Novi Pazar - Reakcije na saobraćajnu nezgodu u kojoj je teško povređena žena

Teška saobraćajna nezgoda, koja se dogodila juče u Selakovcu, uznemirila je javnost u Novom Pazaru i pokrenula niz pitanja koja se odnose na regulisanje saobraćaja u gradu. Građani traže što hitnije postavljanje usporivača brzine u Dubrovačkoj ulici, a nadležni iz Gradske uprave apeluju na republičke institucije da dozvole postavljanje ležećih policajaca i na putevima drugog reda, naročito u zoni škola.

selakovac 

Uznemirujući snimak saobraćajne nezgode u kojoj je teško povređena dvadesetsedmogodišnja žena zabrinuo je građane Novog Pazara. Oni smatraju da je ta situacija zapravo velika opomena, kako za vozače da savesno voze i poštuju ograničenje brzine u naseljenim mestima, tako i za nadležne službe da što hitnije pristupe rešavanju što bezbednije regulacije saobraćaja u gradu.

Novopazarci su danas zakazali blokadu puta i protest ispred Policijske uprave. Skupovi nisu održani. Na društvenim mrežama, na kojima se masovno pozivalo na okupljanja, piše da je drugi skup zabranjen.

U porodici povređene žene kažu da je saobraćajni haos u Dubrovačkoj ulici svakodnevica, te da neće odustati od inicijative da se postave ležeći policajci u tom delu grada.

”Svi meštani su upoznati sa problemima prebrze vožnje. Vozi se, kao što snimak potvrđuje, i do 200 kilometara na sat. Moja snaha je svoj život žrtvovala za svoje dete, koje je, hvala Bogu, uspela da spase”, kaže dever povređene žene, Elvis Redžović.

Iz Savete za bezbednost saobraćaja Grada Novog Pazara apeluju na republičke institucije, koje su nadležne za puteve drugog reda, da dozvole regulaciju saobraćaja, naročito u zoni škola.

”Osnovni problem je što Grad Novi Pazar ima sedam osnovnih škola koje su u neposrednoj blizini državnih puteva. Mi kao lokalna samouprava nemamo ingerencije da na državnim putevima postavljamo ležeće policajce. To je, po mom mišljenju, jedan veliki nedostatak u sistemu cele države”, izjavio je ispred ispred Gradskog saveta za bezbednost saobraćaja, Mirsad Jusufović.

Kako saznajemo od lekara novopazarske Opšte bolnice, povređena žena je uspešno operisana u kragujevačkom Kliničkom centru. Trenutno se nalazi na Odeljenju intenzivne nege, ali njeno zdravstveno stanje je i dalje kritično. (rtv) 

Komentari  
+4 # Toliko 2020-02-26 23:50
Ma sta kazete, skup zabranjen,je li po instrukciji iz Beograda ili su to ovi "lokalni serifi" sugerisali da se zabrani da neko to ne bi povezao kao protest protiv njih. Vidite li da vas driblaju kako im odgovara,pa ih opet izaberite.
Prijavi moderatru
+18 # Sakis 2020-02-27 00:42
Nama ne trebaju ležeći policajci nama trebaju kamere za kontrolu brzine pa samo po dzepu i oduzimanju vozačke dozvole.
Prijavi moderatru
+1 # Jelena 2020-02-27 16:34
S obzirom na korumpiranost treba staviti i lezece policajce i kamere,jer lezeceg policajca ne mogu da podmite.
Prijavi moderatru
+3 # Jahovic Elvedin 2020-02-27 09:08
Ja stanujem 500metara daleko od mesta nesrece i da vas nesto pitam??Sta je razlog te brze voznje???Hocete da vam kazem!!??Zato sto deca bogatasa i dalje u Novom Pazaru mogu da KUPE Vozacku dozvolu(zna coveka licno koji je kupio pre pola godine)izmedju ostalog i policajce!Jer nasem policajcu daj deset eura i mozes da vozis i 300km/h!ODAKLE ZNAM??Jer sam ja jedan od ti koli voll da vozi brzo ali na moju srecu nisam nikog do sada ubio!Zato se i ne dozvoljavaju protesti! Zato treba smeniti glavnog sefa policije pa sve ostale
Prijavi moderatru
0 # Pazarce 2020-02-27 19:49
Pa polako skrhaces i ti nekoga ili nekoga ili sebe ako se ne opametis, ne radi se to bate o volim i ne volim nego sto ste pobesneli najeli se i napili i malo dosadno a drzava ko drzava nikakva svi mogu da kupe svakoga za 5 eu
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

Mjesto Virus   Mjesto Virus
 N.Pazar 26    B.Polje 6
 Sjenica 1    Rožaje 0
 Tutin 0    Plav 0
 Prijepolje 6    Gusinje 0
 Priboj 3    Pljevlja 0
 N.Varoš 5    Berane 0
Podaci ažurirani 07.04.2020 godine

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click