Dodik: Narod RS i danas uz braću u Crnoj Gori

Banjaluka -- Milorad Dodik je izjavio da novi crnogorski Zakon o slobodi veroispovesti ne služi na čast državi koja govori da se zalaže za prava svih svojih građana.

dodik i patrijarh 

Dodik je ocenio da je tekst zakona, noćas izglasanog u Skupštini Crne Gore, "diskriminatorski za crkvu koja okuplja najveći broj vernika" u Crnoj Gori.

"S obzirom da Crna Gora ima ugovore i s Katoličkom crkvom i islamskom i jevrejskom zajednicom, ne mogu se oteti utisku da je ovaj zakon pisan i usvojen samo da se nanese šteta Srpskoj pravoslvanoj crkvi (SPC)", rekao je Dodik, prenela je Srpska novinska agencija (Srna).

On je naveo da nije jasno zbog čega se crnogorska vlast opredelila za ovakav korak, "posebno ako se zna da je zakon direktno uperen protiv Mitropolije crnogorsko-primorske, koja je tu istu državu stvorila".

Dodik je dalje rekao da prizori u Crnoj Gori sinoć i noćas - u Skupštini je izbila tuča među poslanicima, "sigurno ne idu u prilog vlastima te zemlje, koja, kako govore, ide putem evropskih integracija".

"Nezamislivo je da se jedan zakon koji u nazivu nosi reč 'sloboda', usvaja u atmosferi isključivosti i odsustva dijaloga s onima na koje se taj zakon odnosi. Izražavam divljenje i podršku monaštvu i sveštenstvu SPC u Crnoj Gori, pravoslavnom narodu Crne Gore koji je pokazao da u Crnoj Gori još živi Njegoš", rekao je on.

Dodik je naglasio da je "narod RS i danas uz braću u Crnoj Gori i biće uz njih i u njihovoj borbi da se ova nepravda ispravi".

"S mesta srpskog člana Predsedništva BiH iskoristiću sve svoje međunarodne kontakte da svojim sagovornicima ukažem na nepravdu koja je ovim diskriminatorskim zakonom naneta SPC u Crnoj Gori", najavio je Dodik. 

Komentari  
+11 # Fuck 2019-12-27 16:18
Kad Srbende prave IZ Srbije to je u redu ali kad Crnogorci to isto rade i sa vasom Crkvom onda se prenemazete...koja ste vi bagra...
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sandzacki Srbin 2019-12-27 16:46
IZS je pravio Suljo, tada vodeci ljider, on je tada vedrio i oblacio.
Ovo u CG su gurali muslimani i dali vecinu u Skupstini i to ne treba zaboraviti nikada.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Fare 2019-12-27 17:20
Mozete Muslimanims da popuskite.
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Kici 2019-12-27 19:26
Nek ti popuse mama i seka
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # NP 2019-12-27 17:21
Ranije si bio korektan u komentarima.
A sada?
)))
Trebao si se držati tog kursa.

Da. Ugljanin je razbijanjem IZ napravio ogromnu i nesagledivu štetu Bošnjacima. To stoji.
Ali...
Bez vaše mirođjije u toj čorbi nije moglo.
Sa Ugljaninom bi se mi raskusurali ali vi ste ga podržali, branili, upumpavali mu finansije, zapošljavali mu parahođze u školama i kasarnama...itd
Kako je mogao Ugljanin da ozakoni i legalizuje nelegalnu IZ kada je plajvaz u rukama vlasti u BG (tada Koštunice)
Kako?
Gospodo Srbi i srbende - napravili ste ogromnu štetu Bošnjacima, zavadili brata sa bratom tako što ste registrovali (i podržali) nelegalnu IZ... e sad kušajte kašu koju ste zavarili. Pustili ste duha iz boce vi a ne crnogorci. Zakon bumeranga je sada na delu.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Olivera 2019-12-27 22:23
Moraš priznati da je CG mnogo srećnija sa svojim Sandžaklijama nego Srbija. Prvo jer nema nekog poput Ugljanina, drugo jer su se južne Sandžaklije položile na oltar CG i u koaliciji sa Miljom i vladaju ovakvom CG. Oni ni ne pomišljaju o prekograničnim regijama, autonomijama i ostalim Suljkovim i SDA snovima. Nemaju SDA, a time ni talasanje koje unosi nemir na državnom nivou i koči razvitak severnog Sandžaka. Srbija je čak pokušala da smiri Suljka dajući mu ministarsku fotelju, što se pokazalo uspešno - duh se vratio u bocu i cvrkutao o dobroj Srbiji. Onoga trenutka kad mu se fotelja izmakla, samo je prekinuo moratorijum nad svojom separatističkom politikom, a Srbija je postala opet zla. Taj bumerang iskreno pogađa upravo severne Sandžaklije, a javnost Srbije uznemirava, pa i nervira. međutim, po Srbiji se ipak podižu fabrike, pogoni, seku se crvene vrpce, dok u Sandžaku to nije slučaj. Moj je savet da Sandžaklije otkače Suljka i život će im se sigurno promeniti nabolje. Probajte.
Odgovori | Prijavi moderatru
+8 # Turkiye 500 tdi 2019-12-27 20:14
nemojte to da nam zaboravite nikad !raduje me ako su Bosnjacki glasovi u skupstini CG ukopali onog vukodlaka anfilohija i njegovu pijanu bandu u mantijama
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Sandzacki Srbin 2019-12-27 20:49
Ne treba zaboraviti. Ali se ne slazem da ste ikoga ukopali. To je jedan obican zakon koji se moze promeniti. a moze se u nekom buducem periodu koristiti i protiv muslimana. Muslimani u CG ne misle da neka druga vlast moze dzamije da oduzme i preda nekom drugom na koristenje. To je lako moguce.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Anticetnik 2019-12-27 22:10
Sandzacki Srbine , bosnjaci(muslimani) nisi zarazeni virusom mrznje i nemaju nikakvu negativnu,pretenziju prema nikom a pogotovu ne prema srbima koji su im najblizi i najpreci . Problem su ovi (procitaj moj nickname) kontas da su cetnici rak rana ovih prostora prema tome taj kancer treba unistiti ! Crna Gora je na dobrom putu da izbrise cetnicki fasizam sa njenog prostora i to je za aferim. Raditi zlo a nada ti se dobru nece da moze.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Malo Morgen 2019-12-27 22:11
Koliko je meni poznato muslimani u CG ne cine 50+ % poslanika u skupstini vec znatno manje!

A da su muslimani protiv vukodlaka amfilohija i zombi-apokalipske koju pokusava etablirati nemoze nikome biti iznenadjenje. Kako posijao tako ce i zanjati....

A sto se tice dzamija - mene vise boli sta dzamijski tajkun/bradata starletica sa stranica srpskih tabloida radi sa starim dzamijama nego sto neka drzava moze uciniti.
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # NP 2019-12-27 22:34
Ako i ovde tražiš mesto za napad Zukorlića onda si zaista odlepio.
Što se tiče starih dzamija od njih se prave nove (kao što se prave u Meki ili Medini)
Pokušavao sam to da ti objašnjavam da dzamije nisu muzeji .... ali - ćoravom namigni, gluhom šapni - isto je.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Malo Morgen 2019-12-27 22:44
Upravo zbog objasnjenja koje sam dobio sam jos vise zabrinut za nase stare dzamije i misljenja sam da se trebaju oduzeti od ljudi koji nemaju namjeru da ih sacuvaju i predati nekom drugom.

I nevidim gdje ti ovdje nalazis "napad na zukorlica"? Jednostavno mnogo me boli to sto on radi sa nastom bastinom - a sto ti niti bilo ko opovrgava. I protiv toga cu se boriti na svakom koraku.

Ako ti nije jasno o cemu govorim obidji husein-pasinu dzamiju u pljevljima i neku od zamija koje je zukorlic "obnovio" i razlika ce ti biti jasna. One koje zukorlic obnovio su pretvorene u betonske rugobe nalik na nesto pravljeno u socialistickom sivilu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # banda 2019-12-27 22:35
Ovaj zakon je jako pozitivan u odbrani države od teritorijalnih aspiracija od strane drugih država preko verskih zajednica, a takođe i od zluoptrebe verskih lidera kad su u pitanju verski objekti. Na primer Arap džamija ne bi bila srušena i svedočila bi o vremeneu kada je sagrađena
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Sandzacki Srbin 2019-12-27 22:45
Da li si ti svestan svojih argumenata? Znaci Srbija ima pravo da oduzme sve dzamije na svojoj teritoriji i ne dozvoli verskoj zajednici iz druge drzave (iz BiH) da ima ikakve veze sa muslimanima na svojoj teritoriji.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Malo Morgen 2019-12-27 23:02
Nemoj sad da izmisljas. CG samo uzima u svoje vlasnistvo ono cime je raspolagala sve do 1920 kada je imovina crnogorske crkve na silu prepisana na novoosnovanu srpsku pravoslavnu crkvu.

Niko ne zabranjuje SPC da funkcionise u CG ali nece imati pravo da raspolaze vlasnistvom crnogorske crkve. I to je sve.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # banda 2019-12-27 23:07
U Crnoj Gori je IZ Cne Gore ili IZ u Crnoj Gori, u Srbiji je IZ Srbije ili IZ u Srbiji, a ne Bosansko hercegovačka IZ. U Crnoj Gori je crnogorska pravoslavna crkva ili Pravolsavna crkva Crne Gore.
Nijedna država neće oduzeti verske objekte vernicima , ali će one stare koje imaju ne samo vrednost verskog objekta već i istorijsku vrednost, zaštiti od ovih komercijalnih verskih tajkuna
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Malo Morgen 2019-12-27 23:09
Tako je. Ovaj nas dzamijski tajkun unisti sve od istorijske vrijednosti. I samo tuce beton i sivilo.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Ro 2019-12-27 23:24
Sandzak ki srbine, ti posto zivis U Sandzaku trebalo bi da poznajes do ro prilike kod nas. CG je prije okupacije 1918 od strane srbije imala svoju drzavu i crkvu. Crnogorci imaju pravo da je povrate, a vi srbi da shvatite da se sve ne vrti oko vas i da ste svudje glavni. Negirate CG naciju, jezik, crkvu, kultur kao i Bosnjacima i sad kao nesto vam nije jasno. Djuranovic je rijesio da se oslobodi popoova koji su samo zlo sijali unazad 30 god. I imaju pravo na to.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # banda 2019-12-27 22:45
Ti u stilu onog Mandića. I nemoj zabaraviti.
A šta bi ti kada bi ti se moglo. Isto ko Mandić????
Bošnacima u Crnoj Gori je lak izbor
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Turkiye 500 tdi 2019-12-27 23:08
naravno da im je lak izbor,ne samo Bosnjacima nego svima koji tamo zive,drzava je pruzila sansu svima da rade i zarade,a ovde imas dva puta ili ces biti puka sirotinja ili kriminalac,eto sad planiraju da uvedu i ekolosku taksu,znaci ni vazduh nije dzabe.. nema dalje..dno
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Boss 2019-12-27 18:37
Ako cemo iskreno IZ u Srbiji je podelio Kostunica sa Suljom uz pomoc Zukorlica jer najvise Zukorlicu odgovara podela. I tako dok narod raspravlja ko je kriv Zukorlic lovu zgrce
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # Anticetnik 2019-12-27 17:00
Cetnistvo je na izdisaju ! Crna Gora je zabila kolac u srce povampirenim cetnickim divljacima! Bravo crnogorci samo jako protiv cetnicke hegemonisticke mitomanije.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sanbol 2019-12-27 17:48
Mrs bagro cetnicka povampirena
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Tu i tamo 2019-12-27 18:15
Ko drugom jamu kopa sam u nju upada, Isti ti koji danas kukaju zbog stvaranja dve pravoslavne zajednice u Crnoj Gori, aktivno su ucestvovali u stvaranju dve islamske zajednice u Srbiji. Ocekujte uskoro i dve pravoslavne zajednice u Srbiji.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Kme, Kme, genocid 2019-12-27 20:00
I 11 islamskih zajednica u Srbiji. :D
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari