Pazarci najčešče ne plaćaju vodu

Trenutni ukupan dug građana Novog Pazara za vodu, smeće i grejanje je oko 740 miliona dinara, saznaje Sto plus radio u tim komunalnim preduzećima.

vodomjer

Najčitanije danas 

Najviše od tih dugovanja čine neplaćeni računi za utrošenu vodu, jer JKP “Vodovod i kanalizacija”, trenutno od građana i privrede potražuje oko 352 miliona dinara.

Ovo preduzeće je samo u prvih deset meseci ove godine građanima fakturisalo oko 179 milona dinara, od čega je putem javnih izvršitelja naplaćeno 131 milion dinara.

Za odnošenje smeća Novopazarci JKP “Gradska čistoća” duguju oko 270 miliona dinara, što je za osam miliona manje u odnosu na isti period od pre dve godine.

Direktor ovog javnog preduzeća Emin Omerović rekao je radiju Sto plus da je "u velikoj meri zadovoljan" naplatom, jer je prekinut trend stalnog rasta potraživanja.

“Naša potraživanja su sada konstantna i ista su kao dugovanja i možemo reći da smo u boljoj situaciji nego prethodnih godina”, rekao je Omerović.

Novopazarci Gradskoj toplani trenutno duguju 118 miliona dinara, nakon što su uspeli da podignu naplatu računa za 90 odsto.

Direktor ovog preduzeća Vladimir Marinković izrazio je zadovoljstvo ovogodišnjom naplatom dugovanja, koje je u prvih deset meseci ove godine iznosilo 54 miliona.

E.Đulović, Radio sto plus 

Komentari  
-1 # Dr. 2019-11-27 13:41
Divljaci ostaju divljaci.
Prijavi moderatru
0 # Zzz 2019-11-27 16:47
Kriza a kafici puni.... Gradjani su svesni da vodovod zaradjuje 'sevape' svakom cašom vode!
Treba napomenuti tu neispravne i nebaždarene vodomere, gubitke vode i jos niz problema sa kojima se sreču gradjani .
Kvalitet vode i pritisak su prica za sebe.....
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click