Ovo su heroji: Pogledajte lica italijanskih medicinara (FOTO+VIDEO)

Udruženje italijanskih lekara objavilo je dramatičan video snimak, u kojem poziva Italijane da ostanu u kućama

italijani rane 

Udruženje italijanskih lekara objavilo je dramatičan video snimak, u kojem poziva Italijane da ostanu u kućama. U isto vreme, on za cilj ima da podigne svest ljudi sa kakvim se izazovima i rizicima suočavaju zdravstveni radnici u toj zemlji.

„Nema više vremena. Nema više kreveta, nedostaju zaštitne maske i odela, u konstantnoj smo opasnosti, znamo da svaki dan rizikujemo da budemo zaraženi i unesemo virus i u svoje domove. Nemamo vremena ni za suze, osim na kraju dugih iscrpljujućih smena. Gledamo smrt kojoj je uskraćeno i da bude obeležena dostojanstveno. Malo nas je i iscrpljeni smo“, navodi se u videu. 

Snimak je načinjen od fotografija lekara i medicinskog osoblja koje su objavljivali na društvenim mrežama, sa podlivima na licu od dugog nošenja zaštitnih maski i naočara.

„Obilazimo građane po kućama kao vojnici na frontu, bez zaštite… Ako ne zaustavimo ovu lavinu, platićemo skupu cenu: pad čitavog zdravstvenog sistema i svega za šta ima smisla živeti. Potrebne su nam bolnice, ljudstvo, odmah, sad, ne sutra. Potrebni ste nam i vi dragi sugrađani. Zatvorite se u kuće. Svaki izlazak otvara vrata virusu. Ne smemo to da dozvolimo, nemamo više vremena“.

Italija je najpogođenija zemlja epidemijom koronavirusa posle Kine. U toj zemlji obolelo je više od 20.000 ljudi, i skoro je dve hiljade preminulih.
 
Pogledajte video :

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 26    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 6    Gusinje 0
 Priboj 3    Pljevlja 0
 N.Varoš 5    Berane 0
Podaci ažurirani 07.04.2020 godine

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click