POTRESNI DETALJI POGIBIJE RUDARA KOD SJENICE: Edinu (28) stena od 100 kilograma pala pravo na glavu! Tuga, spremao se za veselje i ženidbu, a sad ga sahranjuju

Rudar Edin Mujović (28) poginuo je u noći između ponedeljka i utorka u rudniku mrkog uglja „Štavalj“ kod Sjenice kad se na njega, dok je bio u otkopu, obrušio komad uglja teži od 100 kilograma!

2036511 hro stavalj rudinik ls

Kako su za Kurir ispričale Edinove kolege, nesreća se desila oko 1.30 sati, na 250 metara ispod zemlje, u jami, dok su radili treću smenu. Ogromna stena je pogodila Mujovića pravo u glavu.

Opipavali mu puls

- Obrušila se stena na Eda, sve nas je obavila prašina... Pogledam, leži pod stenom, samo sam viknuo: „Edo, brate“ - rekao je Almir Tahirović, Edinov kolega, koji od suza nije više mogao da govori.

Njegov kolega je objasnio da je Mujović bio pomoćnik kopača.

Rudari su prvo morali da ga izvuku ispod velikog komada uglja. Jedva su ga pomerili. Zavili su mu glavu nekom majicom, pokušali da zaustave krvarenje, sve vreme su proveravali ima li pulsa, a onda su ga čitava dva kilometra nosili na nosilima kroz hodnike rudnika do saniteta. Posle više od pola sata natčovečanskih napora, uspeli su da dođu do saniteta, pa do bolnice, u bolnici su lekari mogli samo da konstatuju smrt - pričali su juče potreseni rudari.

U rudniku mrkog uglja u selu Štavalj juče je bio muk. Stajale su sve mašine, proizvodne trake, rudari nisu sišli u jame. U pustom krugu preduzeća kraj ulaza u jame tek ponegde pojavio bi se poneki rudar, zabrinut, smrknuta lica, neki su bili uplakani.

Izvor:Kurir

Komentari  
+36 # Ersen 2019-10-30 12:06
Da mu ALLAH dz.s podari dzenet in sha Allah sta reci elhamdulilah preselio radeci elhamdulilah ne cineci zlo vec dobro djelo Brate Allah te obradovao najlepsom njegovom nagradom Amin
Prijavi moderatru
+27 # Buhari 2019-10-30 13:13
Rekao je Allahov Poslanik,
blagoslovio ga Allah i spasio:

"Ko umre pod ruševinama, on je šehid!"
Prijavi moderatru
+6 # Sukana Baklava 2019-10-30 20:40
Tacno. Ratovi koji se vode u pojedinim muslimanskim zemljama, vidimo da muslimani ginu pod rusevinama, a sehidu je dzenet zagarantovan, bez polaganja racuna. Allah sve zna!
Prijavi moderatru
-2 # Muslim 2019-10-31 01:33
Bilo bi super kad bi bilo tako lako ući u džennet bez polaganja računa.

Prvi koji će polagati račun na Sudnjem danu biće šehid,
pa će završiti u džehennemu.

Šehid takođe može biti kažnjavan i u kaburu.

Neki šehidi neće polagati račun na Sudnjem danu,
ali ne zbog toga što su šehidi, nego iz drugih razloga.
Prijavi moderatru
+15 # KANGAL 2019-10-30 15:31
Nema riječi utjehe....Nek mu se Uzvišeni Allah smiluje i primi mu dušu u prekrasne perivoje Dženneta....Amin Ya Rabbi...
Prijavi moderatru
+11 # Brada 2019-10-30 22:03
Allah dz.s. da mu podari Dzennet,a njegovoj porodici sabbur.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click