Matica bošnjačka - Nastavljeno obesmišljavanje najznačajnijeg predstavničkog organa Bošnjaka

Vijećnici Liste MATICA BOŠNJAČKA AKADEMIK MUAMER ZUKORLIĆ MUFTIJA nisu učestvovali na danas zakazanoj sjednici Bošnjačkog nacionalnog vijeća jer nisu željeli dati legitimitet novom kršenju zakonskih odredaba i donošenju po Bošnjake nakaradnih odluka koje su najavljene u Dnevnome redu.

viber image 2019 12 19 15 57 07 


U prijedlogu Dnevnog reda date su tačke kojima se degradira Vijeće i vijećnici na način da sve svoje ovlasti prebacuju na Izvršni odbor. Tako je tačka dva predvidjela da umjesto vijećnika budžet Vijeća usvoji Izvršni odbor, a tačka tri da Izvršni odbor, također, umjesto vijećnika smjenjuje i bira članove Odbora. Ovim činom se zakonodavni nivo spušta na izvršni organ, što je u suprotnosti sa zakonskim regulativama, a i zdravim razumom i logikom.

Prevedeno na druge nivoe vlasti, ovo bi bilo istovjetno situaciji da umjesto Narodne Skupštine republička Vlada usvaja budžet, ili umjesto Skupštine grada da Gradsko vijeće usvaja gradski budžet.

Ovim se nastavlja dalja razgradnja i obesmišljavanje najznačajnijeg predstavničkog organa Bošnjaka u Republici Srbiji i otvaraju nove mogućnosti za malverzacije i zloupotrebe budžeta namijenjenog za ostvarenje kolektivnih i individualnih prava svih Bošnjaka.

Nakon nedavnih direktnih zloupotreba prostorija Glavnog ureda Bošnjačkog nacionalnog vijeća od strane Sulejmana Ugljanina i Stranke demokratske akcije Sandžaka u stranačke svrhe, ovo je još jedan konkretan pokazatelj da je Ugljanin BNV i njegov budžet shvatio kao lično i partijsko vlasništvo.

Matica bošnjačka ostat će na braniku zaštite stečenih i ostvarenja novih prava Bošnjaka u Republici Srbiji, očuvanju i ozdravljenu projekata koje su Ugljanin i njegova lista doveli na rub propasti, kao što je nastava na bosanskome jeziku, i promoviranju bošnjačke kulture, tradicije i dostignuća.

Informativna služba 

Komentari  
-8 # NP 2019-12-19 16:38
Što li se bune ovi iz matice Bošnjačke?
Pa sve ide ka tome da se BNV tapijski prepiše na Ugljanina. Šta će tu vijećnici kad Suljko odlučuje o svemu. Samo mu smetaju. Eno Jahja odmah hoće da snima mobilnim - a sad moze samo da ... se slika!
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # NP 2019-12-19 16:56
Šala na stranu.
Država želi da se BNV postane - monarhija. A njegovo veličanstvo monarh Ugljanin Prvi i Poslednji da odlučuje o svemu kroz taj politbiro, zvani Izvršni odbor.
Da li bi mogao da se osnuje taj izvršni odbor bez pomoći vijećnika - SDP kadrova? Naravno da ne.
Zašto ćuti Sait Kačapor, Esad Rahić ... i ostali koji su za vreme formiranja BNV govorili laže i paralaže o decentralizaciji, itd - čak su potpisali koalicioni ugovor i to objavili pa svako može da vidi šta su obećavali a na šta su se sveli.
Diktator Sulejman Prvi i Poslednji je postao Monarh i radi šta hoće naočigled države koja može da ga smeni u tren oka uz pomoć SDP kadrova - samo da hoće.
A zašto neće - pametnom dosta.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Olivera 2019-12-19 17:31
Mnogi komentatori ovde kažu da koga ja napadam taj je dobar, a koga podržavam taj odgovara onima koji ne misle dobro Bošnjacima. Neki su čak izjavili da će namerno glasati za Sulja, samo zbog mojih komentara koji ga ne štede. Zato sam poželela da ovakav Suljko bude aktivan u političkom životu Sandžaka još narednih 30 godina. Eto ga svima onima koji su zadovoljni njegovim manipulacijama ovim nesrećnim nacionalnim većem koje se jedino bavi politikom jedne stranke, umesto da to isto veće radi posao iz svoje nadležnosti za dobrobit svih Bošnjaka. Jezik, nastava na njemu, obrazovanje, informisanje, kulturna baština...... toliko toga bi moglo odraditi i time još više približiti Sandžak kako turistima tako i svim ljudima pozitivnih namera.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Olivera 2019-12-19 17:32
Treba usvojiti završni račun, baš me interesuje da li će biti transporentan. A što se tiče Kačapora i Rahića, u pravu si, veliko su razočarenje. Kačapor služi kao voštani lutak, dok Rahić poput neke babetine nariče umesto da dejstvuje u veću u skladu sa tačkama koalicionog sporazuma svog Vakat je sa SDA Opredeljenima.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # TITO 2019-12-20 07:49
Ja sam prozvan Olja. Tako je. Ali Suljo je izvaran u pocetlu a kasnije nije hteo da prohvati dil, koji su prihvatili ovo dvojica. Vreme ce pokazati ko je bijo pravi...
P.S. gladao sam za svija rwdom i za Sulja pa za Muftiju dok nije bacio ahmediju i otisao pod pderkin lejsbejski krov, onda sam glasao za Rasima dok mi ti nisi otvrola oči, sto ova zena čije sam stavove procitao podrzava ovu dvojicu, mora da su protiv nas. I odabrao sam onoga koga kritikujes.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Hasko 2019-12-20 07:43
E moj BOTU pa vidis i sam logo je slovo "M" kao Muamer Muftija... nema nigde ono B (matica Bošnjačka...) dovoljno vidis koliko je umisljen vas vodja. A vi slepo sledite. Sad odem na Sandzakpress (njegove novine za reklamu ili oglase) i vidim da pljuju onu tojicu iz BiH. Samo zato sto i tamo nije mogao da krade pare preko onog njegovog partnera. Zukorlici je procitan.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # NP 2019-12-20 11:37
To sto ti haluciniras i to sto ti si kratkovid - nije Muftija kriv.
Dobro je da nisi napisao M Masoni :)
Od takvih kao ti moze se svasta ocekivati.
Ti vidis ono sto ti se pricinjava a ne vidis ono sto pise velikim slovima MATICA BOŠNJAČKA.
A jos gore - i ne citas ono o cemu pisu - o obesmisljavanju BNV jer se uzima vlast vijecnicima i predaje se izvrsnom odboru. Zapitaj se makar u sebi - a zasto smo birali vijecnike? Koja je njihova uloga ....itd.
A kratkovid si zato sto nikako neces da pogledas u daljinu - da ove institucije ostaju i posle nas, nekima koji ce In sa Allah imati viziju i videti dalje od tebe.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # TITO 2019-12-20 14:48
Hajde ti Muftifilu ne jedi ghovna, čovek ti lepo kaze ti balezgas ovde.Samo se ti svadjas sa nekim, napusti sahranu idi kod Znaja od Sipova i kod vasega Bossa Marica, pitaj Mufta on ima vezu kod njega da te mahne u realiti.. Svaka cast Srbima kad nas kupise za akreditaciju i trg doduše Mufriguz ce se odužiti evo hteo je u Bosnu da se oduzi Vucku al ga pročitase....
Jbg drugi put..
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # NP 2019-12-20 21:13
Vidi ti, matori pedofilu, ako te majka nije mogla naučiti da budeš makar pristojan u obraćanju sa onima koji se tebi ne obraćaju, očigledno ni EU te nije naučila elementarnoj pristojnosti. Što ljulja zaljulja to motika zakopa.
Posto sad svi dolaze na odmor - doćićeš i ti.
Hajde kaži dje da dodjem (sam) pa mi ovo što si napisao kaži u oči.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Olivera 2019-12-22 19:12
Mogu li da budem i ja prisutna? Koja bi to bila trilaterala.
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # Samir 2019-12-19 17:41
Jedina cinjenica u svemu ovome je da politicki zivot u Sandzaku krizira i eskalira cijelo vrijeme. Zbog nedostatka politickog jedinstva se uzurpiraju interesi Boshnjackog naroda u Sandzaku. BNV je jedina institucija boshnjaka i kao takva treba da ima efikasan model za zastitu interesa boshnjaka. Nazalost u boshnjacki politicki korpus su ubaceni elementi koji opstruisu rad te institucije i samim tim i efikasnost u radu. Zivite u vanrednim uslovima pa ne iznenadjuje da se preduzimaju i vanredne mjere u BNV. Zukorlic opstruise sistematski politicko jedinstvo boshnjaka i vrlo narcisoidno pokusava da se nametne kao nekakav lider a u sustinskom smislu je varalica i kriminalac kome su Islamske vrijednosti samo paravan za privatne ciljeve i doktrina koja se Sandzaku servira iz BG.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # NP 2019-12-19 18:43
Pa Samire, makar iz refleksivne pristojnosti ne smatraj nas budalama.
Ti misliš da ako svališ ovu očiglednu krivicu i diktaturu Ugljanina na Zukorlića - to će abolirati Ugljanina???
Ako misliš da treba da se pita politbiro ili ti tamo neki Izvršni odbor a ne vijećnici - bolje da ne komentarišem takvu tvoju perverziju.
Svaljivati krivicu na Zukorlića koji nema ni V od vlasti u BNV a ćutati na pravljenje samovlašća u BNV - ta dimna bomba neće rešiti problem koji je veoma opasan kao presedan u Nacionalnim Savetima, već će ovakav pristup "huka na vuka a lisice meso jedu" samo produbizi agoniju BNV
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Samir 2019-12-19 18:55
Ja ne mogu da do detalja obrazlozim zbog cega se BNV odlucilo na taj iskorak vec predpostavljam. A Zukorlica smatram odgovorim za sva talasanja u Boshnjackom politickom korpusu, prosto mi je neshvatljiv njegova narcisoidnost koja mi ponajvise lici na Vucicevu...skroz iste dijagnoze imaju samo je Zukorlic elokventniji manipulator i bolji glumac od 100:1.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # NP 2019-12-19 19:17
Sva krivica na Zukorlića, koji (ponavljam) nema ni V od vlasti u BNV, čiji vijećnici nemaju ni jednu (slovima NI JEDNU) funkciju u BNV a Ugljanin pravi politbiro i ti kao ne možeš da obrazložiš... bla bla.
Sa te strane te razumem.
Ni jedan normalni pristalica SDA neće odobriti pravljenje ovakve diktature u BNV i svodjenje istog na ličnu prćiju.
Samo taj isti pristalica neka kaže bobu bob a popu pop. A ne kriviti Zukorlića za ovo i ono a zatvarati oči pred pravljenjem politbiroa pored koga su vijećnici samo ikebane.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Samir 2019-12-19 21:35
Pa nece je nikad ni imat inshalah...jer u BNV vrlo dobro znaju ko opstruise rad te institucije i za cije ciljeve on talasa po Sandzaku. Zukorlicu bi trebali zabranit svaku aktivnost po Sandzaku da bude persona non grata.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # NP 2019-12-19 21:45
A ustoličiti Sulja na vjeki vjekov?
)))
Jel tako Samire?
I onda, proterati, zabraniti i proglasiti svakog ko drugačije razmišlja - nepoželjnom osobom?
Eto, to je vaša vizionarska politika.
PS
Nisi odgovorio da li podržavaš ili ne podržavaš formiranje ovog izvršnog odbora a'la politbiro?

Ili ćeš verovatno prećutati odgovor kao i do sada?

... i to je tvoja vizija politike, kao i svakog zadrtog pristalice SDA
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # Samir 2019-12-20 00:51
Ja ne tvrdim da je Ugljanin Zlatan, nezamenljiv ili covijek koji nikada ne grijesi. Ali Sam ubjedjen da je mnogo moralno cvrci i pravedniji i lojalniji Sandzaku i boshnjastvu od tvog idola Zukorlica koji te dersovima hipnotisao? Kakav je to karakter od covijeka sa ambicijama da bude Muftija, Predsednik Srbije, Poslanik, Dr i Mr tzv Akademik sa samonapisanim diplomama...Reis BiH i sta sve ne? Showman koji se ne skida sa medija i alijansu pravi sa cetnicima koji su njegov narod istrebljivali 200 god i da u isto vrijeme glumi demek patriotu? Da laze o 20000 pusaka, vrijedja svoju bracu jer nisu pod njegovu mantiju? Da na softicirani nacin manipulise priproste vjernike koji nemaju kapacitet da prozru njegovu ljudsku pokvarenost i perverziju? Sulejman je suvo zlato kad ga uporedim sa Muftijom....ko Lav i zmija kad bi se uporedili.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-19 19:11
Šta je sad s[censored]o, to što se Zukorlić ništa ne pita u BNV-u, ili to što Ugljanin hoće "sam" da usviji između ostalog i budžet? Zašto se buni baš Zukorlić kad on to isto radi u IZ, a da nije tako odavno bi bio smenjen. Matica bošnnačka treba da ima ulogu konstruktivne opozicije, i to je sve, ne trebaju da glumataju i izigravaju nekakav zakon i pravdu, kad kod njih toga niti je bili, nit će bit.
Odgovori | Prijavi moderatru
+11 # Rijec 2019-12-19 19:32
Suljove kradje smece lopovsko!!!
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Muftija Muftija 2019-12-20 11:24
Muftija je jedini pravi lider a svi ostali su misevi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Asmir 2019-12-20 13:18
Muftija briljira
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # TITO 2019-12-20 15:05
Ovaj portal "vara" kad hocu da dam samiru ili nekom ko podrzava Sulja plus kliknem otaje isti br pluseva a kad hocu nekom ko pordzava muftoguza da dam plus odma se promeni za 2 broja. Probajte videćete. Toliko o medijima u Smrdiji.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari