Ugljanin: SDA Sandžaka, najbolje rešenje

U organizaciji Stranke demokratske akcije Sandžaka održana je svečanost na kojoj su uručena rešenja novim članovima Glavnog odbora Stranke iz Novog Pazara.

2. scaled 

Svečanosti su prisustvovali članovi predsedništva stranke, Ogranka, Asocijacije mladih i Organizacije žena SDA Sandžaka.

Rešenja je uručio generalni sekretar SDA Sandžaka Ahmedin Škrijelj.

Predsjednik Sulejman Ugljanin obratio se novim članovima Glavnog odbora, poželevši im sreću i uspeh i istakavši  da je SDA Sandžaka, manjinska bošnjačka stranka koja je preuzela obavezu da nađe najbolja rešenja za Bošnjake u ovoj zemlji i, kako je naveo, jedina ima konkretan prijedlog za rešenje statusa Sandžaka istatusa Bošnjaka.

’’Naš predlog za uspostavljanje specijalnog statusa za Sandžak zasnovan je na istorijskim, političkim, pravnim, ekonomskim, socijalnim i drugim činjenicama’’-naglasio je Ugljanin. 

Komentari  
+1 # Olivera 2019-12-17 19:33
Za šta je SDA Sandžaka najbolje rešenje? Za nesposobnost i parazitiranje na grbači poreskih obveznika? Za uzurpiranje krovne institucije Bošnjaka Srbije? Za guranje Sandžaka pod skute Velike Albanije? Za Sandžak je najbolje rešenje da se reši SDA.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # NP 2019-12-17 20:26
Ako suljo dobije izbore treba samp tebi da se zahvali. Prestani molim te ti da ga napadas.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # NP 2019-12-17 20:43
A jel' treba da ga hvali?
Da, kolega po nicku?
30 godina slušamo jednu te istu pesmu i gledamo jedne te iste face, jal 'Kurtu jal' Murtu i šta imamo osim iseljavanja ?
Olivera podrzava gotovo sve ono što nama ne valja ali za divno čudo pogodi po nešto i napada Sulja te hvali Zukorlića.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2019-12-17 20:56
Olivera podržava gotovo sve ono što vam valja, a što nevalja to napada.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # NP 2019-12-17 23:06
Olivera podrzava sve sto srbima odgovara. Nemoj molim te ti da brines nasu brigu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-18 14:31
Oliva- I ja podržavam sve što Srbima valja, Čedu, Čanka, Ž. Koraća, isl. ali ko mene šta pita, vi volite Vučića, Šešelja i slične i sve više tonete, ali vi to nevidite, kao što niste videli ništa ni od 90-e do 2 000-te, i taman se rešiste tog zla, vi opet isto.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # NP 2019-12-17 23:05
Bgm se ja sjecam i suljovih 30 godina, ne ponovile se.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-18 10:09
NP- To što po tebi Oliva pogodi, to je politika srpskih nacionalista, da sve što vredi u Bošnjaka blate i ljagaju, a sve što je u Bošnjaka retrogradno i poražavajuće, hvale, podržavaju i svesrdno pomažu, od finansija, gde su čak Zukorliću dodelili novac pred izbore za BNV, navodno da on asfaltira nekakav put, što u istoriji nije zabeleženo, da jednom verskom licu daju novac za komunalne poslove, pored zvaničnih organa lokalnih samouprava, zatim, promocije na raznim prorežimskim medijima, gde je on redovni gost približno često kao i sam Vučić,(ne verujem da postoji budala koja misli da je taj čovek mnogo bitan za ovu zemlju, osim u delu gde treba da remeti i podriva bošnjačko jedinstvo, i cinkari svone sunarodnike), dalje, ne reagovanje na njegovu bahatu divlju izgradnju u sred centra, itd itd itd.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-18 11:27
NP- A kakvu bi ti sad pesmu, neku Šešeljavsko-Zukorlićevsku-Vučićevsku, sprem'te se sprem'te četnici.......?
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # NP 2019-12-18 15:02
Ne vala, nazalost ni jedna pesma nama ne odgovara. Obrni okreni nama je sve neko biranje izmedju dva zla, nikad da mozemo da izaberemo nekog ko ce nas mrdnut sa mrtve tacke.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Olivera 2019-12-17 20:55
Verujem u razum Sandžaklija, koji ipak neće dozvoliti da mi Suljko treba zahvaljivati. Što ne valja, to se i napada, tj. kritikuje. Upravo tako je i sa Suljkanom.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-18 10:12
Oliva- U Srbiji to pravilo ne važi, ovde se napada sve što valja, a hvali sve što ovu zemlju vodi u propast.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Enko 2019-12-17 23:21
Za sandzak je najbolje da se resi Sulla,a ne SDA.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sandzački Gaziya 2019-12-18 06:46
Ljudi...zamolio bih sve vas koji ste simpatizeri...pristalice SDA, da fino razmislite?! Pa zar 30 godina nije mnogo, previše....pa da jedemo iz zlatnih kašika DOSTA JE VISE!!! Shvatite da su to sve izlozane ideje. Shvatite Da se Ama Baš Ništa nije desilo od onog što je Ovaj čovek obećavao. Samo jedan primer....čak i BOSANSKI JEZIK je na staklenim nogama u skolama. Vise bošnjačke dece uzima kao predmet srpski jezik, nego bosanski. Zar je to uspeh BNV? Imate solidne, mlade politicare u SDA. Iz ove perspektive kada čovek gleda, Vi postajete Idolopoklonici, TOBE JARABI....stviriki ste od Sulja nekog bez koga ne mozete
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-18 15:23
Sandzacki gaziya- I po tebi je jedini krivac Ugljanin zato što se za 30 godina faktički ništa nije ostvarilo, što je SDA zacrtala, nigde ne pominješ Zukorlića koji svih ovih godina samo minira zalaganje Ugljanina za prava Bošnjaka, Ljajića takođe, nikog više od nijih ne zanima ni bosanski jezik, ni autonomija, ni da je zaposlenost Bošnjaka u državnim institucijama srazmerna njihovom procentu u Sandžaku, niti ih je zanimala bošnjačka zastava (palili su je i nazivali parčetom krpe, a danas je svi koriste za promociju svojih politika), tako da ne znam uopšte zašto se neko čudi što nismo ništa ostvarili, jedino na čemu su ostali radili, to je cinkarenje i ljaganje Ugljanina i SDA, razbijanje bošnjačkog jedinstva zarad beogradskih fotelja, spoticanje oko bilo čega što je bilo potrebno Bošnjacima, jedini cilj im je bio lično bogaćenje, tako da je jedini legitimni i najveći lider Bošnjaka u Sandžaku ostao maltene siromah, u odnosu na ove ostale.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-18 09:50
Oliva- Ti ne znaš da čitaš, nije SDA najbolje rešenje, to je početak rečenice u kojoj Ugljanin kaže da SDA ima najbolje rešenje za status Sandžaka i Bošnjaka, a za tebe bi najbolje rešenje bilo da radikali i SNS preuzmu BNV.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Olivera 2019-12-18 16:14
Radikali i SNS nema šta da traže u BNV, kao ni SDA. BNV je bošnjačko nacionalno veće, a ne poligon za partijska strančarenja. Međutim, do danas BNV se toga nije oslobodio, obzirom da ga je Suljkan uzjahao, pa ne pušta dizgine.
I ne smatram da SDA ima najbolje rešenje za status Sandžaka. Jer da ga ima, valjda bi, [censored] mu, za 30 godina već bilo nekog pomaka sa mrtve tačke. SDA ima samo priču, od koje se ne zarađuje hleb, ne podižu deca - od koje se ne živi. Vama treba neko ko će od Sandžaka napraviti status prosperitetnog i atraktivnog kraja, gde onda neće biti važno da li je Sandžak automomija ala Suljkan ili je regija koja obećava. To se može desiti samo sa onima koji će vraćati Sandžaklije iz inostranstva rodnom kraju. Mislim da je Muamer na tom putu, on bar uvažava dijasporu i ohrabruje je za ulaganja u Sandžak. I SDP ima taj kapacitet, prepoznat u delanju gradonačelnika Biševca.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Olivera 2019-12-18 16:14
SDA nažalost ima kapacitet da obeshrabri kako dijasporu tako i strane investitore svojom štetnom retorikom. Koja traje 3 decenije i koja je mnoge zakočila sigurna sam, da se ozbiljnije zainteresuju za Sandžak. Prvi bi Turci, ali ipak Turaka nema. Ne zato što neće, već zato što nisu sigurni da bi im kapital bio siguran.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Emir 2019-12-17 20:58
29 godina i nista nije uradio, sad se setio po stare dane da uradi. Nista Suki, sta si krao krao si, sad pusti mladje da kradu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Olivera 2019-12-17 21:14
Kad je bio mlađi, tad je trgovao oružjem. Sada bi kao starac da prodaje priče kako je SDA najbolje rešenje za Sandžak. Ako mu veruju oni koji su kupovali oružje od njega, možda ću i ja poverovati, mada kako su naivni kupci Kalašnjikova prošli, čisto sumnjam da ću mu ikad verovati.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-18 16:22
Emir- Kamo sreće da je krao, bar mu nebi bilo žao što ga ljagate, jer ovom narodu nije bio dobar ni Aćif- efendija koji je spasio Bošnjake od četnika, nego su u redovima išli te ga pljuvali kad je streljan na Hadžetu, a što nebi to isto radili i Sulju, Bošnjaci su takav narod, nezahvalan.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Emir 2019-12-18 18:00
Jeste, sve one Vile je napravio od postene plate.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # mikla 2019-12-17 21:26
UPRAVO SAM VEĆERAO PODGREJANU AUTONOMIJU ALA SULKO.za užinu sam prozalogajio režoluciju u sosu ala muftiguz :P
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Samir 2019-12-17 21:27
Dobro je sto podmladjuje stranku, Ali mu je tajming prilicno zakasnio. Ali ipak bolje ikad nego nikad, SDA generalno zaista ima najzdraviju platformu i arhitekturu za buducnost Sandzaka...Ali im fali dobar inzinjerski tim i mehanizacija i radna snaga. U ovakvim uslovima nije dovoljno samo ispoljiti zelju vec imati i bar nekoliko maketa koje se mogu ponuditi gradjanima Sandzaka. SDA treba da kao prvi prioritet za svoju politiku ustroji deklaraciju za ujedinjenje ne samo boshnjaka vec i svih gradjana Sandzaka na idejnim osnovama za Sandzacku Autonomiju, bez tog nuznog iskoraka sve ostale politicke zelje mogu da ostanu samo zelje i nista vise. Za pocetak treba mnogo operativnih poslova prepustiti podmladku...niste kadri da izgurate vise i zato vam treba svijeza snaga i bolja organizacija u Dijaspori pre svega. Drugi korak vam treba biti zahtjev BiH, Kosovu i Turskoj da se zakonom obavezu za podrsku projektu Sandzak Autonomije.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Olivera 2019-12-17 21:53
Kao da BiH, kvazidržava i Turska nemaju pametnija posla nego da se bakću sa sandžačkom autonomijom. Sa teritorijom podeljenom upravo voljom Sandžaklija u dve suverene države.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # turkiye 500 tdi 2019-12-17 22:20
da te podsetim ili si od previse brlje probrljavila,BIH je suverena nezavisna drzava ,koja apsolutno ima kontrolu had svojom teritorijom,i dok su god na njenom celu Zeljko Komsic i Šefik Džaferović,nece biti problema,sto se tice manjeg entiteta on je trenutno na anesteziji jer je ''dejtonsko sranje'' pri izdisaju,i sprema se novi status BIH ,sto treba zahvaliti najvise drzavi koja najvise lobira za BIH a to je Turska na celu sa buducim liderom balkana Erdoganom,a to sto masina za mlevenje zvana ''dodo'' melje,to je bitno samo za nebitne poput nase dvorske lude ''olive'' :lol:
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Samir 2019-12-18 08:15
Sandzak je najvazniji politicki amortizer za stabilnu voznju cijelog Balkana ka progresu i to treba da bude zajednicki interes svih naroda na Balkanu da se konstruise Kantonalna Autonomija koja ce ubrzano povijezati sve etnicke razlicitosti u novu politucku dinamiku koja ce ubrzati razvoj balkanakih drzava. U ovom vijeku imacemo sve vise migrantskih talasa na Balkan i nuzno je da imamo politicki kompromis sa cijelim okruzenjem kako bi uspjesno kanalisali sve izazove koji nam predstoje u 21 vijeku. Tako da je ne samo za Kosovo, BiH i Tursku vazno da se nivo humanizma na Balkanu znatno podigne kako bi koegzistencija svih razlicitosti postala resurs svih Balkanskih naroda i Evrope. Srbije ne ni trebala da se opire vec prikljuci tom procesu jer i najvise dobija.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-18 16:28
Oliva- Za tvoju informaciju, BIH zna gde su joj granice, pa kako god se unutar njih političari ponašali, dok Srbija ni dan danas ne zna koje su joj susedne zemlje, dal je to Kosovo ili Albanija, a i unutrašnja situacija ništa nije bolja u Srbiji nego u BIH, ako nije gora, vidimo godinu dana traju protesti, vidimo afere, lopovluk, svađe, i šta sve ne.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-18 11:29
Zanima me samo razlog zbog kojeg neko podržava Zukorlića? Nikad mi neće biti jasno, osim šačice onih koji imaju od njega neke koristi.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Olivera 2019-12-18 16:21
Ja nemam nikakve koristi kad pišem o Zukiju pozitivno. To radim iz prostog razloga što mi vas je žao jer nemate percepciju ko vam dobro misli i čini a ko ne. Zukorlić je jedan pametan čovek, intelektualac par ekselans, multidisciplinaran. Njemu na crtu bi retko ko mogao. Lakše je novinarima da ga intervjuišu, nego učesnicima nekog sučeljavanja sa njime. Priželjkujem njegov i Suljkanov duel. Koja bi to poslastica bila. Ceo Sandžak bi bio ispred malih ekrana, a Bogami i pola Srbije.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari