Sveštenik Vladimir Trošić se izvinio i ogradio od četničkog orgijanja

U organizaciji Udruženja Kraljevina Srbija, 20. oktobra održan je tradicionalni Četnički sabor u selu Riljac, Trstenik. Ova manifestacija odvijala se unutar i ispred Srpske pravoslavne crkve pod nadzorom sveštenika Vladimira Trošića.

vladimir trosic 696x469

Članovi ovog udruženja su uz gusle veličali ratnog zločinca Radovana Karadžića. 

Na društvenim mrežama, ispod teksta o ovom skandalu svoj komentar ostavio je i sveštenik Vladimir Trošić, koji se ogradio od četničkog orgijanja. 

“Poštovanje. Oglašavam se povodom prozivke mene kao sveštenika pod čijim blagoslovom je odrzan četnički sabor u Riljcu. Želim da se izvinim svima kojima su povrijeđena vjerska i nacionalna osjećanja pjevanjem guslara. Mojom nepažnjom, jer tog momenta nisam bio u neposrednoj blizini da čujem riječi pjesme, otpjevano je to što je otpjevano, sa čim se ja lično ne slažem. Nisam ratni huškač, niti provokator na vjerskoj ili bilo kojoj osnovi i o tome mogu da posvjedoče svi koji me znaju.

Naprotiv, trudim se da ljubim i neprijatelje i razumijem one koji drugačije razmišljaju od mene. Savjest mi je mirna, jer znam da nikada ne bih dao blagoslov za takav tekst, koji može da poprimi pogrešno shvatanje. A sam sabor uopće nema za cilj podstrek mržnje i provokacije ni prema kome. To što se kod pojedinih probude razne strasti, ne želim da opravdavam, ali je to teško nekada propratiti i na vrijeme odreagovati. Svima želim svako dobro, još jednom se izvinjavam u onome što je bilo do mene, da nepažnjom budem tako okarakterisan”, napisao je sveštenik Vladimir Trošić. 

(Faktor, Sandzacke)

Komentari  
+3 # tursko biciklo 2019-11-09 06:15
popici nemate vi veze za vjerom vi ste fasisti
Prijavi moderatru
+2 # Konstantin veliki 2019-11-09 08:21
Pfui......
Prijavi moderatru
+4 # turkiye 500 tdi 2019-11-09 13:37
ogradjuj se koliko hoces,sve je to organizirano u saradnji sa tobom i ''spc'',jer oni su sinonim za mrznju prema Bosnjacima ,kao i prema svim drugim ne srbima
Prijavi moderatru
0 # Rijec 2019-11-10 09:33
Sta te briga bitno da Sda i BNV nisu podnijele tužbu :))))
Suljo majstore
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click