaraženih 25 u odnosu na 100.000 stanovnika.

"Namjera nam je da već od sljedeće sedmice budu otvoreni vrtići, predškolske ustanove i igraonice. Da omogućimo ograničenom broju publike praćenje sportskih događaja, uz poštovanje mjera zaštite. Biće dozvoljena organizacija krštenja, svadbi i porodičnih veselja, takođe uz zdravstveno-bezbjednosne mjere u broju prisutnih", kazao je Marković.

On je istakao je Crna Gora postala prva "korona free" zemlja u Evropi i čestitao svima koji su bili na prvoj liniji odbrane. Marković je čestitao svima koji su bili na prvom liniji odbrane od epidemije i istakao da je to zajednička pobjeda zaposlenih u zdravstvu, pripadnika policije, službi bezbjednosti i vojske. On je podsjetio je da Crna Gora nije uvela vanredno stanje i da je imala najveći stepen sloboda za građane.

"Crna Gora je uspjela da bez uvođenja vanrednog stanja i bez policijskog časa, bude posljednja zemlja u Evropi u kojoj je registrovan virus. I da bude prva država u Evropi koja ga je pobijedila. Nije to došlo samo od sebe. Naša strategija je da uvijek budemo korak ispred", kazao je Marković.

On je kazao da za sada neće biti potpuno ukinuta zabrana javnih okupljanja već da će ona samo biti promjenjena. Marković je podsjetio da je globalno pandemija još na snazi.

"Za nas posao nije stao, moramo da spriječimo unos virusa i njegovo širenje. Mjere bi, kako je Institut za javno zdravlje najavio trebale da stupe na snagu od 1. juna i to znači da ćemo imati dozvoljena javna okupljanja do jednog broja. Mi tako već ulazimo u proces uvođenja javnih okupljanja uz određene mjere", rekao je on. (AA)

Komentari  
+1 # mehmed 2020-05-25 21:39
Aferim gradjanima SUVERENE DRZAVE CRNE GORE ,
COVJEKU Markovicu
i svim onim koji cuvaju Drzavu Crnu Goru.

Dobro je sto niste otvorili granice prema Drzavi Srbiji , jer odatle pored virusa Korone dolaze i
opasniji VIRUSI:

Bezbozne institucije zvane "spc"

cetnickog djela Srbije,

idiotski VELIKOSRPSKI PROGRAM ...vojske Srbije..

morbidne ; Vuciveve , Daciceve , Vulinove izjave...
Prijavi moderatru
-1 # Safet 2020-05-25 22:28
Kad smo vec kod Crne Gore mogli ste da napisete jedan clanak, da je na danasnji dan prije 28 god crnogorska policija deportovala 68 bosnjaka u genocidnu tvorevinu koji su svirepo ubijeni, a kroz nekoliko dana jos 150 bosnjaka kojo su dozivjeli istu sudbinu. Treba reci da je tad Milo Djukanovic bio premijer crnogorske vlade i ta je ta policija bila direktno pod njegovom komandom. Danasnji direktor crnogorske policije Veljovic je tad zario i palio sve sto nije srpsko, pogotovo bosnjake. Cisto da se ne zaboravi, a mozda se neki bosnjak i dozove pameti.
Prijavi moderatru
+5 # Safet 2020-05-25 22:30
Naravno niko za taj zlocin nikad nije odgovarao.
Prijavi moderatru
-4 # Sejo 2020-05-26 03:58
Ti beše neki sa litija jel... A i da se ne zaboravi treba napomenuti da je CG policija 1999 za vreme bombardovanja pomagala Bosnjake i Albance od progona ovih tvojih. Eto kad već reče da se ne zaboravi ;)
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click