Ljekari u Francuskoj tužili premijera i resornog ministra zbog državne laži o koronavirusu

Lokalni mediji javljaju da je najmanje 600 ljekara u Palati pravde u Parizu podnijelo tužbu protiv Philippea i Buzyina i terete ih da su znali koliko opasnost predstavlja epidemija COVID-19, ali da nisu adekvatno reagirali

thumbs b c 34adb9ebf68d01f5335af41fc19ad6ab 

Ljekari u Francuskoj tužili su premijera te zemlje Eduarda Philippea i donedavnog ministra zdravstva Agnesa Buzyina za “državnu laž“ u kontekstu krize koju je u toj zemlji izazvalo širenje potencijalno smrtonosnog koronavirusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Lokalni mediji javljaju da je najmanje 600 ljekara u Palati pravde u Parizu podnijelo tužbu protiv Philippea i Buzyina i terete ih da su širili državnu laž u rukovođenju krizom.

Podnosioci tužbe tvrde da su premijer Philippe i Buzyin, koji je prošlog mjeseca podnio ostavku s ministarske funkcije, znali koliku opasnost predstavlja epidemija koronavirusa i da nisu blagovremeno poduzeli adekvatne mjere.

Advokat kojeg su ljekari angažirali Fabrice Di Vizio kazao je da je neophodno pokrenuti istragu o informacijama koje je vlada zatajila pred građanima.

Uporedo s tim, zdravstveno osoblje domova za stare osobe u Francuskoj poslalo je otvoreno pismo ministru zdravstva te zemlje Olivieru Veranu u kojem su ga upozorili da u domovima borave ljudi čija je prosječna starost 85 godina. 

Poručili su ministru Veranu da im nedostaju zaštitne maske i upozorili ga da bi ulaskom koronavirusa u staračke domove moglo umrijeti i do 100.000 ljudi.

(Anadolija)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 31    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 7    Gusinje 0
 Priboj 4    Pljevlja 0
 N.Varoš 5    Berane 0
Podaci ažurirani 09.04.2020 godine

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click