Paljenje rastinja se otrglo kontroli: U požaru izgorela bašta kafića u Prijepolju (VIDEO)

Vatrena stigija zahvatila prvo drvored četinara a potom i baštu kafića koja se nalazi neposredno uz magistralni put

pozar kafic basta 2 

Prijepolje - Paljenje rastinja krenulo je sa toplim vremenom uprkos vanrednom stanju koje je na snazi i zabrani kretanja, a sa tim i prvi požari u prijepoljskom kraju. Na putu od Kolovrata prema Pljevaljskoj petlji, kod naselja Kaldrma, iznad nekadašnje fabrike “IKL” u sredu oko podne vatra je progutala mobilijar kafića, drvored četinara, a oštetila dizalicu za izvlačenje građe koja je stajala na parkingu.

Pravovremenom intervencijom vatrogasaca, sprečeno je širenje požara na druge objekte, koji se nalaze u neposrednoj blizini mesta gde je požar buknuo.

Prema nezvaničnim saznanjima, uzrok požara je paljenje niskog rastinja koje se otrglo kontroli, pa je vatrena stigija zahvatila prvo drvored četinara a potom i baštu kafića koja se nalazi neposredno uz magistralni put.

Zbog gašenja požara saobraćaj na ovoj deonici puta bio je u prekidu, a vatrogasne ekipe apelovale su na građanje da se pridržavaju mera predviđenih u okolnostima vanrednog stanja, da ne napuštaju svoje domove i tako izbegnu izazivanje požara. (Večernje novosti, pp media)

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Vijest5

 1. Najnovije
 2. Najčitanije
 3. Komentari

Najbolje ocijenjeni korisnici

 • Malo Morgen
  52 ( +195 )
 • Face
  19 ( +194 )
 • Beli-beg
  2 ( +136 )
 • Sulejman Veličanstveni
  28 ( +98 )
 • Sejo
  9 ( +81 )
X

Right Click

No right click