Direktor policije u Novom Pazaru: Saznaćemo da li je bilo prekoračenja ovlašćenja

Direktor policije Vladimir Rebić izjavio je danas u Novom Pazaru da je pokrenuta procedura o utvrđivanju činjenica da li je policija prekoračila ovlašćenja u slučaju Edina Hadžovića.

rebich hadzzovich sept2019

Rebić je to izjavio posle sastanka sa Hadžovićem i načelnikom Policijske uprave (PU) Rešadom Džankovićem, a posle protesta stotinak građana Novog Pazara ispred zgrade PU.

Oni su nosili transparente “Mi vas plaćamo, vi nas bijete”, “Stop torturi”, “Stop batinama”, “Ne rušite ljudska prava”, a Hadžović je na kraju šetnje pred ulaznim vratima zgrade Policijske uprave ostavio koru od banane.

On je na protestu kazao da je pretučen 10. septembra kada je, kako je rekao, pokušao da zaštiti maloletnike koji su proslavljali rođendan u jednom ugostiteljskom objektu od maltretiranja policije.

“Tada sam zadobio prelom nosa, a policajci su, prilikom pregleda u bolnici, zbijali šale na moj račun govoreći da sam se “okliznuo na koru od banane”, rekao je Hadžović. 

Direktor policije je nakon sastanka medijima izjavio da nasilje od strane policajaca ili građana ne može biti tolerisano.

„Spremni smo da štitimo sve građane, bez obzira na bilo koju pripadnost. Započeli smo predviđene procedure i tužilac je upoznat. On će (tužilac), siguran sam, u narednih nekoliko dana dati konkretne naloge policiji i doneti odluku o tome da li je došlo do prekoračenja fizičke snage“, rekao je Rebić

On je naglasio da je siguran da, ukoliko je i bilo nepropisnog postupanja policijskog službenika, on nije bio verski ili nacionalno motivisan.

Načelnik PU Rešad Džanković je pozvao građane da veruju svojoj policiji i ne reaguju na „nepravilne načine, kako ne bi dolazilo do neželjenih situacija“.

Sam Edin Hadžović je posle susreta sa zvaničnicima policije za Sto plus rekao da je zadovoljan reakcijom vrha policije, da očekuje utvrđivanje činjenica o događaju i adekvatne mere zbog prekoračenja ovlašćenja policajaca.

 

Izvor:Radio Sto plus

Vijest5

  1. Najnovije
  2. Najčitanije
  3. Komentari