Bakir Izetbegović se odrekao dvije trećine plate za pomoć najugroženijem stanovništvu

Izetbegović je potpisao da dvije trećine njegove plate idu na račun MDD "Merhamet", a zatražio je i da se novac uplaćuje za pomoć narodnim kuhinjama na području bh. entiteta Republika Srpska

thumbs b c 650eb506171001fff3fdbdc58f19c9ce 

Bakir Izetbegović, predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA) i dopredsjedavajući Doma naroda Palrmalntarne skupštine BiH, potvrdio je danas i potpisao izjavu kojom traži da mu se odbijaju dvije trećine neto plaće u Parlamentu BiH i uplaćuju u dobrotvorne svrhe, prenosi Anadolu Agency (AA).

Potpisanu izjavu je dostavio Sektoru za finansije Parlamenta BiH.

Dvije trećine plate bi se odbijale od marta ove godine, pa sve dok traju vanredne okolnosti uzrokovane pandemijom korona virusa, i da se uplaćuju na račun Muslimanskog dobrotvornog društva "Merhamet".

Zatražio je i da se novac uplaćuje za pomoć narodnim kuhinjama na području bh. entiteta Republika Srpska.

"Ovim putem vam dostavljam izjavu na osnovu koje izražavam zahtjev i dajem saglasnost da mi se počevši sa obračunom za mart 2020. godine, pa do daljnjeg, odbijaju dvije trećine od neto plate koje se trebaju uplatiti u dobrotvorne svrhe", navedeno je u izjavi Izetbegovića.

Kako je napisao na svojoj FB stranici, ovaj potez je ujedno i poziv da se na svim nivoima vlasti i u javnom sektoru bitno umanje visoke plaće, kako bi se sredstva usmjerila u fondove solidarnosti i onima kojima su najpotrebnija. 

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 31    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 7    Gusinje 0
 Priboj 4    Pljevlja 0
 N.Varoš 5    Berane 0
Podaci ažurirani 09.04.2020 godine

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click