Mogu li se izliječeni od zaraze korona virusom ponovo zaraziti

Ono što je općenito slučaj s bilo kojim virusom, napisao je australski virolog prof. Ian Mackay u postu na blogu, da je sve dok cirkulira i sve dok se prvi put ne zarazite, podložni ste infekciji

korna2222 

U ovoj fazi globalne pandemije, naučnici kažu da je još prerano sa sigurnošću govoriti da li možete “uhvatiti” COVID-19 ponovo nakon što ste jednom prebolovali.

Iako je u Kini i Japanu bilo nekoliko izvještaja o ponovnoj infekciji, virologinja i epidemiologinja sa Univerzitetu u Minnesoti, Susan Kline, rekla je da su ti slučajevi vjerovatno samo nastavak izvorne infekcije, piše australski News.

Iz jednog razloga, rekla je za Wired, jer nije prošlo dovoljno vremena za infekciju.

“Prerano je”, rekla je. “Cijela ova epidemija traje samo dva mjeseca. Bila bih veoma iznenađena ako se ljudi ponovno zaraze u tom vremenskom periodu. ”

Ono što je općenito slučaj s bilo kojim virusom, napisao je australski virolog prof. Ian Mackay u postu na blogu, da je sve dok cirkulira i sve dok se prvi put ne zarazite, podložni ste infekciji. Jednom kada se zarazite, vjerovatno vas štiti od mogućnosti da ponovo uhvatite virus.

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Malo Morgen
  52 ( +195 )
 • Face
  19 ( +194 )
 • Beli-beg
  2 ( +136 )
 • Sulejman Veličanstveni
  28 ( +96 )
 • Sejo
  9 ( +81 )
X

Right Click

No right click