Novi Pazar - Tender izmenjen, pobednik očekivan

Novosadska kompanija “Ilumina” jedina je dostavila ponudu na tender Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta Novi Pazar za kupovinu novogodišnje rasvete posle čega je odlučeno da joj bude dodeljen ugovor, saznaje radio Sto plus.

kicenje grada 

Ta firma dostavila je cenu od 1.497.230 dinara bez poreza na dodatu vrednost za novogodišnje dekorativne ukrase navedene u tenderskoj dokumentaciji, a među kojima su svetleće ledenice, zvezde, Sneško Belić i meda.

Podsećamo da je radio Sto plus otkrio da je prvobitni tender za nabavku rasvete bio sastavljen tako da je direktno favorizovao “Iluminu” time što je tražena nabavka ukrasa kompanije “Blachere Illumination” ili odgovarajućih, kao i dva različita “3D motiva”, sa specifičnim šiframa i tačnim dimenzijama, bez objašnjenja o kakvim ukrasima se radi.

Ti “3D motivi” istog proizvođača, sa identičnom šifrom, traženim dimenzijama i težinom, nalaze se u katalogu te novosadske kompanije, u oblicima ukrasnog Sneška Belića i medveda.

Nakon našeg pisanja, Javno preduzeće za uređivanje građevinskog zemljišta je izmenilo tendersku dokumentaciju tako što je opisalo je kako bi približno trebalo da izgledaju svetleće zvezde i ledenice, kao i “3D motivi”, za koje su naveli da su u obliku “Sneška Belića” i “mede”, bez navođenja da moraju biti proizvodi “Blachere Illumination” ili odgovarajući.

Ovo je treći, ujedno i najvredniji, tender za kupovinu novogodišnje rasvete u poslednjih nekoliko godina u Novom Pazaru.

Prvi je sproveden krajem 2015. godine, bio je vredan preko 800.000 dinara i na njemu je pobedila kompanija “Maxvell group” iz Beograda. Druga nabavka, vredna oko 600.000 dinara, bila je krajem 2017. godine, a posao je dodeljen firmi “GT light” iz Užica.

(N. Kočović, Radio sto plus) 

Komentari  
-4 # Olivera 2019-11-23 03:18
Što bi otpevao jedan Novosađanin - princip je isti, sve su ostalo nijanse.
Inače lepo od grada NP što svake godine daje šansu drugima.
Prijavi moderatru
+4 # Nanex2 2019-11-23 12:50
Lepo od grada sto trosi tolike pare na bezvezotine a ulice od rupa nemozes peske da ides a da ne pogodis u rupu
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click