Telekom kupio još jednu kompaniju iz Novog Pazara

Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je Telekomu Srbije preuzimanje mobilnog operatora SRB Digital iz Novog Pazara koji posluje na teritoriji većeg broja gradova i opština u Moravičkom, Raškom i Rasinskom okrugu i beogradskoj opštini Grocka, objavila je Komisija.

telekom srbija 2 n1

Vlasnik ove kompanije osnovane 2013. godine, je Milan Jovanović, a prošle godine SRB Digital je ostvario neto dobit od 1,2 miliona dinara.

Telekom je nedavno kupio i Radio difuzno preduzeće Vizija iz Novog Pazara, koje pruža elektronske komunikacione usluge na teritoriji opština Tutin i Sjenica.

Suvlasnici Vizije bili su Denis Mavrić i Nihad Hadžić iz Novog Pazara.

Koliko novca je Telekom Srbija platila za kupovinu ove dve kompanije još uvek nije poznato.

U sastavu Telekom grupe su kompanije Telekom Srbija, mts Antena, YUNET, Кopernikus Technology, Radijus Vector, AVCOM, MASКO, BPP ING, SAT TV Meteor, Telemark Systems, EXE NET, JM Oskar i Limes.

Telekom na tržištu internet usluga u Srbiji ima učešće od 50 do 60 odsto, a u distribiciji medijskog sadržaja od 40 do 50 odsto prenosi Radio Sto plus

Komentari  
+3 # tuta 2019-10-28 21:06
Namerno kupuju male emitere da bi ih bolje kontolisali, tj. da bi bolje sirili propagandu. Jos par meseci i isitice mi ugovor sa telekomom, pa posle prelazim na SBB. Nece meni vise da sire one lazi i bljuvotine.
Prijavi moderatru

Da bi ste napisali komentar, morate biti registrovani. Loguj se - Registruj se

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari
X

Right Click

No right click