Proširena lista za ulazak u Crnu Goru: Opet nema Srbije

Državljani Azerbejdžana, Belorusije, Kanade, Rusije, Ukrajine i Zimbabvea od sutra mogu slobodno da ulaze u Crnu Goru, objavilo je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti.

ERHTRHZTRZRE

Pixabay

Građani Srbije ponovo su izostavljeni sa ove liste.

Ulazak u Crnu Goru omogućen je i svakom državljaninu Crne Gore sa prebivalištem u Crnoj Gori i strancu sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori:

Bez dodatnih ograničenja ako ispunjava sva tri sljedeća uslova: rezident je neke od država sa “zelene liste“ ili je boravio najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa “zelene liste“, i nije u periodu od 15. dana prije ulaska u Crnu Goru do dana ulaska boravio u nekoj od država izvan “zelene liste“, i da nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan “zelene liste“ osim u tranzitu.

“Zelena lista“: države članice Evropske unije (Austrija, Belgija, Bugarska, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Grčka, Holandija, Hrvatska, Irska, Italija, Kipar, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Mađarska, Malta, Nemačka, Poljska, Portugal, Rumunija, Slovačka, Slovenija, Španija i Švedska) i Alžir, Andora, Azerbejdžan, Barbados, Belorusija, Brunej, Fidži, Filipini, Gruzija, Indonezija, Island, Jamajka, Japan, Jordan, Južna Koreja, Kambodža, Kanada, Kina, Kuba, Lihtenštajn, Madagaskar, Malezija, Maroko, Mauricijus, Mongolija, Mozambik, Nikaragva, Norveška, Novi Zeland, Papua Nova Gvineja, Paragvaj, Rusija, Senegal, Švajcarska, Tadžikistan, Tajland, Trinidad i Tobago, Tunis, Turska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Ujedinjeno Kraljevstvo, Ukrajina, Urugvaj, Uzbekistan, Vijetnam, Zambija i Zimbabve.

Uz negativan rezultat PCR, ELISA ili ECLIA testa na COVID-19 star ne više od 72 sata ako ispunjava sva tri sledeća uslova: rezident je neke od država sa prethodne, “zelene liste“ ili ove “žute liste ili je boravio najmanje 15 dana pred ulazak u Crnu Goru u državi sa prethodne, “zelene liste” ili ove “žute liste“, i nije u periodu od 15. dana pre ulaska u Crnu Goru do dana ulaska boravio u nekoj od država izvan prethodne, “zelene liste“ ili ove “žute liste“, i nije putovao u neku ili kroz neku od država izvan prethodne, “zelene liste“ i ove, “žute liste“ osim u tranzitu.

“Žuta lista“: Albanija, Australija, Bosna i Hercegovina, Izrael, Kosovo, Liban, Sejšeli i Singapur.

Obaveza posedovanja testa ne odnosi se na decu mlađu od pet godina.

Državljanin Crne Gore sa prebivalištem u Crnoj Gori i stranac sa stalnim ili privremenim boravkom u Crnoj Gori ako ulazi u Crnu Goru iz neke od država izvan prethodne dve liste država ili ako je u periodu od 15. dana pre ulaska do dana ulaska boravio u nekoj od država ili putovao kroz neku od država izvan prethodne dve liste osim u tranzitu upućuju se po ulasku u institucionalnu izolaciju ili samoizolaciju u trajanju od 14 dana.

Samoizolacija podrazumijeva boravak u porodičnom smještaju ili drugom objektu uz ograničenje kretanja i praćenje zdravstvenog stanja lica kojem je samoizolacija određena, kao i svih članova njegovog zajedničkog porodičnog domaćinstva. Zdravstveno stanje prati nadležna epidemiološka služba u skladu sa rješenjem Sanitarne inspekcije.

Institucionalna izolacija podrazumeva smeštaj u objekat namenjen za samoizolaciju i boravak lica koja imaju pozitivan rezultat testa na novi koronavirus i nemaju simptome bolesti, ne zahtevaju medicinski tretman, ali moraju biti pod nadzorom zdravstvenih radnika, na osnovu rješenja Sanitarne inspekcije, u skladu sa Protokolom postupanja sa obolelima i kontaktima COVID-19 pacijenata Instituta za javno zdravlje Crne Gore.

Izvor: Nova.rs

Komentari  
-3 # mehmed 2020-08-07 17:43
Pravilna i logicna Odluka Crne Gore.

Jasno je kao dan :

1 ) litije paganske spc,
2 ) Srbija
3) i Genocidni entitet rs

SU , RUSECI DRZAVU Crnu Goru
IZAZVALI EPIDEMIJU KORONE... u toj Drzavi.

Da podsjetim :

Austrijski Kancelar Kurz je rekao:

da je u Pravoslavnim Hramovima , ZAPOCEO NOVI VAL EPIDEMIJE U AUSTRIJI...
.te za Srbiju i Crnu Goru uveo karantin i testove ....
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # mehmed 2020-08-07 17:47
PAMET U GLAVU : SUVERENA DRZAVO CRNA GORO.
Zivjela Crna Gora.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sajo 2020-08-07 19:37
Ne balegaj konju. Ne mozemo iz Tutin do Rozaja a ti ovde prosipa laznu mudrost. I bez ovoga je Sandzak rascijepljen a sad se ti nasladjujes konjino bolestna.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # mehmed 2020-08-08 00:10
Za neke komentatore je i brnabickin Intelekt nedostizan.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Olivera je moje ime 2020-08-09 12:22
Samo se čini da nema Srbije, Srbija je oduvek tamo.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari