3.500 automobila ''zbog korone'' izgorelo na parkingu (VIDEO)

Nekoliko automobila je, neposredno pre pojave požara bilo voženo i upravo parkirano, pa su njihovi motori i auspusi još uvek bili vrući

pozar automobili florida 620x350

Stravičan požar koji je izbio na parkingu Međunarodnog aerodroma jugozapad na Floridi, zahvatio je površinu od 15 hektara, na kojoj je bilo parkirano nekoliko hiljada automobila, uglavnom vlasništvo rentakar kompanija.

Procenjuje se da je u plamenu stradalo, odnosno unišeno i oštećeno, najmanje 3.500 hiljade vozila. Iako je zvanična istraga još u toku, brojni svedoci događaja već su izneli pretpostavku mogućeg uzroka požara.

Nekoliko automobila je, neposredno pre pojave požara, koji se dogodio proteklog vikenda, bilo voženo i upravo parkirano, pa su njihovi motori i auspusi još uvek bili vrući.

Visoka temperatura i blizina zapaljivih materijala nikako nije dobra kombinacija, pa se pretpostavlja da bi to moglo da bude uzrok, kao i eventualno curenje ulja ili goriva iz nekog od automobila.

Pored glavnog i još uvek nepotvrđenog, razlog požara posredno je i korona virus, piše Auto 123. Naime, kako je najveći broj aerodroma širom sveta van funkcije proteklih nedelja i automobli, koji se trenutno ne iznajmljuju, moraju da budu negde parkirani. U suprotnom se verovatno ne bi našli tako zbijeni i u tolikom broju na jednom mestu.

Pogledajte video :

(Telegraf.rs)

Komentari  
-2 # Sejo 2020-04-09 01:34
3.500 hiljada automobila... To ni moj šofer nebi napisao a ne skolvan novinar.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click