Jusuf Skarep, otac Fahrudina (22), razočaran odlukom da se ubistvo njegovog sina kvalifikuje kao ubistvo na mah

Jusuf Skarep, otac Fahrudina (22), kazao je danas da je razočaran odlukom da se ubistvo njegovog sina kvalifikuje kao ubistvo na mah, krivično delo za koje je zaprećena znatno manja kazna.

jusuf skarep 

On je na konferenciji za novinare u Novom Pazaru zatražio da se delo, za koje je optužen policajac Raica Beloica, prekvalifikuje na ubistvo, ali i da se optužnica proširi i na još trojicu policajaca koji su u trenutku zločina bili sa Beloicom.

“Oni treba da odgovaraju za pomaganje počiniocu krivičnog dela i trebali su svi da budu uhapšeni. Trebalo je da odgovore gde su vodili mog sina dva sata nakon ubistva i zašto nisu odmah pozvali Hitnu pomoć”, rekao je Skarep.

Otac ubijenog mladića kazao je da je nezadovoljan načinom na koji je vođena istraga, kako su urađena određena veštačenja, ali i da pojedini dokazi nedostaju.

“Čak je i falsifikovana moja navodna izjava kao oštećenog. Odgovorno tvrdim da nikada nisam dao izjavu, niti me je bilo ko iz policije ili tužilaštva pozvao da dam izjavu. Razočaran sam i odlukom da se ubici mog sina sudi u Užicu, umesto u Novom Pazaru”, naveo je Jusuf Skarep.

On je istakao da njegov sin nije bio švercer, da je te noći išao u Dolovo kod devojke i da u njegovom automobilu nije pronađena nikakva roba.

“Netačno je i da je svojim automobilom udario u policijski, niti da ih je na bilo koji način ugrozio. Istina je da se izmakao kako bi prošao policijski automobil, da se zaustavio, nije bežao i nije dao nikakav povod da na njega pucaju. Svi dokazi na to ukazuju”, dodao je Skarep.

On je optužio bivše rukovodioce policijske stanice u Tutinu da se bave kriminalnim aktivnostima i da su pokušali da u to uključe i njegovog sina.

“Mesec dana nakon ubistva došla su dvojica muškaraca, čija imena neću otkriti i nudili su mi koliko god hoću novca da odustanem i da ne teretim šefove tutinske policije. Isterao sam ih iz kuće, ja nemam sina za prodaju. On mi je bio jedinac, njegovim ubistvom ugašena mi je kuća”, izjavio je Skarep. 

Jusuf je dodao da ih je posetio ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefaović koji se izvinio, izjavio saučešće i poručio da je na pravosudnim organima da utvrde šta se desilo.

Beloica je optužen da je u noći između 29. i 30. septembra 2017. godine, dok je bio u akciji sprečavanja šverca, u blizini sela Dolovo kraj Tutina, ubio Skarepa.

On se tereti da je pucao na vozilo kojim je upravljao Skarep. Metak je prošao kroz staklo na vozačevim vratima i teško ranio mladića koji je povredama podlegao u novopazarskoj Opštoj bolnici.

Više tužilaštvo u Užicu ga je, nakon sprovedene istrage, optužilo da je počinio krivično delo ubistvo na mah, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora.

Glavni pretres zakazan je za 28. februar u 10 časova pred Višim sudom u Užicu.

N. Kočović, Radio sto plus

Komentari  
+24 # Denko 2020-02-14 17:00
Uzmi stvar u svoje ruke(pobij hi svija trojicu)
Prijavi moderatru
+17 # sanbol 2020-02-14 18:10
Cetnicka posla to treba primijenit albansku metodu zato albancima svaka cast.nedaju bagri smrdljivoj då rade ovakve närvaro.
Prijavi moderatru
+19 # Zakon 2020-02-14 18:33
Nedaj bože nikom tako nešto da se desi, ali kao što Denko u prethodnom komentaru reče, uzmi amidža pištolj i pobij ta govna iz maha kako kažu nadležni.. Izoveravaj te smradove Beloicu i Nerka.!!!!! Izdržavaš njiviš i hraniš svog sina jedinca i da dodje neko smeće da ga ubije. Puu komplet im familiju nabijem na onu stvar.!!!
Prijavi moderatru
+6 # TITO 2020-02-14 21:33
Nebih da se mešam u te osetljive stvari ja samo čekam Olju kad kritikuje Sulja :) a ovo je tužna i zalsona stvar i samo Bože daj sabor Familiji Skarep, a ubici ili ubicama kaznu inod naroda i od Boga. A ja čekam Olju, da se oglasi da je nešto tu Suljo kriv i njegovo " glasačko stado" a nezna koliko stada bleji po litijama.
Prijavi moderatru
+9 # Dado 2020-02-14 23:55
Sramota,bruka sta pričate kao da nam je prvi put,ni momak Mavric ni kriv ni dužan lezi u zatvor.Boban policajac isto udari devojku autom pa udari Naska komandira ili šta je već pa opet ništa dok jedan dan ne počnu da nas smaraju a mi ćemo cutat,jer smo to zaslužili vlast nam je vise nego sra.e sami smo krivi.Ali bi ovima ja sudio da je moje dijete u pitanju napunio bi sebi dušu pa zatvor zatvor ali bi ove pse pobio.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 26    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 6    Gusinje 0
 Priboj 3    Pljevlja 0
 N.Varoš 5    Berane 0
Podaci ažurirani 07.04.2020 godine

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click