Vlasnik iz Katara zabranio alkohol u ski centru: Gsti otkazuju rezervacije

Ski centar Rostovo, srednjobosanski turistički centar smješten između Novog Travnika i Bugojna, odnedavno je preuzeo novi vlasnik iz Katara.

9315ECD6 595C 4036 924D 31D8BC882E20 

Došli su nam neki novi vlasnici, ne točimo alkohol pa su nam brojni gosti otkazali svoje rezervacije. Nije bilo ni organiziranog dočeka Nove godine – rečeno je iz “Ski centra Rostovo.

Inače, novi vlasnik je sa preuzimanjem Ski centra završio još u novembru. Ski staze su otvorene za posjetitelje i snijega ima dovoljno iako je sam prostor trenutno u procesu preuzimanja tako da nije potpuno ni pripremljen za ovu sezonu. Ipak, snijeg nije privukao očekivani broj gostiju.

U sklopu ovog sportsko rekreacijski centra, koji je otvoren 1984. za potrebe Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu, nalaze se hotel Rostovo i etno selo Babići. (Hayat) 

Komentari  
+2 # NP 2020-01-11 21:45
Pih, štete.
Ni alkohola ni Nove godine.
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # Olivera 2020-01-12 09:27
Zahvaljujući Bošnjacima BiH, ova država polako klizi ka nekoj rigidnoj islamskoj državi. Srbima i Hrvatima BiH to sigurno ne odgovara. Kao ni drugima u okruženju. Samo da te čujem Živkoviću Bakire da nešto budeš serendao o Srbima BiH i RS, neće te ni Sebija izlečiti.
Odgovori | Prijavi moderatru
0 # NP 2020-01-12 10:04
Rigidnoj?
Ako neko u jednom od Bog zna koliko objekata ne toči alkohol - ta zemlja je rigidna islamska država?
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # New World 2020-01-12 10:06
Zar je potreban alkohol? Ima li šta lepše od čiste svesti? Sav pri sebi, uvek i svuda!

Ako ipak imaš potrebu da u svoj organizam unosiš njemu strane i škodljive supstance, jer je to "tvoj" načim da se opustiš, uradi to "svojoj" kući.

Alkohomičari na ski stazama su velika opasnost, i za sebe, šta je manje važno, ali posebno za druge, a najviše za decu!
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Olivera 2020-01-12 11:16
Ja sam mislila da si ti svetski čovek, a ono verski bukvalista. Niko ne bi lokao alkohol, ali bi možda popio šolju čaja sa rumom, čašu kuvanog vina....... Zbog zagrevanja na hladnoći, ali i zbog drugih dobrih stvari koje jedna čaša ili šolja mogu doprineti organizmu. Čitam u Blicu, da oni koji su napustili ovaj ski centar su se uputili prema Bjelašnici, kad i tamo ista priča. Onda su otišli na Jahorinu gde je skroz druga slika i više turista ima, svega. I uživa ko u čemu hoće i kako hoće.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # New World 2020-01-12 11:42
U[censored]o ali uzaludno sam tražio verski motiv u napisanom textu, ne znam gde si ti to uočila? Možda u "organizmu stranim supstancama"?

Očigledno ne ideš skijati, posebno na kopaoniku i jahorini od alkohola razvaljeni mozgovi ne vide ni boga ispred sebe. Slično kao na srpskim putevima. Odgovornost je mnogima strana reč a alkohol neka vrsta goriva i jedini način opuštanja.

Jednostavno samo bedno...
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Malo Morgen 2020-01-12 11:51
Zbog toga ja vise ne skijam na balkanu. Jednostavno sasvim su pogresno shvatili skijanje i kulturu boravka na skijalistu. Zaboravio samo da pomenses pusace koji te svojim cigarama prosto udave u redu za lift. I jos bez veze muzika preko razvaljenih razglasa odvijena "do daske".

Basko da si na nekom vasaru a ne u prirodi, na skijanju.
Odgovori | Prijavi moderatru
+7 # New World 2020-01-12 12:49
Tako je i na moru balkana, videti i biti vidjen. Vidi mi sat, vidi mi mišiće, vidi me kako sam opasan, vidi me kako sam se odvalio i popeo na hastal u separeu i kako dižem ruke uvis iznad flaše skupog šampanjca...

Niska je ta balkanska svest, jako niska!
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # ABIGAIL ALTERGOTT 2020-01-12 13:23
MALO MORGEN ti idi skijaj u piccckkku materinu nista te niko nije pitao jeebeem te debela. ni ne trebas nam na skijalistima vidi da se neki nafurani peeniss
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # TITO 2020-01-12 12:13
Ada pa hebo ti konj [censored] šovinističku pa ti so ovde samo da vredjas muslimane "busnjake, šciptare" i sve one koji nisu srbi. Pa vidite li vi koliko ste bolesnici. Ima Boga sve se vraća.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Olivera 2020-01-12 12:23
Ja sam ovde da vas hladim kad ste pregrejani, ali i da vas ugrejem da ne promrznete, kad to kao ne želite iz verskih razloga.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Pešterka 2020-01-12 12:30
Prukazujes lijepim sve te odvratne stvari npr kažeš časa kuvanog vina i tako nešto a mnogo ljepše zvuči npr šoljica toplog čaja
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2020-01-12 13:51
Slažem se i za čaj, ali ovde je poenta da su skijaši otkazivali rezervacije zbog nemogućnosti konzumiranja i alkoholnih pića. Čaja je sigurno bilo Rostovu, ali nije bio dovoljan kao napitak. Zato su skijaši otišli do Bjelašnice, gde je skoro ista situacija bila. I na kraju se uputili na Jahorinu, gde je bilo i najposećenije i bez ikakvih restrikcija. I što je sigurno najbolje i bilo - u društvu i domaćih i inostranih Srba.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sulejman Veličanstve 2020-01-12 16:37
Oliva-Dali neko u Srbuji pita nas Bošnjake nešto, ne, tako i u BIH, većina će se najzad pitati za sve i u BIH.
Odgovori | Prijavi moderatru
+9 # Islam 2020-01-12 01:19
Vlasnik ski centra ima pravo da zabrani ili odobri upotrebu bilo cega, on je to platio, kupi i to je njegovo, a ko zeli alkohol ima na drugim mestima gde se moze otici ali ne zaboravite da je Muhammed s.a.w.s. prokleo 10 vrsta ljudi koji imaju veze s alkoholom:
onaj koji ga proizvodi, kome se proizvode, ko ga pije, ko ih donosi-kupuje nekome, kome se donose, ko ih toči, ko ih prodaje-preprodaje, ko se od prodaje alkohola hrani, i kome se kupuje.
Hadis Muhameda s.a.w.s.

,,Alkohol je majka svih zala i najsramotnije delo.”
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # NP 2020-01-12 09:09
Naravno,
To je privatna svojina.
Još dok se pročuje da tamo nema alkohola i in ša Allah ostalih vidova harama... tu se otvaraju "tajna" vrata nafake i ako Bog da - njrmu se uveličava imetak od 7 do ... x puta.
Kad se ovo pročuje - njegov biznis će cvetati
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Malo Morgen 2020-01-12 11:03
Nije bas tako da vlasnik moze da radi sta hoce na privatnoj svojini. Mogu postojati klauzule od strane drzave/regije/kantona/opstine koje uvjetuju na koji nacen, odnosno u kojim okvirima, ce se voditi biznis.

Eh sad to da alkohol i sport a narocito skijanje nikako ne idu ruku uz ruku je jos jedan argument za ne prodavanje alkohola u skijaskim centrima i tu odluku svakako treba pozdraviti.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Olivera 2020-01-12 11:17
Kako je u Norveškoj što se toga tiče?
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Malo Morgen 2020-01-12 11:37
U skandinaviji uopste postoje jaka udruzenja "trijezvenjaka" - kako se sami zovu. Nastali su pocetkom 19og vijeka pod utjecajem evangelisticke crkve koja se borila protiv tada rasprostranjenog alkoholizma jer je skandinavija u tom takozvanom "votka pojasu" koje obuhvata i rusiju i poljsku i gdje je konzumacija alkohola imala strasno negativne socijalne konsekvence.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Malo Morgen 2020-01-12 11:38
Danas je vecina tih udruzenja trijezvenjaka organizovana preko krovnog udruzenja "IOGT International" u zemljama gdje postoji evangelisticka crkva.

Oni organizuju razne aktivitete uljucujuci i zabave i sportske aktivnosti gdje se alkohol ne konzumira, gdje je alkohol izuzet kao normalitet pri socijalnoj interakciji. Mislim da imaju i skijaski centri pod njihovom upravom gdje se alkohol ne sluzi.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Malo Morgen 2020-01-12 11:42
A pri prodaji, davanju u najam/koncesiju zemlje nekom preduzetniku svakako mogu postojati klauzule o buducoj upotrebi iste. Recimo moze postojati klauzula da se u nekom lokalu unutar nacionalnog parka servira samo ekoloski proizvedena hrana.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # TITO 2020-01-12 12:30
E moj morgen našta ti trošis vreme objašnjavajući stoki šovinistički kad ona razume samo ( sulja i sandžak republika i šciptare) da blati, to im je rak rana. Ona je tu da pohvali genocidnu tvorevinu smrdsku, koja je nastala ma kriv nedužne dece i žena i koja će vući prokletstvo svim budućim pokolenjima , ali to stoki ne mozes dokazati...
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # Sandzaklija 2020-01-12 08:27
Allah ga nagradio, shvatio je ovaj zivot kako treba i zna da ce pred Gospodarom Uzvisenim polagati racune! Ovako bi trebao postupiti, svaki razuman covjek koji vjeruje u Allaha i sudnji dan !
Odgovori | Prijavi moderatru
-8 # Olivera 2020-01-12 09:23
Vlasnik može da radi šta hoće. Dolaziće mu vehabije, mudžahedini, povratnici iz ID i ostali koji su muslimani a ne konzumiraju alkohol. Ostali, će ići u druge ski centre, po BiH, Srbiji, CG.... A taj tzv. alkohol što ga je i bilo u ponudi ski centara je više bio u funkciji da se skijaši i ostali koji su provodili vreme na snegu malo zagreju, nego da bi se opijali. To Hadis Muhameda s.a.w.s. i nije mogao predvideti, jer u njegovo vreme na saudijskom poluostrvu nije bilo ni snega ni ski zimskih centara. I mnogih drugih stvari, koje neki njegovi tumači današnjice hoće da proglase haramom.
Odgovori | Prijavi moderatru
+3 # NP 2020-01-12 10:12
Poletele vrane naopako!
Sad i Olivera hoće da tumači Islam, propise... itd?
Zabrana alkohola postoji i u hadisima ali explicitno alkohol je zabranjen u Kur'anu.
A Kur'an nije pisan samo za arabe i samo za to vreme.
Primer:
Jedan od ajeta govori "vi gledate u planine i one se kreću" "Vi ne znate a Allah zna"
- ko je znao u to vreme da se zemlja okreće oko svoje ose, sunca ...itd?
Odgovori | Prijavi moderatru
-4 # Olivera 2020-01-12 10:59
Da li je kojim slučajem precizirano koliki procenat alkohola je tačno poželjan odnosno nepoželjan? Šta bi falilo kuvanom vinu npr. da se služi odraslima?
Opšte je poznato da kuvano vino pozitivno utiče na zdravlje. Djeluje kao tečni antioksidans i štiti srce i krvne sudove. Uz to sprečava upalne procese u tijelu, a pozitivan uticaj ima i na povišen krvni pritisak.
Ovaj magični napitak može biti upotrijebljen i za ublažavanje simptoma prehlade.
Koristan je i u slučaju usporenog metabolizma kao i kod smanjenog libida. Takođe, i začinsko bilje koje se u njega ubacuje igra značajnu ulogu u ljekovitosti ovog pića.
Naravno, to ne znači da često treba da pijemo velike količine kuvanog vina. Dnevno nije preporučljivo popiti više od tri decilitra. Ta količina je sasvim dovoljna za ispoljavanje pozitivnog dejstva na organizam.
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Olivera 2020-01-12 11:00
Čvrsto verujem da je u vreme Muhameda s.a.w.s. nauka bila razvijenija, da mnogih zabrana ne bi bilo. Te zabrane koje su pisane u VII veku bi trebale u nekim slučajevima da budu prevaziđene. A vi zapeli bukvalno da sve tumačite i ne odstupate ni pedlja, Oni muslimani koji su liberalniji, su za vas predmet kritika i nipodaštavalja kad je upražnjavanje vere u pitanju. XXI je vek. Muhamedu s.a.w.s. nikada ne bi palo na pamet da otvara ski centre. Ali ovom biznismenu iz Katara je itekako palo da to učini. Možda se i on ogrešio o religiju, obzirom da to nije radio i o tome govorio Muhamed s.a.w.s.? Razmislite o tome?
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Samir 2020-01-12 12:45
Samo ti nemoj tumačiti Islam, ne samo što ne razumeš materiju nego nemaš pojma šta i kako se tumače odredjeni zavisi. Islam je mnogo više od verovanja. Islam se živi. TITO je u pravu ti svaku rečenicu koristiš da okreneš protiv islama. Nešto poput slatkog otrova, lepim recima širis zlo i lazu, al eto ljudi te kontaju pa ti ne daju u startu te saseku.Primi Islam pa ga tumači.
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Olivera 2020-01-12 14:01
Šefe, koji vam je vrag? Uzmite čašicu Skenderbega, možda ćete se bolje osećati. Vidim da ste frustrirani stalnim ispijanjem čajeva.
Odgovori | Prijavi moderatru
+6 # Malo Morgen 2020-01-12 11:12
Alkohol uopste ne zagrijeva tijelo vec samo daje dojam da je zagrijano sto moze biti opasno. Naime pri zimi se cirkulacija prema extremitetima tijela smanjuje kako bi se temperatura zadrzala u funkcionalno vaznijim organima poput mozga, bubrega, jetre itd. Konzumacijom alkohola krvni sudovi se sire i extremiteti kao i koza bivaju potpuno snabdjeveni toplom krvlju sto drasticno smanjuje temperaturu u cijelom organizmu sto moze dovesti do direktne zivotne opasnosti!

Osim toga pijani skijasu su opasnost i za sebe i za druge na skijaskoj stazi. Znamo kako alkohol negativno utice na ucesnike u saobracaju. Na isti nacin negativno utice i na skijasa. Zamisli nekoga ko jurca pijan 100 km/h niz brdo na skijama i udari u neduzno dijete, neciju [censored], nicijeg oca - i trajno ga osakati?
Odgovori | Prijavi moderatru
-5 # Olivera 2020-01-12 11:33
I ti si bukvalista, a ne deluješ tako nekada. Ko govori da bi skijaši išli u ski centre da bi se napijali. Oni idu da bi se skijali i uživali u snežnim čarolijama. Ali posle sat vremena npr. napolju svakako da im treba neki stimulans da se malo zagreju. E tada bi jedna topla šolja čaja sa malkice ruma npr dobro došla organizmu. Kao i čaša kuvanog vina koje u sebi ima manje od 10% alkohola. Od tih količina, šole od 2 dl ili čaše od 2-3 dl, niko se neće opiti pa činiti sve i svašta, već pre svega okrepiti i produžiti svoj boravak na snegu bar još satićak vremena. Uostalom, sami Bošnjaci koji zimi posećuju sci centre su otkazali u Rostovu da bi otišli na Bjelašnicu misleći da tamo nije zavladao šerijat. Kad su videli da je i tamo ista priča, lepo su otišli za Jahorinu i sa ostalim skijašima iz Republike Srpske i Srbije uživali u zimskim radostima. I evo još jednog razloga zašto treba da postoji Republika Srpska. Ovaj put, zbog samih Bošnjaka.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Malo Morgen 2020-01-12 11:47
Neki se mogu ograniciti na jednoj solji a neki to nisu u stanju. Kad imaju taj izazov ispred sebe jednostavno nemogu odoljeti i ete belaja.

I bude tu krkanluka, neke oformljene kulture koja veze skijanje sa konzumacijom alkohola i cigara - i to u znatno vecem obimu od jedne solje koju ti spominjes. Pravo da ti kazem meni se od toga gadi i zato vise i ne skijam na balkanu. Em pijanih budala em te ugusise cigarama u redu ispred lifta. Opusci i smece na sve strane. MEni tu ama bas nikakvog cejfa nema.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Malo Morgen 2020-01-12 11:23
A ko ce na taj skijaski centar dolaziti?

JA sam siguran da ce tu dolaziti sasvim normalne porodice koje zele jedno mirno mijesto na kom ce moci uzivati u prirodi i skijanju bez straha da ce ih neki pijano osakatiti ili da ce im dijeca tinejdzeri sama doci u iskusenje da konzumiraju alkohol i onda naprave neku glupst.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Malo Morgen 2020-01-12 11:25
I inace, neznam dal si ikad skijala - ali dok se skija nije zima. Dok si fizicki aktivan nije zima. Ja kad skijam uglavnom nosim jednu tanku jaknu, bez izolacije, protiv vijetra; fleece dzemper i ispod njega tanku potkosulju dugih rukava od vune. To je sasvim dovoljno do -20. Oko nule jakna nije potrebna a dzemper malo otvorim. Kad je hladnije od -20 onda ispod jakne nagrnem jos jedan sloj, odnosno jos jedan vuneni dzemper i to je to.
Odgovori | Prijavi moderatru
+2 # Sandzaklija 2020-01-12 15:47
Ti cetnicka izdrkotino "olivera" gledas na svakog muslimana kao "isilovca" ! A sto se tice mudzahidina to jesmo sigurno mada ti takva smrdljiva neznas znacenje te rijeci a kako bi kada si sama jedan obicni klozet koji siri smrad i zarazu!
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Olivera 2020-01-12 12:05
Ova verska rigidnost primenjena delu, me je inspirisala da malo proguglam da vidim šta se dešava u BiH kas su slkoholana pića u pitanju I evo jednog kurioziteta koji me je baš nasmejao da sam je morala podeliti sa vama.
Nezavisne novine - članak sa naslovom Kako su poslovale pivare u BiH

"Pivare u BiH ne mogu se pohvaliti naročito dobrim prvim polugodištem 2019. godine, izvještava Indikator.ba.

Najveća pivara u Bosni i Hercegovini Banjalučka pivara potonula je u gubitak, dok su Pivara Tuzla, Bihaćka pivovara i Sarajevska pivara pozitivno poslovale."

Šta nam ovo znači? Od 4 pivare u BiH jedna je u Republici Srpskoj, dok su 3 u Federaciji BiH i to u gradovima sa Bošnjačkom većnom. I Srbi BiH za razliku od Bošnjaka BiH se ne mogu pohvaliti da su neke pivopije.
Odgovori | Prijavi moderatru
-6 # Olivera 2020-01-12 12:06
Isto tako je interesantan i ovaj podatak: Tokom prvih 11 mjeseci prošle godine u BiH je uvezeno skoro 20 puta više alkohola nego što je izvezeno, te sudeći prema ovim podacima uvezli smo oko 44 litra alkohola po stanovniku, ako u obzir uzmemo broj stanovnika po posljednjem popisu u BiH. Pa kako Bošnjaci tvrde da ih je više u BiH neko Srba i Hrvata zajedno, onda znači da se kod njih i najviše pije. Uvezeno 44 litre alkohola po stanovniku, a onda slušam ovde neke bošnjačke licemere koji se zgražavaju nad čašom kuvanog vina koja bi se poslužila nekom promrzlom skijašu.
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # TITO 2020-01-12 12:50
Pa i ako su podaci tačni oni su nedovoljni mislim da Bosnjaci piju alkohol jer kad vide sa kakvim moralnim nistarijama moraju da zive u državi ne trezni im se :)
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Malo Morgen 2020-01-12 13:08
:D :lol:
Odgovori | Prijavi moderatru
-3 # Olivera 2020-01-12 13:58
Ovaj članak je polovičan. Nastavak je da su skijaši nezadovoljni ski centrom Rostovo, otišli na Bjelašnicu, a kada su videli da je i tamo šerijat uzeo maha, odmah su se zaputili put Jahorine. I tamo su i ostali da sa svojim Srbima uživaju u svakojakoj ponudi ove planinske lepotice.
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Islam 2020-01-12 13:17
Kada bi neki moj drugar Srbin a imam ih dosta rekao neku zabranu u hriscanstvu nikada ne bih na to nadodavao, menjao i omalovazavao vazne ljude u hriscanstvu na bilo kojem mestu, znanom ili neznanom kao ovde.
U svakom slucaju u hriscanstvu je takodje zabranjen alkohol ali jedna kao sto ste vi koja svesno porice ono sto je zabranjeno kako u hriscanstvu a jos stroze u Islamu mislim da ste u srcu zaprljana osoba i cak sta vise mislim da se uopste ne radi o "OLIVERA" vec mislim da se radi o nekom nasem muslimanu muske populacije.
U svakom slucaju
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Islam 2020-01-12 13:19
U svakom slucaju govoris lose stvari o Muhamedu s.a.w.s. gde nas muslimane islam duzi da posle Allaha dz. najvise treba da se voli Muhamed s.a.w.s. a ti o njemu ovakve stvari.
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Neka je Allohovo prokletsvo na tebe! AMIN!
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Olivera 2020-01-12 13:39
Vidi budaletine. Kune kao neka zla babetina. Ja o Muhamedu s.a.w.s. nisam loše zborila. On je živeo u VII i govorio je i delao u skladu sa svojim vremenom. Danas je XXI vek i da danas živi, drugačije bi se ponašao. Nije problem u njemu, već upravo u vama koji ga uzimate zdravo za gotovo kao dogmu.

Vjernik nikada ne kune, već iskrenim prizivanjem Božijeg blagoslova i dovom poželi sreću svakom ljudskom biću, znajući da će na kraju Sveznajući Gospodar svakom dati ono što je zaslužio.

Poruka: Nikoga i nikada ne trebamo kleti. Naš ”odbrambeni mehanizam” za svaki vid ljutnje, nezadovoljstva i trenutačne tuge, neka bude blagosiljanje drugih (svoje djece, bivših nesuđenih partnera, komšija, prijatelja, …), te dova za uputu (nasilnici, nemuslimani i slično).
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Pešterka 2020-01-12 15:06
Olivera ti ne razumiješ niti ti se može dokazati Poslanik Muhammed sve što nas je učio došlo je od Allaha a Allah dragi je stvorio vrijeme i sve .Njegova riječ je za sva vremena nije samo za to vrijeme.Ja razumijem da ti nećeš ništa loše da kazes o Poslaniku ali nesvesno kažeš i vrijedjas.
Allah sve može tako da sve zabrane važe za svako vrijeme
Ne tješi se time da je malo alkohola zdravo i za to ima objašnjenje.
A kako je Poslanik znao da postoje dva mora jedno sa slatkom drugo sa slanom vodom da se dodiruju a ne miješaju i još mnogo mnogo takvih primjera ima
Odgovori | Prijavi moderatru
+5 # Malo Morgen 2020-01-12 12:27
Jesi ti iakd bila u bosni?

Ako jesi onda znas da vrlo jednostavno mozes znati ko drzi koju kafanu. Ako na suncobranima ispred kafane stoji "karlovacko" ili "ozujsko" onda je vlasnik rvat. Ako na suncobranima stoji "jelen" onda je vlansnik srbin. A ako ako na suncobranima stoji "sarajevsko pivo" ili "sarajevski kiseljak" onda je vlasnik bosnjak.
Odgovori | Prijavi moderatru
+4 # Malo Morgen 2020-01-12 12:27
Eh sad rvatine i srbi da bi bili jos vece rvatine i srbi radije prodaju pivo iz hrvatske i srbije no svoje domace. I zato njihove pivare odose u helac.

A niko ne opovrgava da i bosnjaci konzumiraju alkohol i da to u mnogo slucajeva, zajedno sa drugim porocima poput kocke i droge proizvode mnostvo socijalnih problema. I te pojave treba svakako suzbijati u svakom drustvu, ne samo bosnjasckom vec i srpskom, hrvatskom...
Odgovori | Prijavi moderatru
-1 # Живојин 2020-01-12 23:36
Мухамед је лукав у Курану
Када вино забрањује свима,
Зато бушњак лечи пићем рану,
Вино пије он пред скијањима!? ;-)
Odgovori | Prijavi moderatru
+1 # Sjenichak 2020-01-12 19:41
Bolest ! Olivera ili kako se vec zoves. Ti si bolesna . Ta bolest je opterecenje . Pre ili kasnije ces se izlecit . Da te dragi Allah uputi na pravi put .
Odgovori | Prijavi moderatru
-2 # Olivera 2020-01-12 20:01
Dr Sjenichak, hvala na dijagnozi. Ipak nije kletva kao kod onog kretena sa nikom Islam. On nek čeka da mu se kletva vrati i to vrlo brzo. A ja ću i dalje da dajem svoje mišljenje, kao što i vi to činite.
Odgovori | Prijavi moderatru
Napiši komentar
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Sandzaklive.rs. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Sandzaklive.rs zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Sandzaklive.rs nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari