Andrej Nikolaidis: Događaji u Crnoj Gori su režirani direktno iz Beograda!

Ako ovo nekome nije dovoljno da za vijek vjekova prekriži svu retoriku o dobrosusjedstvu Aleksandra Vučića (predsjednika Srbije), e ja mu onda pomoći ne mogu, kaže u intervjuu za Radiosarajevo ugledni književnik i kolumnista Andrej Nikolaidis nakon dramatičnih dešavanja u Skupštini i na ulicama Crne Gore zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti kojem se protivi Srpska pravoslavna crkva.

andrej nikolaidis 712x475 

“Ono što izuzetno zabrinjava u ovoj čitavoj situaciji je sljedeće. Dva dana prije nemira i užasa, Demokratska fronta je saopštila da će stvar proći u miru, da će oni bojkotovati sjednicu i da neće spaliti Skupštinu, kao što su prijetili. Noć pred ovo što se desilo, avion Vlade Srbije je došao u Podgoricu. Pokupio lidere DF-a. Sve dokumentovnao! Oni su primili instrukcije u Beogradu. Kako što su sami rekli, stavljeni su pod direktnu komandu srpskog patrijarha Irineja koji je blagoslovio sve ono što će oni uraditi i na Skupštini i na ulici. Tako su sami rekli. I oni su se vratili u Podgoricu da urade to što su uradili. Dakle, to je ono što zabrinjava. Direktna intervencija Beograda u događaje u Crnoj Gori. Ne može biti direktnija budući da je državnim avionom Srbije čitava stvar počela”, kaže nam Nikolaidis.

Upitan o mogućoj ulozi Rusije koja je bila očigledna u događajima 2016. godine, kada se htio spriječiti ulazak Crne Gore u NATO, Nikolaidis kaže da se ona samo može pretpostaviti, “jer su uključeni njihovi špic napadači na Balkanu – SPC i DF”.

“Svakako je to (ulogu Moskve) nemoguće isključiti”, dodao je.

Međutim, sve što se jučer dešavalo u Crnoj Gori, veli naš sagovornik, već se dešavalo na prostorima Crne Gore.

“To je bio déjà-vu. Borovo selo, barikade u Bosni, barikade na crnogorskim putevima, prijetnje sa govornice Skupštine koje je izgovarao Andrija Mandić iste su one koje je Radovan Karadžić govorio u Skupštini RBiH 1991. godine. Kao da sam gledao Karadžića! Čak im su intonacije i držanje bili isti. Imao je isto osiono držanje. Apsolutni déjà-vu. Međutim, jedna stvar je bila različita, i ta stvar je napravila sve razlike ovog svijeta. Crna Gora je članica NATO-a. Samo zato se sinoć nije desilo ono što se moglo desiti i što ja ne isključujem da bi se moglo desiti”, govori Nikolaidis.

Zakon o slobodi vjeroispovijesti koji je povod za sinoćnje događaje i o kojem se mnogo govorio, pojašnjava nam Nikolaidis, s ovim događajima nema veze. 

“Zakon ne može biti nikakav razlog, niti povod za ovo što se radilo. Zakon je vrlo liberalan, evropski, zapravo, zakon. On je u pripremi, ne od jučer, već od 2014. godine. To je zakon koji je odobren od Venecijanske komisije. To je zakon u koje su unesene sve primjedbe Venecijanske komisije, što znači da je zakon apsolutno u skladu sa evropskom pravnom stečevinom. Dakle, za taj zakon izjasnile su se sve vjerske zajednice u Crnoj Gori. Dakle, Katolička crkva, Islamska zajednica i Crnogorska pravoslavna crkva. Osim SPC, koja je smatrala da je taj zakon, koji je svim drugim vjerskim zajednicama apsolutno prihvatljiv i u skladu sa evropskim zakonima, bio razlog da uradi ono što je uradila”, objašnjava Nikolaidis.

Zašto je ona to uradila?

“Zbog dva razloga. Jer SPC ne prihvata postojanja države Crne Gore! U njoj se ponaša kao da ta država ne postoji. Šta pod tim mislim? Kao prvo, SPC odbija da se registruje u državi Crnoj Gori. Ona pravno u državi Crnoj Gori ne postoji! Ona odbija da prihvati bilo koji zakon države Crne Gore. A istovremeno, tvrdi da su sve crkve i manastri u državi, za koju se pravi da ne postoji – njezino vlasništvo! Drugo, ovim zakonom je predviđeno je da su sve vjerske zajednice dužne pružiti dokaze o vlasništvu nad imovinom kojom raspolažu. Predviđeno je šestostepeno dokazivanje vlasništva, sa sudom u Strazburu kao konačnom sudskom instancom. Tome ne može biti nikakve primjedbe. S tim da je to neprihvatljivo, kome? SPC! “, kaže nam ugledni književnik.

Naglašava da je važno da je država Crna Gora pokazala odlučnost. Vjeruje da slijedi smirivanje situacije.

“Ne može se dozvoliti da bilo koja vjerska zajednica upravlja državnim pitanjima. Država ima smisla jedino ako je jednaka za sve građane, pa i sveštenike. Nisu oni iznad zakona, niti su bliži Bogu, ako ćemo pravo. Vjerovatno se situacija neće sleći odmah, ali ja očekujem postepeno slijeganje jer pretpostavljam da je dramatuški vrhunac bio sinoć i da sad trebamo uči u prostor smirenja situacije”, zaključuje Nikolaidis.

Komentari  
+19 # Nur-Bec 2019-12-28 00:05
Gospodine Nikolaidis,pa sve je bilo rezirano direktno iz Beograda!Agresija na Sloveniju,Hrvatsku,BiH,Kosovo.Vucku usta puna mira,a svuda zakuhava.
Odgovori | Prijavi moderatru
+15 # banda 2019-12-28 00:07
Objektivan i vrlo upućen u problematiku Andrej Nikolaidis. Ni šta dodati, ni šta oduzeti.
Ovo je odgovor zašto država Srbije ne reaguje na napad na ambasadu Crne Gore u Beogradu
Odgovori | Prijavi moderatru
+14 # Malo Morgen 2019-12-28 00:21
Eto, sve fino objasnjeno. Ali SPC hoce monopol i specijalni status kakav niko drugi nema. Navikli da vazda imaju batinu drzave na raspolaganju kao ispomoc u sprovodjenju njihovije planova.

Eh pa nece da moze!
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Sandžak je vječan 2019-12-28 01:28
Jedini ko je podržao SPC je Zukorlić,izgovoreno indirektno a u stvari.direktno.
U momentima kada je malo falilo da pukne rat on doliva ulje na vatru.
Taj nam čovek pravi belaj.
Odgovori | Prijavi moderatru
-11 # NP 2019-12-28 01:37
A kako je to Muamer podržao SPC?
Daj neki dokaz da i ja počnem da ga blatim?
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # TITO 2019-12-28 07:01
Brate cekao sam tebe Olju ili Zivotinjka da se javite. Pa vidis da jedino vi branite Muftiju .moze se desiti jos koji vas nik al to je to. Nemam nista protiv Muftije licno ali iz aviona ae vidi da je Srpsko-Ruski igrač. To jest mali Kadirov. Putin ima Kadirova, koji se bogati za sebe a Čečenija mirna rade sta hoce sa njima ,cak spremao gardu za Ukrainu, Sriju pa i na Erdogana kad je srusen avion Ruski, e tako i Vučko ima Zukorlica. Popričaj sa nekim Cecencem u EU sve ce ti biti jasno, ima i on malo dijaspore ka Zukorlic ali uglavnom su pročitani obojica . Ako ne vidiš Zukoirlicevo uvlačenje Beigradu onda ti stvarno nema pomoći....
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # NP 2019-12-28 09:52
Kad vidim ko sve napada Zukorlića, kako mu podmeću laži, kako naturaju, izmišljaju - sve laža do laže - pa koji normalan čovek, koji je, igrom slučaja upućen u po neke stvari, kako da ćuti?
Primer:
- Koliko si puta pročitao da je Zukorlić prisvojio (otudjio) vakufe?
A to je gnusna laž, tako podla i niska da se čovek naježi.
A kako se to dokazuje?
Svi znamo koji su nam Vakufi.
Svako može da ode u katastar i uzme posedovani list.
Ako je istina - neka se objavi.
Da je tako - pa to bi bila katastrofa i za IZ i za njega lično.
E sad...
Zahvaljujući njemu lično i onima koji su uz IZ, znaš li koliko je Vakufa vraćeno?
A da nije bilo njega, nego da je ostao Zilkić, da li bi ti Vakufi bili vraćeni?
Itd
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sandžak je vječan 2019-12-28 10:46
Što se tiče Zilkića većina nas zna da je to proizvod Sanu,udbe.O toj paravjerskoj tvorevini neću da komentarišem.
Zukorlić je kod većine nas ulivao povjerenje,sigurnost,naš glas i vapaj.
Njegova nadprosječna inteligencija je neupitna ali je postao i najveće razočarenje jer je narcisoidan,interesdžija,uvlakuša,bahat,bezobziran .Ljude iskoristi i pljune.
Odlaskom u Beograd je otkrio svoje lice(ne zamjeram što je otišao)ali je sve radio pogrešno.
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # NP 2019-12-28 11:05
I ti sad, mrtav hladan, ovde lupis da je Zukorlic JEDINI koji je podrzao SPC?
Jos ako mislis da je podrzao SPC u ovim desavanjima, kada (kako pise ovaj kolumnista):

".. Noć pred ovo što se desilo, avion Vlade Srbije je došao u Podgoricu. Pokupio lidere DF-a. Sve dokumentovano! Oni su primili instrukcije u Beogradu. Kako što su sami rekli, stavljeni su pod direktnu komandu srpskog patrijarha Irineja koji je blagoslovio sve ono što će oni uraditi i na Skupštini i na ulici..."

Ko ce normalan da podrzi vandale?
Vandale, koji lome kompjutere po sali, javno prijete drugim konfesijama i 'istragom poturica', pozivaju ratne drugove da budu spremni, prijete da imaju vise zakopanog oruzja neko policija .... a kad dodju dvojica da ga sprovedu - taj isti ko p* cuti i ni a da im kaze.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sandžak je vječan 2019-12-28 11:14
Poslušaj govor Zukorlića u skupštini kako "fino upakovano"savjetuje Vulina u vezi BiH,kako nagovara državu da reaguje na "otimanje" imovine SPC u CG.
Moraš malo između redova da čitaš i analiziraš.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Sulejman Veličanstve 2019-12-28 15:08
Sandzak je vjecan- Zašto je on otišao u BG ako je na sva zvona trubio kako su Rasim i Suljo izdajnici zato što su otišli u BG? Šta je sad on? Nije izdajnik, jel tako? Njegovi botovi će reći da nije, a ja ću reći da je on izdajnik još od kada je kročio u mešihat IZ kod Hajra Tutića, e od tad on ometa ostvarivanje prava Bošnjaka u Sandžaku.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Anticetnik 2019-12-28 11:11
Zukorlic ruski igrac :lol: :lol: ...na ovu laz bi se i seselj nasmijao! Samo ime "TITO" govori a tvojem kamenjarsko-komunistickom stavu a da volis lagati da se primjetiti iz aviona!
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # TITO 2019-12-29 00:35
Anticetnik ako nisi onaj NP onda vas dvojica sami sebe lažete.
Kakav je stav Islama po pitanju homo[censored]ualaca? Zuki predstavlja Islam jel da!?? Stanje on uradio? Podrzao Prdnabicku. Znamo li to svi? Znamo.
Ste je Zuki rekao ako mene ne izaberu ko ce se to suprostaviti Šešelju??? I ja sam ga glasao. I suprosvavljal se Seselju? Ne, vec se lepo druze i diluju, videli smo to prwd izbire za BNVS... E imao bi do ujutro da pišem nego idi smrdi tamo negde po Megdanu i Gaziyi dako ubodete kakvu svadbu sad se zene stranci da vam peca Aca Lukas, a Zukija ima ko da brani.... ima on druga Voju vojvodu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # NP 2019-12-29 18:11
Jesi li našao ove naslove na int?
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Turkiye 500 tdi 2019-12-28 17:10
TITO@ Zna to sve ''np''ALI neko mora po nasim portalima da (kenja) sastavlja hvalospjeve i uzdize Seika ibn Zajeba Zukorla...samo sto je ''np'' u manjini i niakako mu ne ide biznis velicanja,taman mu krene dobro ibn Zajeb nesto lupi u Bg i sve ispocetka..ali dugo je do vijeka..izdresirace se ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # NP 2019-12-29 12:33
Re TITO & Turkiye.

Možda TITO nije znao jer ne prati mnogo dešavanja, on više juri devojčice po fb, ali ti Turkiye si verovatno više pokvaren nego neobavešten.

Evo vam DOKAZ da je Zukorlić bio protiv izbora Ane Brnabić za premijera.
Nadam se da posle ovih dokaza nećete iznositi laži o ovom pitanju:

1. Lider Bošnjačke demokratske zajednice Sandžaka, Muamer Zukorlić, i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma ostaju pri ranije izrečenom stavu da neće podržati predlog predsednika Srbije da Ana Brnabić bude premijerka
..
2. Video:
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # NP 2019-12-29 12:38
Vučić je rekao i da mu je Muamer Zukorlić rekao najteže moguće riječi povodom izbora Ane Brnabić
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # NP 2019-12-29 12:44
Srbijadanas,com
"Predsednik je rekao i da mu je Muamer Zukorlić rekao najteže moguće reči povodom izbora Ane Brnabić, ali da ne misli da mu je neprijatelj. "
,,,

Sve ovo što sam naveo možete da ukucate na google i sami se ubedite da je Zukorlić bio protiv izbora gey premijerke.
Šta vam još treba od d9kaza?
...
Nadam se (ako iole imate obraza) da više nećete iznositi ovakve niske optužbe.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # DE 2019-12-28 14:19
jebaoo te zukorlic u ta usta zvalava!
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # NP 2019-12-29 13:03
Kako da prepoznaš srbendu?
Glup, nepismen, vulgaran, iz usta smrad... i upada u dijalog samo sa bi di unio razdor.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-28 14:21
Još odavno je on ugostio Medojevića (četnika) i s njim dogovarao nekakvu saradnju u Crnoj Gori, pa me ni ova Zukorlićeva podrška SPC nije iznenadila, on radi po uputstvima Irineja i Vučuća direktno.
Odgovori | Prijavi moderatru
-7 # NP 2019-12-28 14:42
Pročitaj na Wikipediji šta pišu o Medojeviću pa vidi da li se uklapa u ovaj pročetnički profil. Možda mi je promaklo ali ja ga na ovim protestima nisam primetio.
I kad kažeš - pa me ni ova Zukorlićeva podrška SPC nije iznenadila - navedi jedan jedini dokaz da Zukorlić podržava SPC.
Pre će biti da vi Suljovi botovi dobijete naredjenje iz centrale - "pišite da Zukorlić saradjuje sa SPC" i vi sad opletete ovde takvu glupost da vam ni najljući protivnici Zukorlića neće poverovati.
...
Mi obični posetioci portala tražimo makar JEDAN dokaz i ništa više.
Imate li dokaz ili nemate dokaz ???
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Turkiye 500 tdi 2019-12-28 17:14
zar nije prije neki dan ovaj sto ga nazivate muftijom t.j.kukolj hodza..t.j.Dudic imao sastanak sa Irinejom? ...i to su propratile sve vijesti u Srbiji...to se desilo pred same nemire u CG...sad ce ''np'' sve to detaljno da objasni..
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Sultan 2019-12-29 00:44
Nema sta da objasnjava provaljeni su svi. Narod mu vise ne vjeruje i ovo sto pisu i pordzavaju ga po portala su neko iz familije ili neko zalutali fanatik. Cak sad vidimo neki pod nikom DE psuje ka cetnik, samo jos jedan dokaz da su ovi ljudi u pravu..Sulejman Veličanstveni, TITO, Turkye500 tdi i ostali lepo objasne suštinu ali ne vredi.
Mislim da ce mu trebati Toma Fila ka Slobi kad ga svoj narod procita pa počne suditi....
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Enes 2019-12-28 07:36
Haj samo jednu recenicu navedi koju je muftija Zukorlic izgovorio,pa da vidimo imali zadrzine ULIZIVANJA prema Beogradu ili Vucicu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-28 14:36
Enes- Jednu rečenicu jeli? Pa on je izgovorio milion hvalisavih rečenica dok se Vučiću nije uvukao u bulju, te "ova vlast ide dobrim putem", te "Vučić ima bolji osećaj za manjine nego što su to imali Tadić i Koštunica" (verovatno zato što ga ova dvojica nisu htela, i zato što mu je Vučić dao podršku da bespravno gradi katafe po centru), te ovo, te ono, i da ne nabrajam jer bi bilo besmisleno, kad si ti i više upoznat sa tim njegovim hvalisanjem, nego ja, jer si njegov bot i pratiš svaku njegovu rečenicu i pokret, ali što nećeš to da kažeš nego kriješ ko zmija noge sve njegove gluparije koje ti ne odgovaraju, to je druga stvar.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # MS 2019-12-28 09:46
Kao i uvek glasovi "naroda" koji je 500 godina gradio svoj genetski sklop na mrznji pema Srbima. Posto su Turci davno otisli i ne pada im na pamet da mrze Srbe, nasli su sebi nove gospodare, ispod kojih ce da mrze dalje. Jadno !!
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-28 14:40
MS- A šta vi to radite dobro, da vas ne bismo mrzeli? Pogledajte najsvežije događaje, upad u sobranje Makedonije srpskog špijuna, pokušaj drzavnog udara u CG, svakodnevno svojatanje polovene BIH, ponovno izazivanje incidenata u CG, itd a da ne govorimo o ratovima 90-ih.
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # Milos 2019-12-28 10:04
Ko o cemu kurva o postenju i bivsi Srbi o svojoj najgoroj frustraciji - SRBIJI i srpskim korenima
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # NP 2019-12-28 10:46
Mozda nisi procitao ovo:

..."Noć pred ovo što se desilo, avion Vlade Srbije je došao u Podgoricu. Pokupio lidere DF-a. Sve dokumentovnao! Oni su primili instrukcije u Beogradu. Kako što su sami rekli, stavljeni su pod direktnu komandu srpskog patrijarha Irineja koji je blagoslovio sve ono što će oni uraditi i na Skupštini i na ulici..."

Samo iz ovoga se vidi ko je ovde k**** a ko makro.
Samo slep covek nece da vidi mesanje jedne zemlje u desavanja u drugoj, susednoj, nezavisnoj zemlji.
Odgovori | Prijavi moderatru
-9 # Niko bitan 2019-12-28 11:09
Nikolaidisu bas "treba verovati". Kad vec citiras, mozes i nedavno preminulog ratnog komandanta Srebrenice koji je puno puta govorio o organizaciji "genocida" u reziji Alije a po naredjenju Klintona.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-28 14:55
Niko bitan- Kako da ne, Alija i Klinton planirali, a Srbi izvršili genocid, kakva je to samo bila "saradnja", e ti sad po onoj staroj; dokon pop, i goveda krsti, lupaš li, lupaš, k'o k...c po samaru.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Niko bitan 2019-12-28 16:37
Pa vas ratni komandant Srebrenice najbolje zna sta se desavalo. Ja mu verujem.
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # Sandzacki Srbin 2019-12-28 11:58
Pa sta? Suljo ide svake sedmice u Pristinu po direktivu, Ko mu je kriv sto nema helikopter ili avion, pa mora jadnik da se muci autom. Kolinda oblepila plakatama Suboticu koja je za nju u drugoj drzavi sa svojim politickom porukama. Zukorlic je predsednik odbora u Skupstini Srbije pa je isao u drugu drzavu za kandidovanje za versku funkciju i to sa finansijskom pomoci iz druge drzave. I na osnovu cega ovi iz CG ne bi otisli na razgovore u BG?
Vi svi ste programirani da samo gledate u Srbe i sirite mrznju, dok mi za slicne stvari dosta ostajemo pribraniji.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Sulejman Veličanstve 2019-12-28 15:00
NP- Sve im je džaba, probali su ratom, uništenjem i raseljavanjem Bošnjaka, Hrvata, Albanaca, i ništa nisu postigli, samo navukli na sebe mržnju cijelog regiona, i nisu se opametili nego i dalje srljaju u propast, a znaju da će izgubiti deo svoje teritorije kad god pokušaju da uzmu tuđu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Niko bitan 2019-12-28 16:44
I vama je dzaba:Bih je kvazi drzava koja ne funkcioniše i najgora u Evropi po svim parametrima, u Bih ste sami protiv dva druga konstitutivna naroda, za Hrvate i mnoge druge ste teroristi. Zalite se na diskriminaciju u Crnoj Gori i Srbiji gde zivite u najsiromasnijim delovima ovih drzava, bez ikakve sa se za bilo kakvom autonomijom. Sta ste postigli? Najgori ste i najslabiji.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Turkiye 500 tdi 2019-12-28 17:26
NIKO BITAN@I kao sto tvoj nik kaze ti predstavljas one koji su NE bitni,i vodis se Dodinih parametara U BIH a tko je on?Dodik je americki placenik ,koji je placen da zavodi srbe u Bosni na krivi put i da dovede do vracanja manjeg entiteta BIH ,tamo gde i pripada,i on to savrseno radi,puni svoje dzepove zavodi glupe opancare ,zar nisi cuo sta jedan pametan covjek gostujuci kod MARICA prije neki dan rece; ''Bakir je nasamario Dodika''.....pa ovako glasi zakljucak sa zapada''Ministri spoljnih poslova zemalja članica NATO-a 5. decembra prošle godine dali su zeleno svetlo za aktivaciju Akcionog plana za članstvo BiH u NATO-u. Preduslov za aktivaciju MAP-a je usvajanje NAP-a u Savetu ministara BiH.i kao sto gosn Komsic poruci ''VOLINU'' DRINA CE BITI GRANICA IZMEDJU srbije i NATO
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Kme, Kme, genocid 2019-12-29 14:00
11× bas boli ahaha :D
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # ZAK SIRAK 2019-12-28 11:16
"SRBI SU NAROD BEZ ZAKONA I VJERE ,NAROD RAZBOJNIKA I TERORISTA"
Odgovori | Prijavi moderatru
-11 # Emanuel Makron 2019-12-28 11:25
Bosnjaci su teroristi, Bosna je leglo terorizma.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Muamer 2019-12-28 11:52
A vi srbi ste se bas ofajdili od francuza pa hi sad citirate.kako vas vise nije sramota nije mi jasno.e jes i covek reko da je bosna leglo terorista.onaj hadalj koga ni u svojoj zemlji ne vole hoce posto poto da preuzme evropu pod svoju cizmu
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Sulejman Veličanstvc 2019-12-28 14:51
Zato ima tako "veliku" podršku Francuza, sledeći izbori i gotov je.
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # Niko bitan 2019-12-28 16:46
Bas ce zbog Bosnjaka da izgubi na izborima :eek:
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # mikla 2019-12-28 17:57
mali fašisti se vredjaju po portalima :D
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Kme, Kme, genocid 2019-12-29 14:01
busnjaci su mali mutavi ali veliki fasisti. :D
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari