Muratović: Bošnjaci nikada više neće dopustiti da im se desi ono što im se desilo u Srebrenici

Društvenim mrežama ponovo se proširio zastrašujući videosnimak na kome raspoloženi gosti na nekom veselju igraju kolo, uz užasavajuće stihove.

ADMIR SREBRENICA 

Srebrenice tako si mi mila,
Dabogda se tri put ponovila…“,

„Oj Sjenice nova Srebrenice,
Oj Pazaru novi Vukovaru…“,

„Oj Fatima đe su ti dimije,
u četnika oko Ledenika…“

Direktor Instituta za istraživanje genocida dr. Muratović najoštrije je osudio pojavljivanje ovog snimka.

„Najoštrije osuđujem ponovno pojavljivanje skandaloznog snimka i veoma opasnog snimka u kojem se veliča genocid u Srebrenici i poziva na ponovni genocid u Novom Pazaru i Sjenici. Vjerujemo da je to djelo ljudi koji su, prije svega bezumni, čiji sistem vrijednosti je na nivou pećinskih ljudi, vjerujemo da većina dobronamjernih pripadnika srpskog naroda ne dijeli sistem vrijednosti ovih fašista. Naravno da ćemo pratiti situaciju, razvoj situacije, alarmirati sve nadležne institucije u vezi sa ovom prijetnjom.“

On je naglasio da negiranje genocida u Srebrenici nije u interesu srpskog naroda, te da najviše štete nanosi srpskom narodu. 

„Zbog činjenice da većina normalnih pripadnika srpskog naroda danas i sutra slave svoje velike praznike, naša poruka jeste želja da ih provedu u miru, rahatluku, zajedno sa svojom porodicom i da iznađu snage da sa svoje strane većinski shvate da ono što se desilo u Srebrenici i ono što se dešava sa negiranjem genocida u Srebrenici, nije u interesu srpskog naroda, najviše štete nanosi srpskom narodu i mi hoćemo da vjerujemo da će srpski narod iznova doći do svog demografskog kapaciteta koji ga je krasio u određenim historijskim periodima i podvlačim iznova, shvatiti da je u njihovom interesu da priznaju genocid u Srebrenici, da njihove političke, duhovne, intelektualne elite priznaju ono što se desilo, jer sve drugo vodi u veoma neizvesnu budućnost. Bošnjaci nikada više neće dopustiti da im se desi ono što im se desilo u Srebrenici.“

Poručio da je u interesu i bošnjačkog i srpskog naroda da otvore novu stranicu, stranicu pomirenja, dijaloga i zajedničke budućnosti.

(Sana)

Komentari  
-10 # Soko 2020-01-06 17:44
Ovo što je uradio Zukorle sa lažnim doktorantima i oulupismenim diplomcima nikad niko nije uspeo a to podvojio Islamsku zajednicu,zavadili dzemate,hodze se ne merhabaju, po dzamijama skupljaju glasove,bogate se od sadake,štancaju diplome ,obmanjaju lakoverne ljude,krckaju pare na propalim izborima,klevetaju braću Bošnjake ,i još mnogo,Podmukli osnovali partiju SPP i krenuli u borbu protiv Bošnjaka.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Enes 2020-01-06 18:52
E najeo se g......
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Ro 2020-01-06 19:10
Idi skole odleti nedje na smetliste i posedi nas budalastinja.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sulejman Veličanstve 2020-01-07 09:40
Soko- Sve što si rekao je istina, i još mnogo toga, npr. cinkarenje, saradnja sa BIA-om, (vođenje špijuna BIA-e po Bosni kao svoje obezbeđenje, a radi špijuniranja Bošjaka čak i u džamijama), uspostavljanje odličnih odnosa sa Šešeljem (SRS), Vučićem, i ostalim četnicima koji su javno pozivali na ubijanje 100 Bošnjaka za jednig Srbina, a to su i u delo sproveli, i odakle više ovim muftiguzima obraza da se pojavljuju u medijima i navodno da "štite" Bošnjake, na ne znam od koga kad su oni sa onima koji su nam živote upropastili, pobili, proterali, silovali, opljačkali, uništili imovinu, porušili preko 1000 džamija, odvodili u konc. logore, mučili, počinili genocid, iživljavali se, itd a i dan danas se toga ne stide nego sve to negiraju i genocid i zločine opravdavaju, zločince veličaju i slave, itd itd, i sa njma Zukorlić i ovi njegovi brzosvršeni doktoranti hoće da nas čuvaju i brane.
Odgovori | Prijavi moderatru
+12 # Sandžak je vječan 2020-01-06 17:44
Muratoviću,nije na tebi ni nama da osudjujemo govor mržnje i poziv na novi genocid,na nama je da smo spremni da se odbranimo a osuđivanje treba da uputi onaj kojeg nazvaste počasnim građjaninom Novog Pazara i za koga ste nas nagovarali da glasamo jer je "zaslužio"
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # NP 2020-01-06 22:18
Jedno pitanje:
- kako to da opozicija donosi odluke vezano za dodeljivanje ključeva ?
- nije valjda Muratović toliko uticajan u Sandzaku (posebno u Tutunu i Sjenici) da su ga mase simpatizera poslušale pa glasale više nego oni u Rašku za počasnog gradjanina?
....
Biće da je drugačije.
Biće da je neko drugi, neko ko po cio dan napada drzavu i druge kolege, traži otcepljenje...itd a ovamo ispod žita je "ubedio" mase da glasaju za počasnog gradjanina.
Zar to nije licemerje?
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Din 2020-01-06 17:53
Kakav licemer,pa oni koji su robijali za ratni zločin vi plaćate da pljuju i napadaju Bošnjake i oni koji ne priznaju genocid vi ih podržavate i delite funkcije.Zukorlić je najveća podvala u istoriji Sandzaka.
Odgovori | Prijavi moderatru
+10 # Malo Morgen 2020-01-06 18:01
"Muratović: Bošnjaci nikada više neće dopustiti da im se desi ono što im se desilo u Srebrenici"

Pa muratovicu sebe si obezbedio da se ne prehladis salom koji imas oko vrata. A na koji to bosnjaci nikada vise nece dopustiti da im se desi srebrenica? Mozda nosenjem sala oko vrata? Ili cime?

Nemogu opisati koliko su mi odvratne prazne fraze kojima se kite ove nase "kitonje" koje samo su "kitonje" samo kad treba zalajati na mjesecinu.

Sta je konkretno preduzeto da se osigura da pazar nece biti novi vukovar i sjenica nece biti nova srebrenica???

Pokrij se usima jadjo jedan jadjani.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # banda 2020-01-06 18:21
Aferim
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Pazar 2020-01-06 18:14
Ja još uvijek ne mogu sebi da oprostim što sam vjerovao Zukorliću i podržavao sve njegove akcije.
On je na žalost ispao najveća podvala našem narodu u Sandžaku :-?
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Nur-Bec 2020-01-06 21:07
Potpuno te razumijem,jer se i ja tako osjecam.Dobar je orator i posjeduje harizmu i na taj nacin je zaveo narod.Toliko stete nam je nanio da se tesko mozemo oporaviti.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Enes 2020-01-06 21:27
E tebe je nagrdio sa tom stetom,vala jazuk,suljko nam je donio blagostanje za 30 godina
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sulejman Veličanstve 2020-01-07 09:49
Pazar- Nisi sam u takvom razmišljanju, i ja sam jedno vrijeme mislio, e evo ga naslednik Ugljanina koji će nastaviti borbu za autonomiju i naša prava, ali sam uvideo da je to samo priča da bi on dobio glasove i sa njma "legitimaciju" za odlazak u BG na druženje sa Šešeljem i Vučićem, i čim su mu ponudili foteljicu on nas je sve prodao zarad nje.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # NP 2020-01-07 12:59
Eneee ... baš ti hvala za to tvoje superinteligentno mišljenje o Zukorliću.
Prosvijetlio si nas.
A kad si već tako mega- superinteligentan objasni nama sa prosečnom inteligencijom kakvog si bio mišljenja kada je tvoj ljider bio ministar sa foteljom, pa bez portfelja u toj istoj omraženoj vlasti?
Budi dobar pa kaži
-kako si se osećao kad se narućivalo lijepo vrijeme?
-kad se glasalo da četnici dobijaju penzije?
-Kad se skidala Sandzačka zastava sa naše opštine onog dana kada je dolazio Koštunica?
-kad se glasalo DVA dana za ustav u kome smo i zvanično postali nacionalna manjina?
- kada je ministar bez portfelja dijelio beogradske motokultivatore "zemljoposednicima"koji su od zemlje imali samo vaze na terasi?
...
Da li će nas orepametni Saša udostojiti odgovora???
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sulejman Veličanstve 2020-01-07 21:01
NP-Ne pravi se lud, "ona vlast" u kojoj je bio Ugljanin je dan i noć sa ovom četničkom danas (100 za 1), i ne trebam dalje ništa komentarisati.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Daut 2020-01-08 07:54
Kako si bedan i jadan???
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Fuck 2020-01-06 18:15
Izrecitovao si tekst koji ti je tvoj gazda napisao..a sta si ti to preduzeo da se genocid vise ne desi....dosta je vas lopovskih politicara koji se.ru svugdje a da ne pocrvene..
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Bihor 2020-01-06 18:26
Kritikovao sam sandzačke poitičare,nisam se slagao sa politikom u datom vremenu ali OVA Zukova spp je nešto najgore na ovim prostorima i ponašanje i je za svaku osudu.Zukorle je poražen na svim izborima i u BG iu CG I u BiH,pa nešto lupetaju pred izbore a imaju funkcije u vlasti u BG.Šibicari.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sulejman Veličanstve 2020-01-06 18:46
Ti ćeš nas spasiti sa Zukorlićem 100%, bež'te noge po...h vas.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Bihor 2020-01-06 19:23
Zukova spp sa raskalašenim i bogatim starletanima polako klizi u glib.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # NP 2020-01-06 20:07
Bosnjaci ne treba da brinu jer sad imaju Ugljanin i nikad jacu SDA
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Malo Morgen 2020-01-06 21:38
Sta si time htio reci svega ti?
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # NP 2020-01-06 22:06
Nisam to ja napisao Morgen.
SDA stranku i unutrasnje njeno pokvareno tkivo (ono koje je donosilo odluke) teško da ko bolje poznaje od mene.

A kad sam već tu.
Kako to da Muratoviću pripisuješ neko bogastvo?
Čoveče on ni bio nije siromah.
Ispričaću ti nešto - nadam se da se on neće naljutiti.
Elem,
kada je počeo da se bavi politikom i kada su krenule one hajke na Zukorlića, da bi ga ućutkali, njemu su u dosta obezbedjenu kuću upali profesionalci - (ostavili trag profesionalaca) pokupili mu to što je imao uštedjevine, zlato. .. itd.
Kasnije se nezvaničnom istragom došlo do podaraka ko je sve bio i toj bandi pljačkaša. Sa raznih krajeva i iz raznih država - koji nikad nisu bili ekipa.
Poruka je bila - mi možemo da upadnemo kad hoćemo i da uradimo šta hoćemo.
On se nije uplašio i ostao je veran početnom kursu zato ima poštovanje od strane članstva
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sulejman Veličanstve 2020-01-07 10:13
NP- Više budalaština ja nisam čuo u svom životu, dobro poznaješ SDA iz nutra koju mrziš iz dna duše, a pojma nemaš o SPP-u koju voliš više od svega, a da imaš pojma o SPP znao bi da više lopova, cinkaroša, munafika, nevjernika (koji sve rade u ime allaha), nikad nije bilo nit će biti, ako kažeš da sam u grijeh pao što sam ih nazvao nevjernicima, reći ću ti da lopov, cinkaroš, munafik, itd ne može biti vjernik.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # NP 2020-01-07 13:16
Dokaz, snajke, dokaz! A ne munafikluk!
A ako hoćeš dokaze sa moje strane do sutra ću ti pričat. Mogu i doć u bilo koju kahvu SDA - samo kaži.
Elem.
Pitaj ove tvoje starije iz stranke:
- jel bio sef ( ceф) u stranku kad su prostorije stranke bile u današnjem vakufu - Mešihatu?
- jel bila štedna knjižica u sefu?
- jel bila presuda iz suda u kojoj je ljider dobio parnicu protiv kolege iz Sjenice da samo ON može da podiže pare?
-jel ljider sa mimbera posle hutbe u Altun Alem govorio "ja sam zadnji ćovek koji će napustiti Sandjak"
- jel istog dana bio sa vozačem na Djeneral Jankovic (a šta je vozač video - posebna priča)
- jel tog dana ušao jedan čovek (jedan od telogranitelja) u prostorie stranke i pitao blagajnika koji je držao tužan ruke pod bradu šta mu je?
- jel rekao blagajnik - "ode ljider i ode knjižica"
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # NP 2020-01-07 13:25
-Jesi li ikad čuo priču o skupljanju novca u dijaspori?
- jesi li znao da su i ljider i aktivisti u njegovo ime skupljali novac širom današnje EU?
- jesi li znao da je recimo Bajro Omeragić sakupljao pare u Švajcarskoj?
- jesi li znao da pored nekih drugih projekata trebalo da se od para iz dijaspore sagradi (ili kupi) u NP pekara u kojoj bi se besplatno dijelio hleb?
- jesi li znao za to?
- znaš li gde su i kako te (ogromne) pare završile?
,,,
Ako sve to znaš i ćutiš a navijaš za ljidera - onda si licemjer i munafik.
Ako ne znaš i ne raspitaš se makar o ovome onda si još gori licemjer.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Tragedy 2020-01-06 20:19
Alo potu rice ,ne se trzate puno
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sulejman Veličanstve 2020-01-07 10:19
Tragedy- Trza nam se ona stvar, prljavi, usmrdeli, nezaprani, [censored]e, da vam nije bilo Turaka ne biste se nikada okupali, jer do tad niste znali ni šta je to, pa su vam oni izgradili javna kupatila da kada dođete u "varoš" iz vaših vukojebina, da ne biste zagadili vazduh vašim smradom, morali ste se prvo okupati pa ući u "varoš", i ti imaš nekome nešto reći.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sjenica 2020-01-07 15:18
PROĆI ĆE VODA, OSTAĆE KAMENJE!
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Seki alic 2020-01-06 21:10
Stase bre svadjate od noza je kazu najlaksa smrt toje privilegija bre
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sjenica 2020-01-07 15:19
PROĆI ĆE VODA, OSTAĆE KAMENJE!
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Theodore Adams 2020-01-06 22:54
Imate li nesporazuma s ljubavnikom što je dovelo do raskida i pokušali ste se pomiriti s njim ili ona, ali on / ona vam ne daje pozitivan odgovor i smatrate da nešto ne ide u vašoj vezi i treba vam brzo rješenje , obratite se dr. Ajayi danas i pobrinite se da se vaš ljubavni život vrati najbolje s bivšim, dr. Ajayi mi je pomogao da vratim mir u svoj dom jer me je suprug napustio 9 mjeseci i živio s drugom ženom i nikad nisam htio vratite se kući, ali uz pomoć vračara dr. Ajayi vratio se kući nakon 3 dana nakon što je dr Ajayi izvršio snažnu obnavljanu čaroliju. Ako vam je potrebno brzo rješenje u vašoj vezi ili braku uz pomoć čarobnjaka, obratite se dr. Ajayi sada na e-mail: ili Whatsapp: +2347084887094

On također može izvesti sljedeću čaroliju u nastavku
1. Čarolija lutrije
2 Sretna čarolija
3. Spell to win slučaj na sudu
4. trudnoća čarolija
itd ..
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # NP 2020-01-06 23:19
U ovoj virtuelnoj ludnici jos samo ti si nam falio
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Sulejman Veličanstve 2020-01-07 10:22
Theodore adams- Ne jedi trice budaletino jedna usmrdela.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Samir 2020-01-06 23:08
Muratovic prica lovacke price, u Pazaru se nece deseti Srebrenica jer ima jaka dijaspora koja bi ih sigurno efikasno osvijetila da se usude da krenu sa etnickim ciscenjem...Ali ni ta jaka dijaspora nije 100% mehanizam za krvozedne cetnike. Samo kad budete imali dve jurisne Sandzacke divizije stacionirane u Gorazdu i Juznoj Mitrovici mozete da budete sigurni da vas nece sistematski ubijati kao u proslosti. Zato svaka Sandzacka kuca mora da ima po jednu dobro kvalifikovanu musku glavu za samoodbranu...i da sve Sandzaklije rotaciono sluze u ove dve divizije po godinu...diskretno kao da su na baushteli u Njemackoj.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Semir 2020-01-07 13:18
Sve okolo naokolo eto da ne bude da oni ne brinu o nama,nego sto ne pomenete malo AV AV sto kaže da je zlocin u račku samo bajka?kazite nam javno sto ne smijete da spomenete nekog iz vlade?.Sede hodze bivse u vladi a premijerka im lezbejka?jel vama to moralno?,koliko imate funkcija i plata?.vaš uštirkani djerlek se hvali kako ima 4 plate.a ti muratovicu kqo politicar kako primas platu iz islamske zajednice i iz vlade,i plus od grada kao odbornik?cime si zaduzio ovaj narod sa tolikim platama?
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # NP 2020-01-07 15:08
Semire
ako nisi bot i pises po zadatku - hoćeš li odgovor sa sve dokazima, makar o premijerki?
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Semir 2020-01-07 16:52
Hocu posto ti nisi boot zaduzen za opravdavanje pisman hodza?
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # NP 2020-01-07 17:30
Ok.
Sledi odg.
Samo da ti nadjem linkove na int.
Napisao si (izmedju ostalog)

Sede hodze bivse u vladi a premijerka im lezbejka?jel vama to moralno?

Odg;
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # NP 2020-01-07 17:48
Vučić za Oko – Zukorlića poštujem, iako mi e u oči rekao najteže moguće riječi o izboru Brnabićke!
(Pogledaj tu video kako Vučič to kaže javno u efiru)

ZUKORLIĆ ZA ALO! Narod će reći svoje o Brnabićki
...
Ima još 10 linkova ali ti je i ovo dosta da saznaš istinu.
Pitanje:
- jel ovo što sam naveo argument i demant?
...
Dalje:
Ni jedan hodza (pa ni Zukorlić) ne sedi u vladi- kako ti pišeš.
- Zukorlić je u parlamentu - zakonodavnoj vlasti a ne u vladi - izvršnoj vlasti.
I ni jedan drugi "hodza" osim njega (koji opet nije "hodza") nema.
...
Da li ćeš uvažiti ove argumente?

- Ovo pitam zato što mogu da polemišem sa nekim ko uvažava silu argumenta a ne silu pljuvanja kao neki dezurni pljuvači kojim i ne želim da odgovaram.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # iza ugla 2020-01-07 13:42
Tu pjesmu Srebrenica pjevaju srpski izrodi, ako nije neka montaza, ni tu, ni neku slicnu nikad nisam cuo a idem po srpskim svadbama.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Istina 2020-01-07 17:44
Tetka NP
Sa svim stigne da se raspravi u odbrani onog Manekena(porodicni) ai elem sve sa dokazima.Imas li Ti dokaz da si normalan a AKO imas onda si stvarno Ili Bot Ili najveca tetka na ovom portalu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # 2xl 2020-01-07 23:38
ovde niko nije u pravu...koliko vidim svi se bore za stolicu i malo para...huskaju nas protiv nas samih...BRACO okanite se toga u ovoj zemlji NEDODJIJI nista nije realno,pa ni politika,dok svi nasi "visoki politicari" imaju DEBEO dzep i ko zna sta jos narod se davi ...jos malo i pocecemo da jedemo jedni druge..
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sulejman Veličanstve 2020-01-08 16:06
"Bošnjaci nikad više neće dopustiti trala lala", kakva glupa izjava od ovog brzosvršenog mekušca doktora, kako li on to misli da Bošnjaci neće dopustiti, pa oni nebi dopustili ni 90-ih toliko strašne
zločine i genocid, da su mogli sprečiti, za to treba imati sopstvenu državu i institucije koje će se za to izboriti, e sad Bosna je danas nešto drugo, a što se tiče Sandžaka mi nemamo ni autonomiju a kamo li neke jače institucije koje bi mogle sprečiti tako nešto, samo možemo da molimo allaha dž. š. da nas sačuva i spasi a s našim komšijama nikad nismo načisto, gledajući istoriju ovih prostora.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Zorans 2020-01-09 12:38
Ako mogu da primetim nekoliko svari.
Kao prvo ovu pesmu mogu da pevaju samo neki idioti i kreteni, a to ne oslikava sliku srpskog naroda niti međunacionalnih odnosa u Srbiji.
Čak mogu da tvrdim da ovo nije ni snimnjeno u Srbiji, jer ovakva muzika ne svira na srpskim svadbama, pre bih rekao negde u Bosni gde se ratovalo.
Ako se taj snimak početkom 2000-pojavio na internetu verovatno je sve vreme tamo i bio, pitanje je samo zašto ga je neko opet za Božić opet ubacio u glavnu vest i aktuelizovao?
Izgleda da neko namerno želi da održava tenzije, mržnju i nepoverenje. A mi se pecamo kao mladi šarani, kome to treba?
Svuda će se naći ovakvi provokatori koji daju opravdanje, da i na drugoj srani bude istih koji to jedva čekaju! Narode Bog vam zdravlja dao i čuvajte se ovih zagađivača, koji čim otvore usta
usmrde i nađubre normalnom čoveku zdrav razum!
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari