Priboj: Zbog kršenja zabrane izlaska podnete dve krivične prijave

Priboj – Nakon najnovijih mera zabrane napuštanja doma za građane starije od 65 godina, u Priboju su podnete prve krivične prijave.

Priboj slika 1 Dve krivicne prijave zbog zabrane krsenja izlaska foto A.Rovcanin 1024x768 

Krivična prijava podneta je protiv dve osobe starije od 65 godina, jer su prekršile zabranu napuštanja stana, ovu informaciju potvrdila je medijima potparolka Osnovnog javnog tužilaštva u Prijepolju Jasminka Bošković.

Prema njenim rečima, lica starija od 65 godina, koja su zatečena van svojih domova lišena su slobode i privedena kod tužioca koji im je odredio meru zabrane napuštanja stana. Ona su potom u pratnji policije sprovedena do svojim domova.

Kršenje zabrane izlaska pravdali su odlaskom u nabavku lekova, te da se niko nije javljao na telefone u kol centru za pomoć.

Iz Tužilaštva apeluju na građane starije od 65 godina da ne napuštaju svoje stanove. Povratnicima koji prekrše zabranu biće određen pritvor i prema odluci Ministarstva pravde biće upućena u neki od tri objekta koja se nalaze u Vršcu, Požarevcu ili Pirotu.

Licima koja su stigla iz inostranstva i koja ne poštuju pismene mere zabrane izolacije biće određen pritvor. U Priboj je došlo 89 gastrbajtera, međutim oni imaju samo usmeni nalog sanitarnog inspektora da nenapuštaju svoje stanove, pa je u slučaju kršenja te “preporuke” tušilaštvo nemoćno da reaguje. (PP Media)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click