Vlasnik srušene berbernice pisao reisu Kavazoviću

Nakon što mu je građevinska služba Islamske zajednice u Srbiji u nedjelju srušila berbernicu u Novom Pazaru, što je izazvalo proteste građana, vlasnik Ramiz Dugopoljac uputio je pismo reisu-l-ulemi Islamske zajednice u BiH Huseinu ef. Kavazoviću, prenosi Avaz.ba. 

dugopoljac kavazovic 696x469 

U pismu Dugopoljac navodi da su u tom “lokalu radile četiri generacije naše porodice – nekada dedo i otac, a sada ja i moji sinovi”. 

“Već jedan duži period trpim velike prijetnje i ucjene od Mešihata da se iselim iz tog lokala iako je on moje vlasništvo jedan kroz jedan. Napominjem Vam i to da se kod suda u Novom Pazaru vodi spor i da je za 11. mart zakazano suđenje. Valjda zato što su im njihovi advokati rekli da će taj spor da izgube, Mešihat Islamske zajednice Sandžaka, to jest neka njihova građevinska služba je 23. februara oko 4 sata ujutro bagerom srušila moj lokal”, naveo je Dugopoljac.

On poručuje da “ovo nije nikad zabilježeno” te da se ovako “nisu ponašali ni četnici, ni Nijemci, ni komunisti”.

“Ovo što su uradili je i sramota i grehota, jer su doveli u pitanje egzistenciju moje sedmočlane porodice. Uvijek sam živio samo od svog poštenog rada, a sad su mi djeca, od kojih najmlađa ima 9 godina, praktično ostala bez hljeba.

Uvaženi reisu-l-ulemo, ja nemam kome drugom da se obratim do vama i ovo radim iz nužde pošto njih svi štite, a ja Vas molim da mi pomognete da se ispravi nepravda koja mi je počinjena”, poručio je Dugopoljac.

Izvor: Avaz 

Komentari  
+11 # Ulema 2020-02-26 22:50
Kad najveci alimi najpriznatiji medju bosnjacima Sandzaka muftija Dudic, muftija Kujevic, sejhovi Sead Islamovic i sejh Nedzad Hasanovic stanu iza ove odluke mešihata, ko ste vi da se tome suprostavljate. Tome Ramizu Dugopoljcu pun fejsbuk slika kako pije u lokalu u haremu arap dzamije i mezi sa prijateljima to su te vaše vrednosti. Ova ekipa je povratila Islamskoj zajednici hiljade kvadrata, hektare zemljista, desetine lokala dok su SDA i SDP u Pazaru i Tutinu rasprodali sve sto se može rasprodati, dal su u pitanju lokali zemljista u Tutinu prodali zgradu opstine,autobusku,bioskop,jos nisu bolnicu i sud jer se vodi na drzavu. Vi iz kijamet koalicije ste gori od korona virusa! Ramize vrati pare za 40 godina neplacene krije i koriscenja vakufa!
Prijavi moderatru
-2 # riki 2020-02-26 23:02
Aha, znaci sada ste poceli da odredjujete coveku sta ce da radi u svom lokalu. Znam da vam je frka sto vec polako svi vide kakvi ste podli. Padate polako, dolazi vam kraj. Podrska Ramizu!
Prijavi moderatru
+5 # TT 2020-02-27 04:39
Kupio ukradjeno stari vlasnik hoce nazad sta je tu tesko razumeti, ako hoce ovako neka tera dalje
Prijavi moderatru
-2 # mikla 2020-02-27 09:06
VRATITI JEVREJIMA OPLJAČKANO!
Prijavi moderatru
+5 # NP SJ TT 2020-02-27 11:57
Posto sada vec malo prelazis granicu i dosadan postajes,odgovoricu ti:
Nijedan novopazarski Jevrejin nije preziveo Drugi svetski rat,oni su istrebljeni za vreme vlade Milana Nedica u beogradskim logorima.
Starim vlasnicima je nemoguce vratiti imovinu,prosto zato,jer su ih srbijanske kvislinske vlasti na celu sa Nedicem,a u saradnji sa Nemcima-ISTREBILE.
Prijavi moderatru
-5 # Mačor 2020-02-27 12:21
Vrati konju glavu!
Prijavi moderatru
0 # banda 2020-02-27 00:39
A šta bi sa "vakufkom imovinom IUNP" koja pripada fatomskoj Mufti fondaciji. Tu vakufsjku imovinu ne mogu da povrate jer je privatno vlasništvo, ali se zna koga. Naljutiće ti se drugi alimi Plojović, Fetić, Gicić, .... A šta ćemo sa onim koji nisu bili poslušni političaru Zukorliću. Oni su kukolj alimi, je li tako Ulemo.
Ovo se obraćam časnim efendiijama iz IZuS koji nažalost moraju trpeti i nepotizam i jaranstvo i protekciju i pre svega moraju biti poslušni svom političaru i agitovati za njegovu političku stranku zbog 300-400 e plate
Prijavi moderatru
+13 # Sos 2020-02-27 00:40
Izkoriscavaju ga za Izbore hoce da dignu sto vise prasine kada treba IZ da se mlati svi ucestvuju
Prijavi moderatru
-4 # mikla 2020-02-27 09:05
evo fašista "# Ulema 2020-02-26 22:50 A IMADE IH PUNO DA ODJE KOMENTARIŠU.
Prijavi moderatru
-3 # Sulejman Veličanstve 2020-02-27 09:38
Ulema- Ti hodže koje si ti nabrojao su samo poslušnici Muamera Zukorlića, a odgovaraće za to pred Allahom, zato što su bili poslušnici čoveku koji je faktički izašao iz vere, totalno zalutao i ušao u svijet političara- prevaranata i lažova. Ovo što su uradili ovom čoveku, nebi uradila ni crkva bilo koja.
Prijavi moderatru
-5 # Sulejman Veličanstve 2020-02-26 22:53
"Građevinska služba IZ", znači u pravu su svi oni koji govore da ta IZ u stvari nije to, već privatna firma (prćija) Muamera Zukorlića. Ne verujem da rijaset IZ BIH, poseduje građevinsku službu kao Zukorlićeva IZ. On nam je "najpametniji" hodža u islamskom svijetu izgleda.
Prijavi moderatru
-1 # Amnezija 2020-02-26 23:10
Bolje da si pisao patrijarhu Irineju ili papi jer ti sa islamom nemaš ništa, napadas imovinu vakufa, pozivaš na paljenje dzamija i Islamske zajednice i ubistvo uleme, refali po muftijama. Baš šteta što više nećeš pit u haremu arap dzamije sa Šukrom. Kakva je to šteta za arhitekturu Pazara i Pazarce krive.
Prijavi moderatru
+15 # NP 2020-02-26 23:13
Baš dobro što je pisao reisu Kavazoviću - duhovnom lideru svih Bošnjaka.
Reis Kavazović je prava adresa.
Ja ne znam kakav će odgovor Dugopoljac dibiti, ali bi bilo fer, pravično, islamski... ili kako god - da obe strane poslusaju i povinuju se onim što reis Kavazović odluči.
Ako se bilo koja strana ogluši o preporuku reisa Kavazovića izgubiće podršku u ovom slučaju.
Prijavi moderatru
-5 # Treba reci istinu 2020-02-26 23:42
Hm...donekle se slezem sa tobom.po meni bi ipak trebalo ukljuciti najkvalikovanije poznavaoce seriatskog prava iz svijeta.provjerenih moralnih kvaliteta(pokoravaju se uzvisenom allahu i njegovom poslaniku s.a.v.s).trebalo bi da se takvi ucenjaci znaju.jer ovo je specifican slicaj,nebi me iznsnadilo da je jedinstven u svijetu.sto naravno ne mislim u smislu atributa nego naprotiv da je sve ovo sramota za sve nas,sramota koju je izazvala nasa neznavana i nepromisljena ulema.
Prijavi moderatru
+8 # NP 2020-02-26 23:56
E nema sad nazad specifična istino. :)
Dogovorili smo se da poslušamo reisa Kavazovića pa šta god da odluči.
"Pokoravajte se Allahu, poslaniku i vašim pretpostavljenim"
Mimo reisa nećemo sad da tražimo druge učenjake i slično. On je verski poglavar i neće tek tako donijeti odluku prije nego se konsultuje sa stručnjacima iz ove oblasti.
Ali ...
čim mu se neko obrati za pomoć u rešavanju nekog bitnog problema, znači da ga prihvata za sudiju. Šta god da reis odluči to mora da se prihvati - ne moze onaj ko izgubi tu spor da traži i dalje pravdu na nekom drugom mestu.
Neka bude reisova odluka - konačna odluka.
Prijavi moderatru
+6 # Treba reci istinu 2020-02-27 00:55
Sto bi reko sojic,,to sam i mislio''
Prijavi moderatru
-1 # Живојин 2020-02-27 11:02
... како ми је војвода санџачки рекао да мислим! ;-) ..., али не због ради себе,него због Санџачко Приватно Предузеће! :-)
Prijavi moderatru
-4 # Живојин 2020-02-27 11:09
.... иди бре .ебо те, па Шојић је БРЕ Бегишки ђак, школован на асФалту, ба,из српског "геноцидног" буџета! :-) "...verski"... "donijeti" ..., па онда Јопет "u rešavanju", као да га нешто нејће та српска ијекавица на матерњем екавском босанском!? :-)
Prijavi moderatru
+3 # Lol 2020-02-27 00:50
Ne znam sto se dize ovolika buka zbog nekog berberina koji je decenijama bio na vakufsko. Ni ja nemam lokal ni neke pare pa ne pokusavam da prisvajam vakufsko. Lepo je upozoravan a on 2019 te podneo sudu zahtev za preuzimanje vlasnistva nad objektom.
Prijavi moderatru
+5 # Sandzo 2020-02-27 01:18
Trebas da prihvatis njihovu ponudu dobronameran savet a ne da te kasim vuce za nos i tera u propast
Prijavi moderatru
-3 # Samir 2020-02-27 01:34
Ne mogu da verujem sta ovaj covek pise, vara ljude na svaki korak.
Bolje razmisli o dugu sto si mi duzan vec dve godine. Ides trazis da ti daju kamatu. Kockas se.
Ne moj da iznosim tvoj prljav ves peno!
Nema gde ne kukas i ne seres. Ja kad sam te upoznao mislio sam da si karakteran! Mrzim lazove.
Prijavi moderatru
+3 # Adad 2020-02-27 02:55
Zasto pise Bosanskom reisu.
pa njegov reis je u Beogradu.
Prijavi moderatru
-3 # Nur-Bec 2020-02-27 06:56
Ramize,nista ti reis Kavazovic ne moze pomoci.On je presretan sto je uspio posast zvanu MZ da ukloni iz Bosne i sigurna sam da nece ulaziti u konflikt sa nasim faraonom.Vjerovatno ce ti odgovoriti sa nekim ljubaznim pismom,ali se ipak drzati na distanci.
Prijavi moderatru
+3 # NP 2020-02-27 07:19
Nisam siguran da si sugurna.
:)
Nesigurna si - zar ne?
Kavazović će odgovoriti i predložiti rešenje onako kako je u dudu islama i islamskih propisa.
Obe strane u sporu trebaju prihvatiti reisa Kavazovića predlog.
Prijavi moderatru
-2 # Живојин 2020-02-27 10:57
Шојићу, а зашто нисте питали Каваза пре рушења, кад га толико "уважавате"?
Је ли зато што би, као нормалан човек, то назвао искрено оним што стварно јесте - најблаже речено вандализмом и бандитизмом, а сада као лидер муслимана ће тежити ка помирљивом решењу да предупреди могуће сукобе?
И Јопет и Јопет питање на које неЈма одговора - КО ЈЕ И КАДА ТО УВАКУФИО?
Има ли других доказа осим оних у катастру да је држава Србија то земљиште "увакуфика" (ДАЛА) ИЗ у ДРЖАВИНУ (не у својину), а објекат на делу тог земљишта продала Дугоппљцу?
Зато, пссссст да ускоро не дођу по тебе оне чике у плавом најмање, уз све везе војводе санџачкога, због кривичног дела разбојништва!
Prijavi moderatru
+3 # Bosnjak 2020-02-27 11:44
Neko ko nepriznaje islamsku zajednicu sa sedistem u Sarajevu obraca se istoj za pomoc. Bolje da si se obratio ovom Zivojinu on bi to odmah resio, stavio bi ti noz pod grlo kao svaki cetnik. 40 godina pljackali islamsku zajednicu i sad opet traze pravdu za to
Prijavi moderatru
-4 # Живојин 2020-02-27 13:02
Ни Живојин, нити и један прави Србин, па ни тај твој "четник", не би му порушио радњу од које живи као што су то разбојнички учинила твоја врховна муслиманска "браћа". А што се тиче "...stavio bi ti noz pod grlo...", зна се чија је специјалност клање уз текбир па чак и 12-тог дечака Слободана Стојановића у Каменици, па читаве сарајевске српске породице на Казанима, па старце и жене у Кравици! Па кад Bosnjak може дете, жену и старца, зашто не би могао и одраслог муслимана којиму смета на земљишту које им у државину (не у власништво) "увакуфила држава Србија" и да мунафички "opet traze pravdu za to"?!
Prijavi moderatru
+2 # NP 2020-02-27 15:39
Ни Живојин, нити и један Србин, па ни тај твој "четник", не би му порушио радњу.
Naravno.
Taman posla.
Ne rade oni tako te teske fizicke poslove.
Prvo, po mogucnosti unutra zatvore nejaku celjad, zene,decu ...itd. pa posle zapale.
Nego Zivotinjko ... posto te zanima istorija - hoces li mi reci koliko puta ste palili Arap dzamiju?
Jel bila tad berbernica?
Prijavi moderatru
+3 # NP 2020-02-27 15:43
"Bivši oficir JNA, Amir Reko iz sela Gudelj kod Goražda, spasao je 45 srpskih civila iz sela Bučje od sigurne smrti, a to je učinio samo tri dana nakon što mu je srpska strana u kući spalila [censored] i nekoliko članova porodice.
...
no comment
Prijavi moderatru
-1 # Живојин 2020-02-27 16:29
Аман, шта сад с вашим разбојништвом има Амир Реко кога је, за тебе Јопет геноцидна, ЈНА ишколовала и васпитала као часног официра, а колега Србин га, у јеку муслиманског Орићевог покоља у Подрињу, пребацио у Горжде! Кад већ хоћеш о чојству, знаш ли да је Живојин Јашић спасао преко 600 сребреничких муслимана?
Nego Шојићу ..."posto te zanima istorija - hoces li mi reci koliko puta ste palili" Студеницу, Сопоћане, Ђурђеве ступове, Рачу... па у последњем рату све цркве и манастире диљем Педерације!?
И Јопет, хоћеш ли коначно одговориити - КО ЈЕ И КАДА УВАКУФИО ДУГОПОЉЧЕВУ БЕРБЕРНИЦУ?
Што сте је разбојнички рушили у глуХо доба?
Да ли је неовлашћено рушење објеката кривично дело?
Да је то разбојништво, сасвим сигурно ће ти потврдити и Амир Реко!
Prijavi moderatru
+3 # Amnezija 2020-02-27 12:26
Obratite se srpskoj islamskoj zajednici i srpskom reisu Nasufovicu i toj kvaziulemi pa nek ti oni daju podrsku i savete. Otkud ti obraz 40 godina koristis imovinu islamske zajednice bez dinara i nije te sram da se javljas! Vrati 40 godina kirije!
Prijavi moderatru
-1 # Живојин 2020-02-27 13:03
И Јопет и Јопет питање на које неЈма одговора - КО ЈЕ И КАДА ТО УВАКУФИО?
Prijavi moderatru
0 # Laki 2020-02-27 16:41
Reis Kavazovićje sikterisao bradatu nakazu i sprečio udbaša da ruši napaćenu Bosnu. .Veće je zlo podržavati mafijašku sektu od zla koji oni rade.Doživeli smo da se po dzamijama trguje glasanjem.Vakuf je za narod a ne samo za islamske bogataše.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 26    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 6    Gusinje 0
 Priboj 3    Pljevlja 0
 N.Varoš 5    Berane 0
Podaci ažurirani 07.04.2020 godine

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click