Škrijelj pisao Fabriciu - Međunarodnu konferenciju o Sandžaku organizovati bez odlaganja

Međunarodnu konferenciju o Sandžaku organizovati bez odlaganja

fdsfsdfsdf3 

Generalni sekretar Stranke demokratske akcije Sandžaka Ahmedin Škrijelj uputio je danas pismo gospodinu Sem Fabriciu, Ambasadoru i šefu delegacije Evropske unije u R. Srbiji.

U pismu generalnog sekretara Stranke stoji:

"Vaša ekselencijo,

Poštovani ambasadore Fabrici,

Obavještavam Vas da smo primili pismo koje ste nam uputili u vezi sa dostavljenom Vam Platformom za rješenje statusa Sandžaka.

Vladavina prava i poštovanje osnovnih prava su civilizacijske tekovine koje su duboko utkane u programska akta Stranke demokratske akcije Sandžaka i upravo na tim principima je i formulirana Platforma koju smo Vam dostavili, a čiji je cilj rješavanje položaja bošnjačkog naroda u Sandžaku i statusa historijske regije Sandžak.

Europske i NATO integracije svih zemalja i naroda regiona naše su čvrsto i strateško opredjeljenje.

Manjinski akcioni plan, kojeg u Vašem pismu pominjete, mi ne priznajemo jer je isti nelegalan, nelegitiman i za bošnjački narod nije prihvatljiv.

Nelegalnost i nelegitimnost navedenog Akcionog plana proističe iz činjenice da nije razmatran na Republičkom savjetu za manjine, niti su se nacionalna vijeća manjina o njemu izjasnila.

Akcioni plan u postojećem obliku odnosno u sadržajnom smislu predstavlja otvorenu namjeru da se postojeći težak i neodrživ položaj bošnjačkog naroda u Sandžaku legalizuje, ali i da se nastavi sa vođenjem diskriminatorske politike prema bošnjačkom narodu.

Imajući u vidu da je sudbina bošnjačkog naroda vezana za status Sandžaka, na čijoj teritoriji su Bošnjaci autohton narod, biološki opstanak bošnjačkog naroda uslovljen je rješavanjem statusa Sandžaka.

O svemu navedenom smo Vas u više navrata zvanično obavještavali, međutim do danas nije bilo pozitivnih pomaka u rješavanju problema i otvorenih pitanja koja postoje između bošnjačkog naroda i Sandžaka sa jedne strane i srpskih državnih organa sa druge strane.

S tim u vezi a na osnovu svega navedenog, pozivam Vas da u saradnji sa centralnimm organima EU i drugim međunarodnim organizacijama pristupite organizovanju međunarodne konferencije o Sandžaku.

Shodno tome, ovim putem, takođe tražim da nas neodložno primite na razgovor u vezi sa iznijetim problemima i zahtjevima."

Novi Pazar, 02.12.2019. godine,  Informativna služba SDA Sandžaka

Komentari  
0 # Laki 2019-12-02 19:09
Neka ti zakaže sastanak Zukorlić preko Šešelja i Megatrenda.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Olivera 2019-12-02 19:32
Ovi dokoni političari iz SDA samo dosađuju Fabriciju. Lepo ih je u svom pismu uputio na Manjinski akcioni plan.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Jasko 2019-12-02 20:23
Ovo je smece od portala, jer iz aviona se vidi kako su protiv SDA. Mora da ga je kupijo Zukorlic. Dva naslova jedan do drugoga, prvi pise "Skrijelju 8 meseci zatvora zbog droge" , drigi naslov ispod nejga "Skrijelj pisao Fabriciju".
Svaka vam čast, u Smrdiji je medijski mrak odavno.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Nur-Bec 2019-12-03 07:02
U Srbiji ne postoji nijedan slobodan medij osim N1.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sulejman Veličanstve 2019-12-03 10:00
Tako je, da nemamo N1, ne bismo znali uopšte šta rade ovi vlastodršci, ovako znamo da je počeo njihov kraj.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari