Ugljanin sa Kurtijem o posebnom statusu Sandžaka - ''Život bez diskriminacije od Beograda''

Predsednik Stranke demokratske akcije Sandžaka, Ugljanin, informisao je lidera Pokreta Samoopređeljenja Aljbina Kurtija o zahtevu za poseban status Sandžaka.

Sulejman i Kurti

Kako je saopšteno iz Samoopredeljenja, na sastanku je bilo reči o situaciji u Sandžaku, položaju tamošnjih Albanaca i Bošnjaka, kao i njihovim težnjama da rade i razvijaju se ka dostojanstvenom životu i "životu bez diskriminacije od Beograda", prenosi Kosovo online.

U saopštenju se navodi i da su se Kurti i Sulejman Ugljanin saglasili da slučajeve "progona i zlocina nad nesrpskim zajednicama u Sandžaku" treba prikupiti i javno predstaviti, kako bi se Srbija "suocila sa prošlošću", ali i kako bi "bila primorana da prestane sa diskriminacijom”.

Iz Samoopredeljenja je saopšteno da je Ugljanin čestitao Kurtiju na demokratskim izborima i pobedi Samoopredeljenja i izrazio želju da nova vlada bude formirana što je pre moguće.

“Na ovom prijateljskom sastanku Ugljanin je čestitao predsedniku Kurtiju na demokratskim izborima i pobedi Pokreta Samoopredeljenje. On je izrazio želju da se institucije formiraju što pre, kako bi se promene, za koje su građani Republike Kosovo glasali sprovele što pre”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je Kurti Ugljanina upoznao sa političkom situacijom na Kosovu, uoči formiranja novih institucija i prioritetima nove vlade.

“Zapošljavanje i pravda za sve i bez razlike dva su glavna cilja koji povezuju ljude i unapređuju zemlju”, rekao je Kurti.

Sastanku su prisustvovali i drugi visoki zvaničnici ove dve stranke. 

Komentari  
0 # Fujj 2019-11-21 22:26
Probudio se udbas iz 30-godisnjeg sna...
Prijavi moderatru
+4 # Dijaspora 2019-11-21 22:31
Opet se vratio kosovu da se zali, jer u bosnu su mu vrata zatvorili, a kako i nebi kad se odreko jedinstvene IZ svih bosnjaka u BiH a napravio je Srpsku islamsku zajednicu tek ce Allahova kazna da ga stigne kao sto je i ostale stigla koji su udarili na Islam jos da vidimo kako ce on i rasim da zavrse.
Prijavi moderatru
+6 # Sandzaklija do Koske 2019-11-21 22:40
Razgovarali o polozaju "tamosnjih Albanaca i Bosnjaka". Izvinite sto cu opet morat da budem dosadan ali u NP, Tutinu i Sjenici ZAJEDNO zivi 300 Albanaca od ukupno 200 000 ljudi koliko je upisano na zadnjem popisu.

Izdaja i igra sa Bosnjackim identitetom se Besramno nastavlja od Mutavog.
Prijavi moderatru
+6 # Sandzaklija do Koske 2019-11-21 22:44
I vi iz Sandzaklive ste Smece od medija kad prenosite ugljaninovo bulaznjenje, i bez ikakvog interesovanja se objektivnije ne pozabavite istinskim problemom pokusaja Albanizacije
Prijavi moderatru
+9 # NP 2019-11-21 22:45
Bas bih voleo ove suljofile kao što su Nurka ili Saša da pitam
- da li se sećaju Ugljanina kad je bio u vlasti i hvalio državu, naša prava, glasao dva dana za Ustav u kojem smo i zvanično postali manjina, narućivao lepo vreme dok je otvarao zaobilaznice kojih ni danas nema... i ovog današnjeg?
Prijavi moderatru
-1 # Nur-Bec 2019-11-22 00:50
Hajde zukijev idolopoklonice,sta bulaznis ponovo i stavljas me u Sulejmanov tabor?Hiljadu puta sam ti rekla da nikada nisam bila u nijednoj partiji,niti sam ikada bila suljofil.Za razliku od tebe ja nemam idola niti poslanika kojem se klanjam kao ti.Idolopoklonstvom se ne bavim kao ti.Svega se ja sjecam,a i toga kako je zuki bacio ahmediju i u C.G vezao nasu zastavu sa cetnickom,a njegov Hazbija okretao krmka ispred opstine.I po koji put moram da ti kazem da mi se ne obracas.Ponasas se kao mentalno zaostalo deriste.Fuj! U pravu je cetnik zivojin sto te zove sojicem.
Prijavi moderatru
+2 # Saša 2019-11-22 07:35
NP Sećamo se svega, i potvrđujemo da je to bila greška, i da je pokušao da kroz institucije sistema nešto promeni, ali to u ovoj državi ne ide, takođe potvrđujemo i da je Suljo jedini bošnjački vođa koji nije odustao od rešavanja pitanja Sandžaka i prava Bošnjaka kao ostali hođe političari itd.
Prijavi moderatru
0 # NP 2019-11-22 12:27
Pokusao tako sto je svetog savu proglasio za njegovog svetca ili mozda kad je osnovao jos jednu islamsku zajednicu ili kad je poslao zardarmeriju na svoj narod ili kad je glasao za ustav gde mi nismo narod ili za himnu... Kako je tacno izgledala ta borba jer ja ne vidim sta je on to uradio?
Prijavi moderatru
+6 # Zulfikar 2019-11-21 23:15
Samo jos pravi nesretnici vjeruju ovome lazovu mutavom!
Prijavi moderatru
0 # Malko 2019-11-21 23:36
Političari kad nemaju rezultate ,ekonomija,zapošljavanje,socijala it...onda pričaju budalaštine kao Zukorlić ii Ugljanin o autonomiji,posebnom statusu.Pred izbore šarena laža u ustima političara- Da se ne bi pričalo kako su Zukorlić i Ugljanin godinama krckali milione i milione naših para oni o statusu.Bošnjaci hoće samo fabrike i posao hoćemo platu a političarima neka autonomije pa neka kradu i neka se bogate.Lažima i prevarama se održavaju na vlast.
Prijavi moderatru
+6 # Nur-Bec 2019-11-22 00:54
Za jedno si u pravu,a to je da se te teme uhvate uvijek pred izbore.Najbolje bi bilo da Sandzaklije uopste ne izlaze na izbore,jer zaista niko nije vrijedan njihovog glasa.Medjutim,opet ce biti ucjena kao sto znamo tako da ce vjerovatno glasati.
Prijavi moderatru
+6 # Pešter 2019-11-21 23:54
Obogatili se Zukorlić i Ugljanin pa bi sad specijalni status.Otkud bogastvo ,otkud imperije to je pitanje br,1.Radili šta su hteli i bogatili se pa sad malo o diskriminaciji.Diletanti zamajavaju pošteni narod.
Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2019-11-22 03:07
Okupili se autentični predstavnici crne rupe Evrope. Sandžaka severnog i Kosova. Samoopredeljaši Suljko i Aljbin. Samo što ništa ni od Suljkovog samoopredeljenja, a ni od Aljbinovog. Nema države Aljbine, koliko god se samoopredeljivali, povlačenja su u toku, smanjuje se i Faunina hoklica u UN. A kukavni Suljko koliko god se samoopredeljivao, sve veću štetu nanosi Sandžaku. Pođimo samo od BNV kako ga uništava, rasterujući sve one koji nešto znaju i umeju, a postavljajući svoje nesposobne fikuse. Rekapitulacija njegovog 30-godišnjeg političkog delovanja je jedna velika nula, a bilans u minusu. Jer za 30 godina se moglo učiniti mnogo toga, da se nije trošilo vreme na spavanje i snove, već na rad i iznalaženje najboljih rešenja za sandžačku sredinu.
Prijavi moderatru
-1 # Saša 2019-11-22 07:40
Mi Bošnjaci moramo shvatiti samo jedno, da koga Olivera i Živojinko podržavaju, za Bošnjake ne vrede 4 ciganske pare, a koga ne podržavaju, vređaju i mrze, to je pravi naš predstavnik koji nešto vredi.
Prijavi moderatru
-1 # Nur-Bec 2019-11-22 11:00
Bas tako!
Prijavi moderatru
+1 # Ik bin ein Berlina 2019-11-22 09:45
Kad god AV-u zagusti u Srbiji, Tuljkan ispliva na povrsinu kao fekalije iz zapusene sahte.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click