Zbog pandemije nema turista pa konji i deve u Kapadokiji uživaju na lokalnim pašnjacima

Vlasnici su konje i deve ovog vikenda pustili na lokalne pašnjake kako bi se odmorili i pripremili za dane kada će na ovu prirodnu atrakciju početi pristizati turisti

thumbs b c e26cd37c8bff46b4260d15ddc22dd1f3

Konji i deve koji se koriste za turističke ture u regiji Kapadokije u Turskoj zbog pandemije koronavirusa (COVID-19) skoro da nemaju posla pa ovih dana odmaraju u tišini na pašnjacima, javlja Anadolu Agency (AA).

Vlasnici su konje i deve ovog vikenda pustili na lokalne pašnjake kako bi se odmorili i pripremili za dane kada će na ovu prirodnu atrakciju početi pristizati turisti.

Mehmet Ucman, vlasnik lokalne kompanije koja organizuje turističke ture, u razgovoru za AA je kazao da je u regiji Kapadokije sada mirno jer skoro da nema nikoga.

Istakao je da uskoro očekuje da se život vrati u normalu i da počnu stizati turisti kao i prethodnih godina.

Dodao je da do tada njegovi konji mogu mirno i bezbrižno uživati u prelijepim pašnjacima.

Kapadokiju mnogi smatraju srcem regije Anadolije, a cijela oblast je čuvena po kupastim kamenim stubovima, šiljcima i grupacijama, koje sasvim nezavisno stoje u prostoru, prkoseći silama gravitacije.

Kapadokija je poznata širom svijeta po svojim kamenim “dimnjacima” i drugim konstrukcijama koje kao da su se otele dječijoj mašti, po jutarnjem letu balonima iznad jedinstvenog pejsaža u kojem su ljudi hiljadama godina pronalazili utočište i duhovnu snagu. (AA)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click