Humanost u doba korone: Turski vojnici starijim sugrađanima obavljaju kupovinu i cijepaju drva

Vojnici svaki dan izlaze na teren i pomažu osobama starijim od 65 godina i bolesnima tako što im obavljaju svakodnevne poslove i kupovinu lijekova i hrane

thumbs b c 40f57868650fb4e3710f4c677cb9efdd 

Kao u mnogim drugim zemljama i gradovima, i u Turskoj su zbog koronavirusa donesene opsežne mjere kojima se ograničava kretanje ljudi, posebno starijih osoba, ali su im ipak u pomoć pritekli turski vojnici i volonteri kako bi im olakšali svakodnevni život, javlja Anadolu Agency (AA).

U gradu Vanu, na krajnjem istoku Turske, formiran je Štab za socijalnu podršku, koji većinom čine turski vojnici, a koji ima za cilj da pomogne starijim građanima u ovim teškim danima.

Vojnici svaki dan izlaze na teren i pomažu osobama starijim od 65 godina i bolesnima tako što im obavljaju svakodnevne poslove i kupovinu lijekova i hrane.

Cerkez Tarhan, 73-godišnjak iz mjesta Kopruler, je samo jedan od mnogih građana koji su pozvali vojnike da im pomognu u ovim, posebno za njih, teškim momentima kada ne mogu izlaziti iz svojih domova.

Vojnici su Tarhanu prvo kupili osnovne životne namirnice i donijeli u dom te su mu potom iscijepali i drva u dvorištu kako bi lakše prebrodio hladne zimske dane. (AA)

Komentari  
-1 # Olivera 2020-03-29 15:33
Pohvala za turske vojnike. Da pomažete u Turskog građanima Turske, a ne da idete po Siriji, Libiji i ko zna gde sve i da vas vraćaju kući u kovčezima. Ugledajte se na Vojsku Srbije, ona je totalno posvećena svim građanima Republike Srbije.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click