Erdogan: Turska pozdravlja ubistvo lidera ISIS-a

Ubistvo lidera terorističke organizacije ISIS Abu Bakr al-Baghdadija predstavlja prekretnicu u našoj zajedničkoj borbi protiv terorizma, izjavio je predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan, prenosi Anadolu Agency (AA).

thumbs b c 013f4fd3891d7aaaaf43e4b410be2195

"Turska će nastaviti da podržava antiterorističke napore kao što je to činila i u prošlosti", napisao je Erdogan na svom Twitter nalogu.

Turski predsjednik je kazao da je njegova zemlja pozdravlja ubistvo lidera ISIS-a.

"Budući da je i sama platila visoku cijenu u borbi protiv ISIS-a, YPG/PKK i drugih terorističkih grupa, Turska podržava ovakav razvoj. Uvjeren sam da će odlučna borba protiv terorizma, u skladu s duhom saveza, donijeti mir cijelom čovječanstvu", napisao je Erdogan.

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump potvrdio je danas da je lider terorističke organizacije ISIS Abu Bakr al-Baghdadi ubijen tokom sinoćnje operacije američkih snaga u Siriji.

Trump se zahvalio Turskoj i Rusiji na saradnji tokom sinoćnje operacije u Siriji.

Američki predsjednik Trump, također, kazao je da je SAD tokom operacije koordinirao sa Turskom, Rusijom, Sirijom i Irakom. Dodao je da su u operaciji pomogli i “sirijski Kurdi“, kako inače oslovljava grupu YPG/PKK 

Izvor:Anadolija

Komentari  
-2 # Kurd 2019-10-28 11:21
Zlikovac je ubijen je da ne bi svjedočio protiv braće zlikovaca Erdogana i Amerikanaca, jer su ga oni izmislili! Sada će mirnije spavati, jedan svjedok manje!
Prijavi moderatru
-2 # Olivera 2019-10-28 18:51
I to ključni svedok svog užasa na Levantu. Kada bi njegova mrtva usta progovorila, mnogima ne bi bilo dobro. Pa i sultanu bi se slošilo, sigurna sam.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click