Behgjet Pacolli poklanja milion eura za obnovu Albanije nakon zemljotresa

Lider Alijanse novo Kosovo, vršilac dužnosti ministra inostranih poslova Kosova i poznati biznismen, Behgjet Pacolli saopćio je da njegova porodica poklanja milion eura za obnovu područja pogođenih snažnim zemljotresom u Albaniji, prenosi Anadolu Agency (AA).

Behgjet Pacolli 5 696x469

Pacolli je na svom Facebook profilu napisao da je bio potresen kada je vidio ljudske žrtve i materijalnu štetu koju je razorni zemljotres ostavio u Albaniji. Kazao je da to zahtjeva solidarnost i podršku kako bi se obezbijedilo vraćanje normalnog života građanima pogođenim zemljotresom.

“Odlučili smo zajedno s mojom porodicom (mi sinovi Ise i Ruhana Pacollija) da poklonimo milion eura za obnovu područja koja su pogođena zemljotresom. Ova donacija ide u pravcu obnove i upravljaće se na transparentan i siguran način sa Vladom Albanije”, naveo je Behgjet Pacolli.

Dodao je da će njegova podrška braći u Albaniji biti nastavljena, te da će na organizovan način primiti i stotine porodica ovdje u Prištini.

 

Komentari  
-4 # Olivera 2019-11-29 17:58
Pametno Bedžete. A ne da prosipaš novce za lažna prznanja Kosova po svetu, pa kada se promeni garnitura onda slede povlačenja, a para nigde. Mnogo korisnije će biti ako novce daš u humanitarne svrhe za postradale u zemljotresu.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click