Velika šteta - Olujni vjetar srušio dio munare džamije

fghrez567e
Gornji dio munare potpuno je uništen, a sav materijal je završio u haremu džamije.

Sve se dogodilo tokom noći kada u džamiji nije bilo nikoga od vjernika, tako da srećom niko nije povrijeđen.

U službama civilne zaštite nisu imali informacije o eventulanim štetama na drugim objektima, ali više informacija bit će poznato nakon izvještaja koji će sve službe poslati tokom jutra.
Džamija je izgrađena 1904. godine, a do temelja je porušena dva puta - u drugom svjetskom ratu i tokom posljednjeg rata 1992. godine kada su agresori upali u nju i ubili devet vjernika.

Rekonstruisana je i ponovo otvorena za vjernike 18. novembra 1999. godine kao vakuf Raseme Abdel Mutalib Hakim za njenog rahmetli oca Abdel Mutaliba Saliha posredstvom Visokog saudijskog komiteta za pomoć Bosni i Hercegovini.
Komentari  
+5 # Gsp 2019-11-06 10:23
Bog je naredio zemljotres kada se zemlja prepuni greha. Sa Tim da je u BiH bio zemljotres a zna se da su svi vernici I vernice na jeziku cast izuzetcima a ovo je jos jedna opomena od Boga da su sve granice zla presli sto muslimani sto njihovi nazovi uceni. Bosanci slede svoj bosanski Islam a ne kako Allah zapoveda. I gore njima treba.
Prijavi moderatru
-6 # Kjafir 2019-11-06 12:06
Zemljotres je prirodna pojava koja se stalno desava svuda u svetu, nema nikakve veze sa opomenom ili slicnim glupostima.
Prijavi moderatru
+2 # Sandzak free 2019-11-06 13:59
Kako nema veze.Zato drma nevjernicku Bosnu a Sandzak ne
Prijavi moderatru
-2 # Nela 2019-11-06 14:51
Bosanci vole samo sebe same. Sandzaklije ne vole nikako. A, ja zameram Sandzaklijama, što trče za Bosnom koja ih ne voli. Neka svako bude svoj.
Prijavi moderatru
+2 # Saša 2019-11-06 16:15
Nela- Ja ne znam ko to trči za Bosancima, to nije trčanje nego zajedništvo koje se mora graditi ako hoćemo da opstanemo na ovoj balkanskoj vetrometini, pogledaj Srbe iz BIH, jednom dušom dišu sa ovima u Srbiji, pričaju čisto bosanskim jezikom a kažu da im je to srpski, pogledaj Hrvate iz BIH, dali i oni trče za Hrvatima u Hrvatskoj?
Prijavi moderatru
-1 # Bosanac 2019-11-06 18:27
Sto vas je onda ovoliko u Sarajevu kokosko, ne znam da je bosanac otisao kod vas da zivi, ne daj Boze i nece, za vas je Bosna samo san, idi skupljaj sir i kajmak na Pester.
Prijavi moderatru
+2 # Saša 2019-11-06 16:22
Sandzak free- Auu brate, " nevjernička Bosna", ko je tebe ovlastio da presuđuješ ko su nevjernici a ko vjernici, i sad mi Sandžaklije ispadosmo nešto bolji od njih tamo, po čemu, po trgovini narkoticima, po prevarama, po skidanju ahmedija zarad ulizivanja Vučiću i Šešelju, po bogaćenju na račun bauštelaca, po džipovima naših vjerskih vođa, itd?
Prijavi moderatru
+2 # Saša 2019-11-06 16:10
Gsp- Šta ti baljezgaš " bosanski islam", šta blesaviš, kakav bosanski islam, jel' u Bosni klanjaju nekome drugome osim allahu džš. jel' poste drugačije od onih bradonja u S. Arabiji, jel' uče šehadet kao i oni bradati ili drugačije, jel' idu na hadž u Meku ili u Bukurešt, Rim, itd, jel' kolju kurban, jel' veruju jednog allaha (boga) ili šta reci nam? Dokle više da nam neki novoverci sole pamet, kao da je islam nastao njihovim počecima klanjanja itd, jel' oni misle da je dovoljno pustiti bradu, ili staviti maramu na glavu, i eto ti "ovlašćenja" da držiš dersove o islamu, šta umišljaju ovi "novajlije" koji donose samo razdor unutar muslimanskog korpusa, dali je njima jasno, da smo u komunizmu bili jedinstveniji i složniji nego danas i pored tolikih učenjaka, hodža, akademika, doktora, bradonja, (neću reći vehabija jer se oni k'o bajagi vređaju), moli se allahu džš. za sebe i onako kako kaže "knjiga", i ne glumi nekoga, ko nisi.
Prijavi moderatru
-1 # Bosanac 2019-11-06 18:19
[censored] vam mater sandzacku, na svakom koraku prodajete heroin po ulici,zene vam se kurvaju dok im muzevi crkavaju na baustelu,odjebite od Bosne,kopleksasi sirovi!
Prijavi moderatru
0 # Nur-Bec 2019-11-09 13:24
Dobra ti ova tirada srbendo!
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click