Mahmutović: Situacija u Novom Pazaru se smiruje, na lečenju 81

U Novom Pazaru situacija se polako smiruje što se tiče virusa korona, juče su registrovane četiri zaražene osobe, a prethodno dva dana za redom nije bilo novih pacijenata, izjavio je direktor Opšte bolnice u tom gradu Meho Mahmutović.

meho mahmutovic 

On je naveo da je u privremonoj bolnici i u kovid bolnici trenutno na lečenju 81 pacijent, od toga dva pacijenta su na respiratoru.

 

Vreme je ramazana i učestalih molitvi, a Mahmutović kaže da verske zajednice poštuju policijski čas.

"Ljudi su shvatili da je situacija ozbiljna. Mislim da će ispoštovati sve inicijative. Ne očekujem da se nešto može ozbiljno dešavati u narednom periodu", naveo je Mahmutović za TV Pink.

Situacija u mestima koja gravitiraju prema Novom Pazaru stabilna je. Tutin nema pozitivnih pacijenata, Raška ima malo više obolelih, jedan broj je smešten u Novom Pazaru, drugi u Kraljevu, Sjenica ima osam zaraženih.

Privremena bolnica i kovid bolnica u Novom Pazaru imaju dovoljno zaštitne opreme, navodi Mahmutović i dodaje da je na početku epidemije zaražena jedna doktorka, četiri medicinske sestre i jedna spremačica.

"Ostali zdravstveni radnici su testirani, neki su bili u izolaciji, ali su negativni i svi rade", naveo je on.

U domu za stare u Novom Pazaru, kako je rekao, na vreme su uvedene preventivne mere. Testirano je osoblje i korisnici. Samo jedna negovateljica je bila pozitivna, preduzete su mere, zaposleni su podeljeni i smenjivali su se na 14 dana.

"Svi pacijenti su negativni, svi radnici negativni. Zavod za javno zdravlje prati situaciju", zaključio je Mahmutovihc. (Tanjug)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click