''Crna Gora je potpisala smrtnu presudu''

Odluka potpredsednika Vlade CG Milutina Simovića da odbije medicinsku pomoć Srbije predstavlja smrtnu presudu za ljude, ocenio je Andrija Mandić.

gzhjdtr756765 

To je rekao lider opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta u izjavi Tanjugu.

"Ovakvo nerazumevanje, petljanje politike u ovu stvar i mržnja prema srpstvu, i to prvenstveno prema nama Srbima u Crnoj Gori, a potom i prema državi Srbiji, doživljava nesnosne i nesmotrene elemente koji vode Crnu Goru u biološku i svaku drugu katastrofu", rekao je Mandić.

On kaže da Simovićove odbijanje pomoći predstavlja šok i za njega i za narod Crne Gore nakon što je danas, kako je naveo, "razobličena ogavna laž da je država Srbija navodno konfiskovala tri respiratora koja je Crna Gora kupila u Beogradu".

"Kada su nam priznali predstavnici vlade u Skupštini Crne Gore da je to lažna vest, i da to nije istina i posle moje molbe koju sam uputio predsedniku Srbije kome želim da se zahvalim na bratskom odgovoru da će Srbija zbog te lažne vesti Crnoj Gori donirati pet respiratora od kojih bi dva bila upotrebljena u Bijelom Polju i u Pljevljima koji nemaju funkcionalnih respiratora, usledio je šok... Simović odbija pomoć koju nudi država Srbija, naša bratska Srbija, koja je ovde uložila mnogo od onog katastrofalnog zemljotresa 1979. do današnjih dana", kazao je Mandić.

Kako je dodao, tokom stogodišnjeg državnog zajedništva Srbije i Crne Gore, Crna Gora nikada ništa ružno nije doživela od Srbije, osim bratskog i solidarnog odnosa.

Mandić dodaje i da je siguran da respiratora neće nedostajati ni porodici predsednika Mila Ðukanovića, ni porodici Milutina Simovića koji je odbio ovu pomoć, ali da će nedostajati običnim građanima koji umiru zbog nedostatka respiratora.

"Ti će obični građani, ne daj Bože, ako ostanu bez najdražih svojih ukućana, biti prinuđeni da odu kod kuće Milutina Simovića ili Mila Ðukanovića i da ih duže za te živote svojih najbližih. To se tako radilo nekada u Crnoj Gori", naveo je Mandić.

Potpredsednik crnogorske vlade i predsednik Nacionalnog koordinacionog tima Milutin Simović saopštio je večeras da zahvaljuje predsedniku Srbije Aleksandru Vucicu "na brizi o Crnoj Gori", ali da će se ona sama snaći kako bi nabavila respiratore za tretman obolelih od korona virusa.

(b92)

Komentari  
+10 # mehmed 2020-03-28 11:03
AFERIM TEBI POSTOVANI SIMOVICU,

SUVERENA CRNA GORA JE SAMA SPOSOBNA DA ZASTITI SVE SVOJE GRADJANE...

PO SUVERENA CRNA GORA SE USPJESNO ODBRANILA I OD NEJOPASNIJEG VIRUSA NA BALKANU....- OD " VIRUSA SPC "
Prijavi moderatru
+7 # Mars 2020-03-28 11:31
Bolje grob nego rob...Srpska Sovinisticka politika i u ovakvim situacijama dalje pokusava da svoje smrdjive ciljeve na svaki nacin izboksuje..
Prijavi moderatru
-11 # Olivera 2020-03-28 11:44
Vlada Cg je neodgovorna prema svojim građanima. Prvo ih laže da je Srbija prisvojila 3 njihova respiratora, a onda kada se otkrilo da su u laži kratke noge, onda je i odbila respiratore koji bi joj Srbija poklonila. Kako su samo providni. Srbiji je samo Ana Ivanović obezbedila 35 respiratora, a gde je pomoć od Kineza, pa od Noleta, kao i ostale nabavke ....... Providno su to milogorci odradili, a sad kao uvređeni jer su razotkriveni odbijaju pruženu pomoć i time se kockaju sa životima svojih građana. Ali navikli su Miljo &Co na to kockanje, samo što je sada ulog mnogo ozbiljniji jer je u pitanju virus, a ne otimačina i ugnjetavanje.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click