Još jedan Novopazarac uhapšen

Carinici su na magistralnom putu Raška – Kraljevo, u blizini mjesta Maglič, dubinskom kontrolom otkrili i zaplijenili 100.000 krijumčarenih cigareta skrivenih u tovaru tekstilne robe, saopštila je danas Uprava carine.

CIGARETE 620x0

Prekršaj je otkriven kada je na magistralnom putu zaustavljen “folksvagen turan” novopazarskih registarskih oznaka kojim je upravljao vozač (39) iz okoline Novog Pazara.

Tovarni dio vozila bio je ispunjen tekstilnom robom domaćeg porikekla za koju je vozač posedovao otpremnicu, ali su carinici odlučili da detaljno pregledaju tovar u carinskom magacinu u Kraljevu.

Kada je sva roba bila istovarena utvrđeno je da se među legalno prevoženim tekstilom nalazi i velika količina krijumčarenih cigareta marke “platiinum seven” bez akciznih markica.

Carinici su detaljnim pregledom pronašli crne najlon kese u kojima se nalazilo čak 500 boksova švercovanih cigareta koje su bile zakamuflirane tekstilnom robom domaćeg porijekla (farmerke i somot košulje).

Nakon otkrivenog pokušaja krijumčarenja cigareta, o slučaju su obavješteni policija i poreska uprava kojima su vozilo, legalni tovar tekstila, kao i krijumčarene cigarete predati u u dalju nadležnost.

(Vecernje novosti)

Komentari  
+5 # Leskova 2019-10-09 23:54
Ima li ko posten tamo?
Prijavi moderatru
+7 # Sandžak je vječan 2019-10-10 08:01
Evo zašto pošten privrednik nemože da uspje u Sandžaku i uopšte u Srbiji.
Počne da radi neki biznis a onda konkurencija pored istog posla počne da krijumčari zabranjenu robu i ubija cijenom konkurenciju.
Prijavi moderatru
+6 # Mediteraneo 2019-10-10 10:35
Upravo tako. Postenom privredvniku koji se drzi halal posla je vrlo tesko da izdrzi trku da ostalim nepostenim privrednicima. Samo ne treba podleci pritisku nelojalne konkurencije kad pocne da kupuje objekte, poslovne prostore, nove masine, kamione i auta. Zato sto je to zasnovano na neralnoj osnovi i tome se kraj zna, haram propada. Posten privrednik se moze udaviti u dugovima ako krene i on da to prati. Treba raditi posteno, ne obazirati se na nezdrav napredak konkurencije, drzati svoj kodeks i nivo poslovanja i miran san i miran zivot je tu, u skladu sa Islamom.
Prijavi moderatru
+4 # Ŝverceri 2019-10-10 10:09
A naivni su poslednje pare ulagali u mašine,ugledajući sena ovakve "uspešne privrednike",I naravno propadali zbog nelojalne konkurencije ! A ovi "uspešni" su se i dalje bogatili akciznom robom,drogom... !
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click