Zaraženi koronavirusom u izolatoriju stacionara zaigrali kolo (Video)

Osobe zaražene koronavirusom koje imaju blage simptome i smještene su u zeničkom izolatoriju slobodno vrijeme do isteka izolacije ispunile su tako što su zaigrale kolo.

fgh65rgtse

Da je bh. građanima uvijek do veselja pokazuje i snimak objavljen na društvenoj mreži Facebook gdje nekoliko osoba u izolatoriju zeničkog stacionara držeći se za ruke pleše kolo.

U izolatoriju je trenutno smješteno 59 osoba zaraženih koronavirsom te se uglavnom radi o osobama koje imaju blage ili uopće nemaju simptome koronavirusa, ali je testiranjem potvrđeno da su zaražene.

S obzirom na to da vrijeme uglavnom provode u svojim sobama čekajući testiranja i negativne rezultate kako bi završili izolaciju i vratili se svojim kućama, ideja da vrijeme ispune nekim aktivnostima, sudeći prema videosnimku, ne nedostaje.


Radost, muzika, smijeh i kolo ispunili su dio jednog od teških dana u izolatoriju kada su zaraženi odvojeni od svojih članova porodice.

Na području Zeničko-dobojskog kantona ukupno je zaraženo 239 osoba i to najviše iz Maglaja, a osim u izolatoriju zeničkog stacionara, gdje se nalazi 59 osoba, na infektivnom odjeljenju Kantonalne bolnice Zenica s težim simptomima nalazi se 15 osoba.

Pod zdravstvenim nadzorom na području Zeničko-dobojskog kantona nalazi se 3.125 osoba.

Pogledate video :

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click