Komšić Dodiku: Sjeti se da ''nije majka sina karala što se kockao, nego što se vadio''

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić ocijenio je danas da je BiH u NATO Akcionom planu za članstvo još od decembra prošle godine.

dodik komsic AA

Komentirajući iz Sjedinjenih Država, gdje trenutno boravi u radnoj posjeti, današnju izjavu člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika kako dokument koje je Predsjedništvo BiH usvojilo ne znači aktivaciju MAP-a, Komšić je poručio da ako Dodik želi da se povjeruje onome što on govori, put je jednostavan - neka objavi dokument na koji je pristao.

"Nemam ništa protiv da Dodik pojašnjava detalje SDS-u i PDP-u",  kazao je u izjavi za Fenu predsjedavajući Željko Komšić komentarišući najavu Milorada Dodika da će vladajuća koalicija u RS-u, kada Plan reformi bude aktivan, dostaviti entitetskom parlamentu cjelovit uvid u ovaj dokument.

Komšić dalje navodi da je Bosna i Hercegovina je u MAP-u još od decembra prošle godine.

"U to se svako može uvjeriti ukoliko konsultuje zvaničnu web stranicu NATO-a. Dokument koji smo usaglasili, koji predajemo NATO-u shodno odluci koji smo donijeli je upravo onakav kakav treba da bude, i kakav se traži", kazao je Komšić.

Rekao je da ponekad ima razumijevanja za "preopterećenost i nedostatak koncentracije kojem je konstantno izložen gospodin Dodik, kao i nemogućnost da obrati pažnju na ono što mu govore njegovi savjetnici".

"Međutim, da gospodin Dodik ne bi upao u još težu poziciju, savjetujem mu da se sjeti one narodne 'nije majka sina karala što se kockao, nego što se vadio'", zaključio je Komšić.

Komentari  
+9 # Nur-Bec 2019-11-24 21:02
Tako je Komsicu! Primitivac iz Laktasa ce uskoro biti uza zid,jer ce njegove pristalice shvatiti ko je on zapravo.
Prijavi moderatru
-5 # Miki 2019-11-25 10:40
KOMSIC GURA SRBE U NATO NA SILU AKO BI TAKO BILO POD HITNO ORGANIZOVATI PROTESTE NA CELOJ TERITORIJI REPUBLIKE SRPSKE U SVAKOM GRADU I OPŠTINI I PREKINUTI SVE ODNOSE SA FEDERACIJE BIHa BEZ OBZIRA NA POSLEDICE
Prijavi moderatru
+3 # Patriota 2019-11-25 10:42
E jaka vam teritorija :-* :-*
Prijavi moderatru
+4 # Sandzaklija 2019-11-25 13:09
Miki da nisi malo vise brlje popio pa ne znas o cemu pricas kao pickoustasti :lol: NATO je vec od 1995 u Bosni i Hercegovini medjunarodno priznatoj drzavi a to sto se vama koljacima to ne svidja i sto bi ponovo da koljete neduzan bosnjacki narod e to danas nece da bude bas tako lako jer ova generacija bosnjaka spava na jedno oko i dobro zna ko je pijana kukavica cetnicka!
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click