Srbija dobila 10 tona pomoći iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, stižu i respiratori(VIDEO)

Ujedinjeni Arapski Emirati poslali su u Srbiju avion sa prvim dijelom pomoći koeju će susjedna zemlja iskoristiti u borbi protiv koronavirusa.

frghfdssdfghgfdfgh

Foto:Prtsc/Rts

Kako piše Tanjug, u subotu navečer na beogradski aerodrom sletio je tek prvi avion.. RTS piše da se u avionu nalazilo 13.750 zaštitnih i 15.000 bolničkih odjela, 500.000 rukavica, 30.000 sredstava za zaštitu cipela, 20.000 maski i 6.000 sanitizera.

Navodi se da je riječ o ukupno 10 tona pomoći, a u drugom talasu pomoći Ujedinjeni Arapski Emirati poslat će Srbiji danas najtraženije aparate - respiratore.

Avion su sinoć dočekali ministar odbrane Aleksandar Vulin, ministar zdravlja Zlatibor Lončar, ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said El Daherija te drugi srbijanski zvaničnici i diplomata iz UAE. "U ime predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije, imam čast da prenesem njegovu zahvalnost i zahvalnost svih građana šeiku Bin Zajedu i građanima UEA. Malo je zemalja na svijetu koje nisu zatražile pomoć od UAE, a još je manje zemalja na svetu koje su dobile ovako veliku, ovako potrebnu, velikodušnu pomoć kao što je dobila Srbija", istakao je Vulin.

Izvor:Tanjug/Rts/Klix

Komentari  
-1 # mehmed 2020-03-29 12:23
AFERIM :

UAE - tima ,

SRPSKOM ambasadaru Jusufspahicu

i SRPSKOM MINISTRU rasimu..

ETO JOS JEDNOG DOKAZA , DA TE " DVIJE PRODANE IKEBANE " , U IME BOSNJAKA - MUSLIMANA

I TU POMOC DOBISE ..

I PREDADOSE JE DRZAVI SRBIJI.

TAKO JE I SA KREDITIMA .....
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click