Poplava u Prijepolju, izlila se rijeka (Video)

huz44t66

Usled obilnih padavina koje su tokom minula 24 časa zahvatile prijepoljski kraj, izlila se reka Seljašnica, koja je u naselju Begluci poplavila desetak domaćinstava

poplave arovcanin 2 620x0 

Zbog obilnih padavina koje su tokom utorka i srede zahvatile prijepoljski kraj, izlila se reka Seljašnica, koja je u naselju Begluci poplavila desetak domaćinstava. Pored kuća pod vodom je i veća površina voćnjaka u tom naselju.

Meštani kažu da je i ranije dolazilo do izlivanja reke, ali ne u ovolikom obimu. Krivca vide u neadektavno izvedenim radovima na nedavno izgrađenoj kanalizacionoj mreži koja ide prema centru Seljašnice, zbog koje su uklonjeni prirodni bedemi, a deo posečenih panjeva završio je u rečnom koritu.

Tokom utorka i srede na područiju prijepoljske opštine palo je više od 50 litara kiše po jednom metru kvadratnom. Ogromna količina vode prouzrokovala je izlivanje reke Seljašnice koja je poplavila desetak domaćinstava u naselju Beglicu i izlila se u voćnjake. Meštani kažu da su i ranije trpeli štetu zbog izlivanja reke, međutim navode da je izgradnja kanalizacije prema centru sela i uklanjanje prirodnog bedema prouzrokovalo da im voda ulije u kuće. 

- Celu noć smo pokušavali da sprečimo da vode ne uđe u kuće, međutim nismo uspeli. Zvali smo redom sve opštinske službe i tražili pomoć međutim nikog nije bilo da nam izađe u susret. Kada se gradila kanalizacija prošle godine, bedem koji smo mi napravili izvođač nam je uklonio. Voda je skoro metar ušla u kuću i poplavila nameštaj i sve uređaje – razočarano priča Bajram Dautović.

Prvi čovek opštine Dragoljub Zindović tvrdi da su Begluci jedna od tačaka gde se reka Seljašnica često izliva. On navodi da su objekti sagrađeni u samom rečnom koritu koje se suženo i da zbog toga dolazi do plavljenja.

- Obaloutvrdama gazduju Srbijavode, prema našim saznanjima u planu je korićenje reke Seljašnice uzvodno od kritične tačke i mesta gde se ona izliva u dužini od nekih 150 metara, što će trajno rešiti problem ovih meštana. Međutim, pre nego što se krene sa radovima pojedini objekti iz samog prilobalja moraće da budu uklonjeni jer se nalaze u blizini rečnog korita – kaže Zindović.

Snažna kiša nanela je štetu i na putnoj infrastrukturi u prijepoljskom kraju, deo nekategorisanih puteva voda je odnela. Takođe, vodostaj Lima, koji protiče kroz Prijepolje u značajnom je porastu međutim za sada nema opasnosti od njegovog izlivanja.

Pogledajte video :

(pp media, novosti)

Komentari  
+6 # PP- Begluci 2020-03-04 16:48
Dolaskom na vlast Zukorlicevih na vlast Prijepolje je zadesila elementarna nepogoda ,poplava izbacila najveće fukare i lopine na čelu opštine.Oko trista miliona Zindović plaća seoski put do njegove kuće bez građevinske dozvole ,i rešenih imovinskih odnosa.SPP prevaranti na vlast došli kupovinom glasova,i danas imamo samo ruševine a oni budzet strpali u dzepove.Policija čuva budzet od lešinara.Ceo grad je na nogama da oteramo nečuvene reketaše.Ne daj Bože nikome da im Zukorlićevi dođu na vlast,ostavljaju pustoš,opuhali budzet.
Prijavi moderatru
+6 # Jovo 2020-03-04 16:58
Prijepolje je uništeno i poniženo od ljudi koje smo glasali i doveli na vlast.Skupila se klapa nesposobnih neznalica ,i sami lažu i otimaju.Štetu ovim ljudima oni iz svog dzepa treba da plate.Bliže se izbori neće više nikog prevariti .Zindović je najgori predsednik u državi.Obogatili se našim parama.
Prijavi moderatru
+2 # Dautović 2020-03-04 19:52
Lažovi i reketaši došli na vlast .Prijepolje je u haosu,niti se zna ko šta radi.U opštinu nemaš kud,nema kod koga,prebacuju idi tamo idi vamo a najveći lažov Zindović prvi put da se javno pojavi i to misli da nas prevari za glasove.Oteraćemo lopuže na smetilište.
Prijavi moderatru
+1 # Hodzica 2020-03-04 20:25
Pa skoro smo se vec dobro okucarili,mada bi nam trebao jos jedan mandat.
A protiv poplava i elementarnih katastrofa samo proucite Euzu bil-llahi min -el veliki hodza orljanski Radziim,ve min-el Tandrcak Sardzicki Rahiim.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 26    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 6    Gusinje 0
 Priboj 3    Pljevlja 0
 N.Varoš 5    Berane 0
Podaci ažurirani 07.04.2020 godine

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click